w sumie ta dyskusja gdzieś na forum istniejeogólnokształcąca... jak inni piszą i ja tez ich powtórzę
to wszystko zależny od danej sytuacji kupującego
jak wszystko na tym świecie tez i możliwości danego kupującego.. jaka kwota dysponuje na tyle sobie pozwoli
to trzeba sobie samemu odp na pytanie jakiego chcemy zakupić/posiadać blackberry bo blackberry to nie tylko telefon lecz coś więcej
a mianowicie jak inni podkreślają albo się szuka "superokazji" i w konsekwencji tego zakupujemy strasznie zniszczony terminal rysy.. rysy.. itp itd ( bo poprzedni użytkownik nie wiedział co to pokrowiec i do czego służy lub tez nie przywiązywał wagi do posiadanego telefonu) lecz i tez się tak zdarza gdy sprzedający nie zna się na blackbbery sprzedaje go jako uszkodzony bo ma error 507 itp... itd.. a wszystko wskazuje ze to w 99.9% nowy tel] inni tez.. szukają części by z wielu stworzyć jeden.. czasem lubię się tak pobawić wskrzeszać umarłe bb by ujrzeć ich przeszłość oczyścić je ze skazy i nadać im nowa przyszłość
( jako posiadacza bb czasem w mym sercu gromadzi się ból i rozpacz jak widze na allegro.. bb z rozwalonymi wyświetlaczami... Ci którzy świadomie niszczą swe terminale nie są godni być w ich posiadaniu) ja jak będę kupował swojego bolda 900 albo curevke 8900
to będę skupiał się nad nowym urządzeniem fabrycznie
ponieważ wiem ze będę pierwszym użytkownikiem
bo ta satysfakcja ujawnia się tym iż wiem na 100% ze mam nówkę a nie przechodzony bb ile upadków miało za sobą itp.. bo wszystko lubię zaczynać od podstaw..
![]()

ogólnokształcąca... jak inni piszą i ja tez ich powtórzę
to trzeba sobie samemu odp na pytanie jakiego chcemy zakupić/posiadać blackberry bo blackberry to nie tylko telefon lecz coś więcej
a mianowicie jak inni podkreślają albo się szuka "superokazji" i w konsekwencji tego zakupujemy strasznie zniszczony terminal rysy.. rysy.. itp itd ( bo poprzedni użytkownik nie wiedział co to pokrowiec i do czego służy lub tez nie przywiązywał wagi do posiadanego telefonu) lecz i tez się tak zdarza gdy sprzedający nie zna się na blackbbery sprzedaje go jako uszkodzony bo ma error 507 itp... itd.. a wszystko wskazuje ze to w 99.9% nowy tel] inni tez.. szukają części by z wielu stworzyć jeden.. czasem lubię się tak pobawić wskrzeszać umarłe bb by ujrzeć ich przeszłość oczyścić je ze skazy i nadać im nowa przyszłość
Odpowiedź z cytatem