Napisał
Markowski72
Napisał gusstaff Brak możliwości wyboru opcji w konfiguratorze konta e-mail FAQ: 2.7, 2.10 i 2.11 i już wszystko powinieneś wiedzieć
Dziękuje za pomoc, jednak tutaj juz wcześniej przeglądałem wyżej wymienione tematy i mojeg problemu nie znalalzłem. Chodzi mi o to, że w czasie konfiguracji e-mail nie mam dwóch opcji tak jak to powinno byc podczas ... konfiguracji:
Konfiguracja adresu e-mail
1. Na ekranie głównym lub w folderze
Konfiguracja kliknij ikonę Kreator konfiguracji.
2. Na ekranie konfiguracji poczty e-mail wybierz jedną z poniższych opcji:
•
Chcę utworzyć lub dodać adres e-mail: ta opcja konfiguracji jest najczęściej wybierana przez
użytkowników indywidualnych. Użyj tej opcji w celu powiązania urządzenia BlackBerry® z
jednym lub więcej (maksymalnie dziesięcioma) istniejącymi adresami e-mail (na przykład
kontami Google Mail™ lub Windows Live™ Hotmail®
lub w celu utworzenia nowego adresu email
dla urządzenia za pomocą usługi BlackBerry® Internet Service. Aby móc korzystać za
pomocą urządzenia z aplikacji sieci społecznościowej, należy użyć tej opcji w celu powiązania
adresu e-mail, na który przesyłane są powiadomienia z sieci społecznościowej.
•
Chcę używać swojego służbowego konta e-mail w programie BlackBerry Enterprise
Server
: ta opcja konfiguracji jest najczęściej wybierana przez użytkowników służbowych. Użyj
tej opcji w celu powiązania urządzenia ze służbowym kontem e-mail za pomocą serwera
BlackBerry® Enterprise Server, pod warunkiem, że dostarczone zostało hasło aktywacyjne
przez administratora.
3. Kliknij przycisk
Dalej.
4. Wykonaj instrukcje wyświetlane na ekranie
Nie ma umnie pierwszej opcji. Jest tylko jedyna słuszna ( korporacyjna )
. Dodam tylko, że BB kupiłem prywatnie z salonu Plusa i nikt z IT mojej firmy nie miał do niego dostępu aby mi cokolwiek pousuwac lub powyłanczac. W dalszym ciągu posiłbym o jakieś wskazówki, bo straciłem nadzieje.