Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    21E98918
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Unhappy Maile nie pokazuja sie w skrzynce pomimo migajacej diody.

Witam,

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem BB 9700. Uzadzenie jest genialne, po przejsciu z Nokii E71 (a wczesniej kilku lat na symbianie) i wiem ze na dlugo zostane z BB. Ale o tym napisze w BB9700 pierwsze wrazenia

Niestety pojawil sie pierwszy problem ktorego nie potrafie rozwiazac. Mam aktywny BIS (+ pakiet danych) w Orange. Od dnia pierwszego maile i inne uslugi dzialaly bez najmniejszego zarzutu. Maile przychodzily natychmiast tak jak nalezy.

Dzisiaj w nocy jeszcze dostawalem maile i wszystko wygladalo OK. Rano (odruchowo) odpalilem w domu outlooka i zdziwilem sie ze mam tam 3 maile ktore przyszly rano, a nie mam ich na terminalu. BIS mam powiazany z gmail'em. Zrobilem testy - wyslalem do siebie maile z kilku innych kont.

Problem objawia sie tak: terminal zaczyna sie natychmiastowo laczyc. Strzaleczki w prawym gornym rogu migaja i po chwili dioda zaczyna migac na kolor jaki mam ustawiony dla maili. Mam BerryBuzz od 2 dni i po skonfigurowaniu wszystko dzialalo w najlepszym porzadku, wiec nie wydaje mi sie aby ta aplikacja byla zrodlem problemu. Niestety nie rozbzmiewa sygnal ustawiony dla maili, a i sam mail nie pojawia sie w skrzynce odbiorczej oraz w 'wsyztskie wiadomosci':/

Odkad wszystko dzialalo nie zmienialem zadnych konfiguracji. Nie mam aktywnego filtrowania, firewall jesy wylaczony. 3G przy wskazniku sieci jest wskazane duzymi literami. Wykonalem soft i hard reset.

Czy macie jakies sugestie, czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Zaloguj sie na strone bisowa z orange i wyslij rejest uslug (jest to w pomocy). Sprawdz jaki masz profil w telefonie aktywny. Sprawdz czy nie masz przypisanego tego koloru diody co mowisz do innej interakcji. Moze przypisana dioda jest do innej czynnosci. Wylacz berry buzz i zobaczy czy progrma nie wywoluje jakiegos spiecia.
    Dla pewnosci sprobuj sobie sciagnac IT policy (szukaj w FAQ).
    Jaki masz OS?
    Wyciagales baterie na np. 20 minut?

A to tak przy okazji czemu masz pakiet danych + bis? Bis w orange jest z internetem. Pytam z ciekawosci.
    Ostatnio edytowane przez wlochaty ; 31-03-10 o 14:42

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    21E98918
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Hej,

Niestety nie zdazylem sprawdzic czy zaproponowane przez ciebie rozwiazania pomoga. Mialem aktywny normalny profil, notyfikacje LED mialem dla kazdej akcji wylaczone tak aby sie nie gryzlo - tak jak doradzil po pierwszym uruchomieniu BerryBuzz.

IT Policy? - myslalem ze to tylko tyczy sie BES (sprawdze). A OS posiadam 5.0.0.351.

Problem nagle rozwiazal sie sam, nie zmienilame zadnych ustawien itp. Niestety zalegle maile nie doszly do mnie...

Pytales dlaczego BIS + pakiet. Posiadlaem kiedys iPhona a tam byly w Orange dostepne tylko 2 abonamenty - oba z pakietem danych. Nie moge z tego pakietu juz zrezygnowac (do konca umowy). Pozatym nie wszystko mozna obsluzyc BISem... Dlatego pakiet danych tez sie przydaje. Jestem spokojny o wysokosc rachunku - tzn. zawsze jest taksamo gigantyczny lol