Mam taki problem, ze podlaczylem telefon na noc do ladowania. Rano patrze, a na wyswietlaczu przekreslona bateria. Kupilem nowa jezyne i dla sprawdzenia sprobowalem odpalic ja na bateri ze starego BB i okazalo sie ze bateria - niby do wyrzucenia - smiga jak nowa. Co zrobic, aby stary terminal odpalil ??
Trochę nie rozumiem Twojego wątku kupiłeś nowe BB z tego względu, iż stare BB nie chciało się odpalić
mówisz o 8900? ma się rozumieć
Proponuje skorzystać z wyszukiwarki, gdyż tego typu problemy istnieją już na forum oto kilka przykładów:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ostatnio edytowane przez pewnegoDNIA ; 13-02-11 o 19:44
GRUPY BBM [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
(4.5.0.188)BlackBerry8300Curve![]()
BlackBerry9780Bold(6.0.0.723)
Witajcie .. kupilem niedawno mojego bb 8520 z allegro i wszystko dzialalo fajnie dopoki nie chcialem sie podlaczyc do mojej sieci wifi .. Po tym zdarzeniu telefon mi sie wylaczyl ,myslalem ,ze to problem baterii ,ale teraz doszla mi bateria i to samo , wsadzilem pod ladowarke i pusty ekran czasem czerwona dioda i bateria z piorunem.. prosze was pomozcie
na ile kresek szacujesz, że w tym momencie był naładowany Twój BB?
bateria z piorunem... to dobry znak, ale poniekąd
zostaw pod ładowarka jak będzie przekreślona bateria niech się ładuje 20min? .. zaś wyjmij baterie i ponownie wł może zatrąbi... u mnie w 8300 często się rozładowuje na maxa takiego, iż nie da się wł wtedy zaś podpinam do pod ładowarkę biały ekran sie pojawia i zostawiam na 20min niech ładuje się zas wył baterie ponownie ją wkładam i chodzi ładnie.. (a to tylko z mojego lenistwa nie chce mi się jej ładować)
GRUPY BBM [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
(4.5.0.188)BlackBerry8300Curve![]()
BlackBerry9780Bold(6.0.0.723)
Wyczyszczenie urządzenia ze wszystkich danych, BBSAKa zasysaj.
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
Nie pomagam na PW!
W takim razie ja przyłącze się do tematu.
Pewnego pięknego wieczorka padła mi bateria w BB 8900 no i nie przejąłem się tym zbytnio bo wiadome ze to nie koniec świata. Późiej podłączyłem go pod kroplówke i paliła się czerwona dioda to zostawiłem go do rana do naładowania. Niestety to nie pomogło. Wgl się nie włączał. Czasem udało mi się doprowadzić do sytuacji gdzie pokazała mi się ikona ładowania baterii. Przegladając forum, pytania i odpowiedzi zacząlem instalować oprogramowanie(jako tako komputer pokazywał mi że znaleziono nowe urzadzenie BlackBerry ale programy nie potrafiły go znaleźć. Więc zacząłem go obrabiać tak jak napisane jest [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]w poście 2. niby go wyczytało, oprogramowanie się ładuje ale przy końcu 2 punkty wyskoczyła informacja w stylu że program nie moze zalogować się do telefonu(dokladnie nie jestem w stanie powiedziec co tam pisało), żebym odłączył telefon, podłączył ponownie i spróbował. I tak uczyniłem raz, drugi,dziesiąty i nic. Gdy znów go odłączyłem odziwo pojawiło mi się logo blackberry na telefonie i pasek ładowania systemu który w pewnym momencie ustaje i nie idzie dalej(zdjęcie z tego stanu w załączniku). Teraz żaden program którego nazwy znalazłem na forum(BBSAK, BDM, vnbbUtils) nie potrafi wyczytać tego rumuna. Jak go postawić na nogi?
sprobuj MFI
Możesz mi mniej wiecej napisac co mam zrobić tym programem? Bo żadnego poradnika nie moge znaleźć na ten temat.