Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    Nowy Avatar gusstaff
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie Brak możliwości wyboru opcji w konfiguratorze konta e-mail

Witam,
    Przeleciałem całe forum i nie znalazłęm żadnego tematu, który by nawiązywał do mojego problemu, co mnie jeszcze bardziej marti. Posiadam BB 8520 z usługą BES w Pusie, jednak jeszcze nie jesem podłączony do serwera korporacyjnego. Chcę sobie skonfigurowac w międzyczasie swoją prywatna skrzynkę i tu napotykam na problem. Kiedy idę do konfiguracji konta e-mail jedyna opcję jaką mam to " Chcę używac swojego służbowego konta e-mail ... ". Gdybym był już podpięty pod nasz firmowy serwer, to bym pomyślał, że są to narzucone odgórnie ustawienia przes serwer i nie ma problemu. Sęk w tym, że nikt z naszych ludzi od IT nie dotykął mojego BB. Proszę o pomoc. Czy muszę wgrywac nowe oprogramowanie, czy mozna tę drugą opcję jakoś wywołac ?
    Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez gusstaff ; 06-03-10 o 13:20

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    28DB2ECE
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Cytat Napisał gusstaff Zobacz post
    Brak możliwości wyboru opcji w konfiguratorze konta e-mail
    FAQ: 2.7, 2.10 i 2.11 i już wszystko powinieneś wiedzieć
    BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
    BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9860 @ 7.1.0.342+
    microSD 8GB+
    BIS T-mobile
    BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!

Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.

VIP Avatar piotrekxxl
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    W-wa
    PIN
    28e60c7f
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.318

Domyślnie

Wydaje mi sie - chyba, ze sie myle - ze aby aktywowac tzw prywatna poczte na SIMie musi byc wykupiony BIS bo inaczej nie ma mozliwosci konfiguracji. Tak samo jak wkladasz sima bez zadnej uslugi masz tylko konfiguracje sluzbowa. Z Bisem z automatu pojawia sie mozliwosc ustawien poczty prywatnej.
    9900 rzecz jasna
    9700 na 6
    8820 w szufladzie
    +
    klasyka przez duze K BlackBerry 7290

Nowy Avatar gusstaff
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

Cytat Napisał Markowski72 Zobacz post
    Napisał gusstaff Brak możliwości wyboru opcji w konfiguratorze konta e-mail FAQ: 2.7, 2.10 i 2.11 i już wszystko powinieneś wiedzieć
    Dziękuje za pomoc, jednak tutaj juz wcześniej przeglądałem wyżej wymienione tematy i mojeg problemu nie znalalzłem. Chodzi mi o to, że w czasie konfiguracji e-mail nie mam dwóch opcji tak jak to powinno byc podczas ... konfiguracji:

Konfiguracja adresu e-mail

1. Na ekranie głównym lub w folderze
    Konfiguracja kliknij ikonę Kreator konfiguracji.

2. Na ekranie konfiguracji poczty e-mail wybierz jedną z poniższych opcji:

Chcę utworzyć lub dodać adres e-mail: ta opcja konfiguracji jest najczęściej wybierana przez

użytkowników indywidualnych. Użyj tej opcji w celu powiązania urządzenia BlackBerry® z

jednym lub więcej (maksymalnie dziesięcioma) istniejącymi adresami e-mail (na przykład

kontami Google Mail™ lub Windows Live™ Hotmail&reg lub w celu utworzenia nowego adresu email

dla urządzenia za pomocą usługi BlackBerry® Internet Service. Aby móc korzystać za

pomocą urządzenia z aplikacji sieci społecznościowej, należy użyć tej opcji w celu powiązania

adresu e-mail, na który przesyłane są powiadomienia z sieci społecznościowej.

Chcę używać swojego służbowego konta e-mail w programie BlackBerry Enterprise

Server

: ta opcja konfiguracji jest najczęściej wybierana przez użytkowników służbowych. Użyj

tej opcji w celu powiązania urządzenia ze służbowym kontem e-mail za pomocą serwera

BlackBerry® Enterprise Server, pod warunkiem, że dostarczone zostało hasło aktywacyjne

przez administratora.

