BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Witam jak szukam rozwiazania mam kod do simlocka ale nie moge go uzyc poniewaz kod mepd i mepd2 nie dzialaja umnie w opcjach karty sim.
Zmienialem softa 3x
Zmienialem jezyk na angielski
czy ma ktos moze jakis pomysl.
dodatkowo kod mep2 dziala ale wyskakuje okienko do wpisania kodu mep nie mep2
prosze o pomoc walcze z tym juz 2 dni pozdrawiam
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:05 ----------
OK panowie podaje solucje reset do ustawien fabrycznych pozniej trzymajac szift mepd
i pozniej normalnie mep2dziekuje i sory za spam
Potrzebuję pilnie pomocy otrzymałem kod do ściągnięcia simlocka z BB 9700 jednak okazało się że już ktoś wprowadził 10 razy błędny kod i jest 0 prób i co teraz mam zrobić żeby zdjąć to zabezpieczenie. Wczoraj oddałem telefon do komisu gdzie naprawiają telefony i powiedział mi że go sflaszował ale dalej nie idzie. Wyczytałem że trzeba go podpiąć pod DM3 gdzie to mogę zrobić i jaki to jest koszt?
Nie dublujemy postów - REGULAMIN forum punkt 3 ! Czekaj na odpowiedź innych forumowiczów !
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 28-07-11 o 20:52
Witam, nie wiem czy dobrze trafiam z tematem ale licze na pomoc. Jestem szczesliwym posiadaczem blacberry 9800. Postanowilem zakupic dla zony tel nie dostepny w polsce czyli bb9670 style. I tu pojawia sie pytanie. Czy zakupiony w stanach terminal bedzie sprawnie dzialal w polsce? jak zdjac z niego simlock i wgrac jezyk polski? Czy wogole zakup terminala ze stanow ma sens? Z gory dziekuje za pomoc i licze na wyrozumialosc
Witam
BB 9670 Style nie bedzie ci dzialal w PL, BB 9670 style dziala w CDMA 800/1900Mhz a u nas zaden operator nie nadaje CDMA na tym pasmie...
Przede wszystkim BB Style nie ma slotu karty SIM.
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Witam
Mam problem z BB 8520 Curve.Nie udało mi się ściągnąć kodu MEP przy pomocy żadnego programu.Oddałem telefon do punktu,zdjęcie sim-locka miało kosztować 100 PLN.Jednak po 3 dniach okazało się,że panowie sobie nie poradzili.Jeśli ktoś mógłby polecić kogoś pewnego,będę wdzięczny...
Pozdrawiam
Jeden z tych trzech zadziała.1. Blackberry MEP Reader
Plik można pobrać [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Włączamy program, klikamy READ PHONE i podłączamy telefon.
2. FBL Mep Reader
Włączamy program, podłączamy telefon, odczekujemy kilka sekund i klikamy Read Blackberry Handset Info.
3. BerryLogger
Instalujemy, włączamy, podłączamy telefon jak telefon zostanie wykryty, klikamy GetInfo.
Potem kupujesz kod na allegro i wpisujesz.