To wyglada bardziej na problem z konfiguracja routera ni? BB. A cos tak banalnego jak reset routera by?o robione?
To wyglada bardziej na problem z konfiguracja routera ni? BB. A cos tak banalnego jak reset routera by?o robione?
Tak jak obieca³em, opisuje w czym mialem problem. Mam nadzieje, ¿e komu¶ pomo¿e:
Menu->opcje->opcje zaawansowane->przegladarka - dane push - mialem zaznaczone wszyskie opcje, zostawilem zaznaczona tylko pierwsza
menu->zarzadzanie polaczeniami->opcje sieicitelefoni komorkowej->uslugi danych "wlaczone"
Po zmianie tych ustawien zaczal dzialac wifi, chociaz "ptaszka" dalej nie ma.
Mam nadzieje, ze chociaz komukolwiek pomoglem
ja mam to caly czas wlaczone, a przy sieci wifi dalej mam bialego minusa...dodam ze czasem jak mu sie zachce to pojawi sie zielony ptaszek
1. A mo¿esz dok³adnie wyja¶niæ co to oznacza ?
2. Jak chcê wej¶æ w AppWorld przy wy³±czonej sieci komórkowej czyli tylko przez wifi to wyskakuje mi komunikat "You do not have sufficient wireless coverage or your connection to the wireless network is turned off." Dodam, ¿e przegl±darka z internetem mi dzia³a na wifi.
3. Mo¿e mi kto¶ wyja¶niæ co to znaczy "Przechodzenie do trybu oczekiwania" po przytrzymaniu prawego górnego przycisku ?
Z góry dziêkuje.
No dobra. Powiem
Ikonka WiFi zrobi sie biala, gdy terminal zaloguje sie do uslugi BIS po WiFi.
Jesli nie masz BISa, ikonka zawsze bedzie szara, ale to nie ma oczywiscie zadnego wplywu na laczenie sie z netem po WiFi.
Zgodnie z pkt 3 i 6 REGULAMINu Twoje pkt 2 i 3 sa jego naruszeniem.
Witam,
jestem nowym u¿ytkownikiem BB 9700. Dotychczas przez wiele lat by³em wierny Nokii. Przesiadka nie jest ³atwa.
Pierwszy problem jaki mam to po³aczenie z Wifi. Moje wifi jes zabezpieczone przez WAP2. podczas konfiguracji w urzadzeniu nie mam WAP2. czy kto¶ podpowie jak sobie z tym problemem poradziæ?