Witam.
Miałem taki sam problem z jednym terminalem u siebie w firmie .Kobieta latała po całej europie i wszystko było porządku , nic się nie działo .Lądowała w UK i miała tak że nie mogła wysyłać SMS i dzwonić, BES działał i wszystkie maile dostawała. Ludzie w Orange w Polsce siedzieli dwa dni nad rozwiązaniem tego problemu. Restartowali cały numer w sieci , ale to pomagało tylko na około 30 min , poczym wszystko wracało do poprzedniego stanu. Włożenie innej karty SIM też nie pomagało, w innym telefonie działała poprawnie (nie BB ). Dochodziliśmy do wniosku , że jest uszkodzony terminal BB . Nie zgadzała nam się jedna tylko rzecz , po restarcie numeru wszystko działało ok. przez około pół godziny . W miedzy czasie dostaliśmy szczegółowe logi od operatora z UK , i tu dopiero udało się zdiagnozować problem
. Winowajcą była karta SIM która działała błędnie .Nie pamiętam dokładnie szczegółów technicznych problemu ( Orange rozpisał się na 2 strony ).Rozwiązaniem okazała się wymiana karty SIM , wysłanie jej do UK , wipe terminala i ponowna aktywacja BB. Zdarzył się mi jeszcze raz taki problem z innym numerem też w UK , ale już wiedziałem co i jak
.
Dzieki za wszystkie posty. Problem rozwiazany - telefon jest zablokowany w UK - sprawdzilem to na stronie checkmend.com - za ok. 3 USD mozna dostac raport nt. wielu urządzeń. Podjąłem kroki, by zwrócić ten telefon do sprzedawcy - jeśli na to nie pojdzie, to zapewne zgłoszę to na policję.
Dziwią mnie tylko dwie rzeczy
1. mimo, iż IMEI jest zablokowany, telefon loguje się do sieci i BIS dziala
2. Orange twierdzi, że telefon nie jest zablokowany
W plusie jest tak że jak masz zablokowane rozmowy międzynarodowe a odblokowany tylko roming to bis działa, a sms i połączenia tylko przychodzące.