Witam,
Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem BB 9700. Uzadzenie jest genialne, po przejsciu z Nokii E71 (a wczesniej kilku lat na symbianie) i wiem ze na dlugo zostane z BB. Ale o tym napisze w BB9700 pierwsze wrazenia
Niestety pojawil sie pierwszy problem ktorego nie potrafie rozwiazac. Mam aktywny BIS (+ pakiet danych) w Orange. Od dnia pierwszego maile i inne uslugi dzialaly bez najmniejszego zarzutu. Maile przychodzily natychmiast tak jak nalezy.
Dzisiaj w nocy jeszcze dostawalem maile i wszystko wygladalo OK. Rano (odruchowo) odpalilem w domu outlooka i zdziwilem sie ze mam tam 3 maile ktore przyszly rano, a nie mam ich na terminalu. BIS mam powiazany z gmail'em. Zrobilem testy - wyslalem do siebie maile z kilku innych kont.
Problem objawia sie tak: terminal zaczyna sie natychmiastowo laczyc. Strzaleczki w prawym gornym rogu migaja i po chwili dioda zaczyna migac na kolor jaki mam ustawiony dla maili. Mam BerryBuzz od 2 dni i po skonfigurowaniu wszystko dzialalo w najlepszym porzadku, wiec nie wydaje mi sie aby ta aplikacja byla zrodlem problemu. Niestety nie rozbzmiewa sygnal ustawiony dla maili, a i sam mail nie pojawia sie w skrzynce odbiorczej oraz w 'wsyztskie wiadomosci':/
Odkad wszystko dzialalo nie zmienialem zadnych konfiguracji. Nie mam aktywnego filtrowania, firewall jesy wylaczony. 3G przy wskazniku sieci jest wskazane duzymi literami. Wykonalem soft i hard reset.
Czy macie jakies sugestie, czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedź z cytatem