taaato wlasnie moje cacuszko
!
Witam wszystkich to moj pierwszy post na tym forum od dzisiaj jestem posiadaczem blackberry 8300 to moj pierwszy smartphone tej firmy mam kilka pytan do Was jako ludzi którzy sie znaja na tych urzadzeniach . zakupiłem ten telefon w komisie był nowy cena chyba ok 500zł z sieci T-mobile dziala mi karta Ery chociaz mam orange free > i tutaj moje pierwsze pytanie czy cena jaka komis w Krakowie za ściagniecie simlocka jest adekwatna do problemów zwiazanych z taka czynościa "250 zł" moje drugie pytanie czy jest soft z jezykiem polskim na ten model??? i moje ostatnie pytanie to czy na naszych telefonach da sie zainstalowac JAVE pliki "jad"i "jar" jak to zrobic po w kilku postach na forum jest napisane ze jest mozliwosc a w kilku ze obsługuje tylko specjalna forme plików Java dla blackberry z góry dziekuje i pozdrawiam ludzi na tym forum oraz ekipe administracyjna tego forum![]()
Pliki *.jar i *.jad można wrzucać jeżeli ma się soft 4.2 i wyższy, ale podobnonie zawsze działa... Jednak zawsze możesz wrzucać *.alx i *.ali... pozdro...
Witamy na forum!
Owszem bb obsługują jave, ale tylko ta kompatybilną z MDIP (1 lub 2), dlatego niektóre jady,jary można instalować, a niektóre nie. Bezproblemowo zawsze można zainstalować jada, ściągając go telefonem z internetu( o ile jest kompatybilny, to sam sie zainstaluje), natomaist próbując instalować jady i jary z komputera, trzeba je konwertować, lub stosować inne haczyki, które nie zawsze działają, a to już zalezy od wersji oprogramowania, czy modelu terminala.Napisał bodziobanan
Jeżeli jeszcze w najnowszych wersjach oprogramowania multilanguage nie ma polskiego(a nie wiem czy są bo nie mam 8300Napisał bodziobanan
), to napewno niedługo się pojawią, ponieważ Era wprowadziła do sprzedaży ten model i na pewno zatroszczy sie o spolszczenie.
edit: poprawiłem 'napewno'
Blackberry 8110
Jeżeli era wprowadziła już ten model na rynek, możesz być pewny, że znajdziesz wersję z naszym językiem... pozdro... PS. (mrkubix)-> "na pewno" pisze się osobno! pozdro...Napisał mrkubix
hihi, a tak nawiasem mówiąc Jazux, to ten twój post niczego nowego nie wprowadził, oprócz poprawy mojej pisowni, na temat Ery napisałeś to co ja tylko innymi słowamiNapisał Jazux
![]()
Blackberry 8110
Czyżby?Napisał mrkubix
Napisałeś zatroszczy, czyli czas przyszły... Wiem, że to czepianie się o szczegóły, więc pozostawmy temat i poczekajmy co bodziobanan wymyśli... pozdro...Napisał mrkubix
Witam,
chciałbym troszkę odświeżyć ten temat.
Powolutku przymierzam się do zakupu właśnie modelu 8300 z racji jego mniejszej wagi i gabarytów (w porównaniu z moim obecnym 8700) oraz obecności aparatu i kart pamięci (szczególnie tych ostatnich brakuje mi w osiemsiedemsetce.
Ponieważ widzę, że mamy paru użytkowników tego modelu, prosiłbym o kilka opinii i wrażeń z użytkowania, a może ktoś pokusi się o mały teścik z fotkami i zrzutami ekranu![]()
pzdr.
PS. Może zna ktoś dobre źródło na zakup 8300, na alledrogo po pierwsze drogo, po drugie lichy wybór.
Witam!
Kilka słów po kilku godzinach z BB300
Wczesniej miałem nokię E50(przed nią spvc550)]
Zgięło mi porty jak zobaczyłem jakość ekranu
Zgięło mi porty jak zobaczyłem tempo działania menu
Zgieło mi porty jak dotknałem Perełki
Zgięło mi porty jak odpaliłem filmiki
Zgieło mi porty jak pisałem na tej pozornie małej klawiaturze- jest genialna!!!!
Do prawdy nie wiem, dlaczego dopiero w wieku 31 lat kupiłem ten telefon
genialne, piękne, nie mogę oderwać ani oczu ani rąk (żona jest zazdrosna hahaha)
BB 8300 os.v4.2.2.194