Witam
Ile wam wytrzymuje bateria na Stormie 2
Witam
Ile wam wytrzymuje bateria na Stormie 2
U mnie około dwudziestej mam jeszcze jakieś 20-30% , Bold o tej porze już wymagał ładowarki
Przy umiarkowanej ilości połączeń muszę w ciągu dnia ładować telefon , czasem kilka razy jak korzystam z WiFi . Kupiłem na Allegro nowy akumulator 1600 mAh i z przykrością muszę stwierdzić że trzyma tyle samo co stara oryginalna bateria 1400 mAh![]()
Ten model jeżyny jest niestety bateriożerny .
Czy ktoś z was znalazł gdzieś w necie sklep który sprzedaje oryginalne akumulatory do tego modelu mające 1600 mAh lub więcej ?
Mi jakieś 2-3 dni przy umiarkowanym używaniu. Nie wiem czy to normalne bo czytałem opinie że może trzymać nawet 4-5 dni, może powinienem kupić nową baterię?
Taaa a Chińskie baterie o mega pojemności podobno nawet dwa tygodnie .. heheh![]()
2-3 dni ( i to pewnie przy 2G/3G ) to dość dobry rezultat. Ja dla testu kupiłem drugą baterię ( wierzę że orygin.) i wiele nie polepszyłem, nadal przy intensywnym użytkowaniu, średnio 1,5-2 dni
9900 / 7.0.0.353
9800 / 6.0.0.337
9700 / 6.0.0.424
9520 / 5.0.0.973
Sorki że odświeżam już stary temat ale od paru tygodni jestem posiadaczem Storma 2 i jako że społeczność z tego forum pomogła mi przy wgraniu PL menu to może i ja komuś pomogęOtóż znalazłem 5 sztuczek dla zwiększenia żywotności baterii oto one : [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] . Wcześniej bateria trzymała mi max. 1,5 dnia a teraz przy średnim użytkowaniu nawet 4 potrafi wytrzymac
Zrobiłem też mały teścik i odłożyłem po prostu naładowany telefon i nie używałem go wcale aby sprawdzic ile wytrzyma w ogóle nie użytkowana. Przed użyciem sztuczek : 1,5 dnia. Po użyciu, uwaga : 6 dni!!!. To naprawde u mnie działa
Polecam.
BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.