3. Kliknij przycisk

Dalej.
    4. Wykonaj instrukcje wyświetlane na ekranie

Nie ma umnie pierwszej opcji. Jest tylko jedyna słuszna ( korporacyjna ) . Dodam tylko, że BB kupiłem prywatnie z salonu Plusa i nikt z IT mojej firmy nie miał do niego dostępu aby mi cokolwiek pousuwac lub powyłanczac. W dalszym ciągu posiłbym o jakieś wskazówki, bo straciłem nadzieje.
    Ostatnio edytowane przez gusstaff ; 06-03-10 o 18:59

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

BES jest chyba zazwyczaj w pakiecie z BIS - spróbuj założyć konto na stronie BIS Plusa. [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Sprawdź czy masz włączone usługi transmisji danych w zarządzaniu połączeniami i czy EDGE jest duże, czy małe (edge)
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar gusstaff
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekxxl Zobacz post
    Wydaje mi sie - chyba, ze sie myle - ze aby aktywowac tzw prywatna poczte na SIMie musi byc wykupiony BIS bo inaczej nie ma mozliwosci konfiguracji. Tak samo jak wkladasz sima bez zadnej uslugi masz tylko konfiguracje sluzbowa. Z Bisem z automatu pojawia sie mozliwosc ustawien poczty prywatnej.
    Wykupując opcję BES, BISa masz już w tym pakiecie zawartego - tak przynajmniej mówił mi opiekun z Plusa. Tej opcji wyboru jednak nie miałem od samego początku a zaczynałem bez BESa.
    Ostatnio edytowane przez gusstaff ; 06-03-10 o 18:58

VIP Avatar piotrekxxl
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    W-wa
    PIN
    28e60c7f
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.318

Domyślnie

Gusstaff, to wybacz ale nie wiem w czym może tkwić problem Mam BISa i myślałem, że majac BESa ten drugi jest niezaleznie wymagany ale jak widać BES jest nadrzędny.
    9900 rzecz jasna
    9700 na 6
    8820 w szufladzie
    +
    klasyka przez duze K BlackBerry 7290

Nowy Avatar gusstaff
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

Panowie i wszystko jasne. Od wlaczenia uslugi BES minely 4 dni zanim otrzymalem wiadomosc na BB ze urzadzenie zostalo zarejstrowane w sieci bezprzewodowej i faktycznie doszla jedna ikonka ( z koperta ) i ta opcja z konfiguracja konta email ( prywatnego ) tez sie w opcjach pokazala. Wszytskim dziekuje za pomoc i udzielone informacje. Prosze jednak o wyrozumialosc wobec mojej osoby, gdyz do uzywania BB wrocilem po 7 latach kiedy uzywalem BB 5790. Od tego czasu BB poszlo strasznie do przodu a ja jestem w trakcie doganiania ...

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.1.314

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    BES jest chyba zazwyczaj w pakiecie z BIS - spróbuj założyć konto na stronie BIS Plusa. [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Mam ten sam problem, mogę ustawić tylko służbowy e-mail. Mam BB z orange.
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 29-08-10 o 21:50

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Witam Serdecznie
    Mam własnie ten sam problem, mam telefon Blackberry 8520 w sieci T-Mobile i nie mam tej pierwszej opcji, mam wykupiony pakiet
    blueconnect 250mb bardzo proszę o pomoc.
    Chcę utworzyć lub dodać adres e-mail: ta opcja konfiguracji jest najczęściej wybierana przez
    użytkowników indywidualnych. Użyj tej opcji w celu powiązania urządzenia BlackBerry® z
    jednym lub więcej (maksymalnie dziesięcioma) istniejącymi adresami e-mail (na przykład
    kontami Google Mail™ lub Windows Live™ Hotmail&reg lub w celu utworzenia nowego adresu email
    dla urządzenia za pomocą usługi BlackBerry® Internet Service. Aby móc korzystać za
    pomocą urządzenia z aplikacji sieci społecznościowej, należy użyć tej opcji w celu powiązania
    adresu e-mail, na który przesyłane są powiadomienia z sieci społecznościowej.

Pozdrawiam