Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Maciejz4
    Guest

Domyślnie Poważny problem przy odblokowywaniu Storma

Witam,
    Zanim przejdę do problemu zaznaczę że mam Storma z OSem .425 i proszę Was o szybką odpowiedź.
    Otóż ustawiłem ponad pół roku temu hasło blokujące mojego Storma z możliwością wpisania hasła do 5 razy, w przypadku wpisania błędnego za 5 razem blokada telefonu na 10 minut. I jak wiadomo na zewnątrz tzn. na dworzu jest dość zimno to też nie zauważyłem jak za 1 razem nie trafiłem w klawisze i przez przypadek wybrałem złe hasło, to też za drugim razem wybrałem już poprawne jednak ku mojemu zdziwieniu wyświetlił się napis "Wprowadź "blackberry" aby kontynuować:" więc wpisałem blackberry jednak mimo to dalej pojawia się ta komenda, próbowałem więc na różne sposoby z nawiasami i bez, z dużych liter i z małych, odczekać 10 minut, i dalej nic. Postanowiłem więc ponownie uruchomić lecz nie pomogło. Co robić?
    Proszę Was o pomoc, to bardzo PILNE.

---------- Post added at 01:57 ---------- Previous post was at 01:30 ----------

Dobra już mi poradzili na amerykańskim forum i udało się z tego wyjść w każdym razie instaluję .481 żeby już tego problemu w przyszłości uniknąć

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ruda Śląska, Gliwice, Bytom
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

To może podzieliłbyś się tym co otrzymałeś? Być może ktoś kiedyś będzie mieć podobny problem.
    Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.

PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!

-------------------------------------------------------
    9900 - BIS orange, 7.1.0.190
    9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668

Maciejz4
    Guest

Domyślnie

Nie ma sprawy
    Przyjmijmy że mamy właśnie zablokowany telefon i pokazuje nam się "Wprowadź "blackberry" aby kontynuować:" i mimo wpisywania tej komendy nic się nie dzieje. Aby odblokować wpisujemy "blackberry" (bez cudzysłowów) i uwaga w trakcie wpisywania jeżeli mamy ustawione autouzupełnianie słów powinno nam się samo wyświetlić podświetlone na niebiesko "blackberry". Klikamy więc na podświetlone "blackberry" ale nie odrywamy palca od wyświetlacza w przeciwnym wypadku po kliknięciu enter telefon dalej będzie wyświetlał "Wprowadź "blackberry" aby kontynuować:", tak więc klikamy i przytrzymujemy "blackberry" i czekamy, może to trochę potrwać nawet do 5 minut ale w końcu zatwierdzi i pokaże nam się pole wpisywania hasła odblokowującego, jednak nie będzie ono działało poprawnie, ponieważ gdy wpiszemy swoje hasło i zatwierdzimy to wyświetli się ponownie okno "Wprowadź "blackberry" aby kontynuować:", aby tego uniknąć przed wpisamniem hasła zmieniamy język pisania, klikając na pierwszy przycisk po lewej obok "space" i zmieniamy np. (jak w moim przypadku) z English(US) na Polski albo na inny dostępny język. Następnie wpisujemy swoje hasło, którego telefon z uwagi na błąd nie będzie ukrywał za gwiazdkami. Klikamy Enter i mamy z powrotem nasz telefon