Tak
Nie
Z pewną taką nieśmiałością pozwolę sobie zabrać głos w tak szacownym gronie i napiszę, że tak pomysł mi się podoba (podoba mi się również strona crackberry, chociaż za wcześnie by mówić że "nasze" rozwiązanie będzie w jakimś stopniu analogiczne).
Jestem jak najbardziej za integracją, myślę że powstanie globalnego portalu z informacjami, ciekawostkami i forum dotyczącego BB jest jak najbardziej wskazane. Wystarczy przejrzeć setki postów na tym forum z których wynika że ludzie poszukują informacji po portalach zagranicznych nie mając pojęcia że istnieje BBNews i to całkowicie po polsku.
Co do propozycji Dziadka powiem tak, są portale gdzie żeby zarejestrować się na forum wymagana jest opłata i to co rok, nie są to wielkie kwoty ale pozwalają na utrzymanie forum. Sam udzielam się na jednym z takich for i nie widzę w tym nic złego że trzeba było zrobić wpłatę, z zrozumiałych względów gdyby to forum zajmowało się tematyką gdzie co rusz jest inne forum o takiej samej tematyce (nokia ble, nokia bla, symbianos etcto takowa opłata mogłaby być przysłowiowym nożem w plecy ale w przypadku BB i tego forum to uważam że ktoś kto potrzebuje informacji bądź będzie chciał się pochwalić swoją wiedzą i tak zapłaci ponieważ jest to najlepsze i największe forum traktujące o BB w języku polskim.
Ales dal Dziadkowi range... u Ciebie jest juz BES Adminem jak Tweedle
Takie rozwiazanie - o jakim piszesz - ma chyba taka zalete, ze teoretycznie kilkaset osob zrzuca sie rocznie po - ja wiem?... 5 czy 10 zeta... o jakich kwotach w ogole nalezy mowic? - dzieki czemu mozna planowac przychod i inwestycje. Ma tez jednak wade - w moich oczach portal o charakterze samopomocowym dla kazdego - nie moze ograniczac dostepu tym, ktorzy nie chca czy nie moga zaplacic. To nie sklep. Poza tym coraz wiecej ludzi zna jezyk language i poradzi sobie z zagranicznymi forami na ktorych nie ma obowiazkowych oplat (np. wspomniane juz CB).
Mam mieszane uczucia. Chyba bardziej podobaja mi sie zrzutki celowe.
Kiedy rejestrowalem sie na forum byl zywy temat skladki na WES2010, ktora akurat nie wypalila i to chyba nie pierwszy raz. Wtedy bylem nowy i nie czulem klimatu, dzisiaj bym sie dolozyl. Moze tak wlasnie musi byc, ze spolecznosc jest podtrzymywana przez elite![]()
![]()
![]()
moze nowy serwis powinien byc zrobiony podobnie do myapple.pl, linux.pl, czy benchmark.pl;
wchodze poprzez adres np. bbnews (wg. mnie najlepiej pasujacy) i wszystko mam pod reka: sklep, nowosci oraz forum, ewenutalnie testy, porownania.
myapple.pl to dobry przyklad jak to powinno wygladac
A mnie to obojętne czy portal jest zintegrowany czy nie.
Nie jestem fanem BlackBerry wogóle; lubię czytać fora o blackberry i cała reszte mnie nie interesuje. Oczywiście korzystam z terminala i uważam go za wyjątkowo przydatne narzędzie choć Android w niektórych wykonaniach (zwłaszcza Motorola) też jest ciekawy.
Poza tym czytam fora o filmowaniu HD (filmuję i montuję), nurkowaniu (nie nurkuję) i edytorach audio (okazjonalnie coś posklejam). Czy te fora są zintegrowane w większe portale czy nie - nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
-----------
był 8820/BES; był 9300/BIS (został w rodzinie); jest 9780/BIS