Ustawialem kierunkowy - nie mam zielonego pojecia jak to jest, ze dziala tylko bis, i to nie po WiFi (a co do OT - to tak - caly bis dziala tez po wifi - lacznie z bb messengerem), a po sieci GSM (albo GPRS albo EDGE w zaleznosci co jest w zasiegu)...
chlopaki ten BB jest na 100% zablokowanymialem takie juz 2 BB
sorki ale z kad masz BB??
Ostatnio edytowane przez woyciu ; 08-03-10 o 00:51
Severa, zamiast się spierać poczytaj forum: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] (na czerwono) i [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. BIS działa również przez wifi od zawsze.
Kierunkowy w inteligentnym wybieraniu musi być taki, jaki kraj do którego dzwonisz, czyli nie możesz ustawić np 48 jeśli dzwonisz na angielskie numery.
Ale to nic nie zmieni ponieważ: A co ma inteligentne wybieranie do rozmów przychodzących. Raczej obstawiałbym blokadę telefonu. Może poprzedni właściciel nie korzystał z BIS, więc zablokowane zostały tylko usługi operatora.
Szczególnie, że napisałeś:
Ostatnio edytowane przez marbb ; 08-03-10 o 01:42
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Zwracam honor.
BTW.
U mnie nie działa....
Ale to pewnie wina ustawień routera.
Ostatnio edytowane przez severa ; 08-03-10 o 10:20
No ale zeby dzialal BIS, musi byc najpierw dostep do sieci, ktory jest, oraz przesylanie danych, ktore jest usluga operatora, jak mi sie wydaje. Moze sie myle, bo specjalista nie jestem, ale chyba bez wlaczonych uslug przesylania danych (GPRS itd) BIS by nie dzialal? Poprzedni wlasciciel na pewno nie korzystal z BIS, bo ja jestem pierwszym uzytkownikiem BISa - ja pierwszy nabijalem pierwsze bajty.
Sprawdzalem w Orange czy moj tel nie jest zablokowany i stwierdzili, ze nie jest na zadnej czarnej liscie. Jakies inne pomysly?
Mi sie tak czy siak wydaje, ze on w jakis sposob jest zablokowany w UK.
No i wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi
PS.
Tel. kupilem na aukcji na Allegro z pudelkiem i innymi akcesoriami