Witam,
miałem ten sam problem ale po aktywacji usługi BIS w Orange problem zniknął, ptaszek zielony normalnie juz sie pojawia i znaczek wi-fi na biało-szarym tle
Witam,
miałem ten sam problem ale po aktywacji usługi BIS w Orange problem zniknął, ptaszek zielony normalnie juz sie pojawia i znaczek wi-fi na biało-szarym tle
To swietnie, bo to znaczy, ze ciagle nie zlikwidowali w BB tego sposobu powiadamiania uzytkownika, ze ma sie aktywnego BISa!
PS. Kolor ikonki (a takze ow zielony ptaszek) nie ma nic do rzeczy w kwestii laczenia sie z Internetem przez Wi-Fi. To po prostu jest info o tym, ze jest polaczenie z Wifi a terminal zalogowal sie poprawnie do BISa z uzyciem WiFi wlasnie.
Witam,
Podobnie jak założyciel tego postu miałem problem z korzystaniem z sieci bezprzewodowej, w moim przypadku BB 8900 Orange.
Polecam sprawdzenie usługi danych (w opcjach sieci telefonii komórkowej), u mnie było wył, stąd brak dostępu przesyłu do terminala. Po włączeniu [wchodzimy: Zarządzenie połączeniami->opcje sieci telefonii komórkowej->Usługi danych Wł.] internet działa!
WiFi powinno działać niezależnie od tego czy ma się włączonego BIS/BES'a lub nie(tak jak w moim przypadku).
Biorąc pod uwagę to, że na ekranie głównym (na załączonym obrazku) widoczne jest 3G dużymi literami i do tego z logiem BB - nie ma możliwości, żeby auto nie miał tego włączonego.
Poza tym, przy wyłączonej transmisji danych nie działa nic (tj. żadna forma połączenia z internetem).
I jak? Poradził sobie już ktoś z tym problemem? WiFi powinno działać bez jakiejkolwiek uruchamianej usługi u operatora (przynajmniej tak było w 9000 BOLD). Jak na razie cały czas zamiast "ptaszka" widnieje biała kreska i nie da się połączyć z internetem. Może ktoś to rozwiązał, poprzez aktualizację softu?
U mnie jak jest taka kreseczka to i tak się łączy z netem (storm 9520)
To jaki Ty właściwie masz model BB ? Piszesz:
jakbyś już go nie miał.
A tymczasem w profilu:
---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Polecam w takim układzie wątek:[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Znajdziesz tam fajnie napisany poradnik o konfiguracji routera by Krzychup, a pewnie i sam autor pomoże przy Twoim problemie
![]()
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 23-08-10 o 22:00
BB 9360 @ 7.0.0.594+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9650 @ 6.0.0.706+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS Play Fresh
BB 9700 @ 6.0.0.723+microSD 4GB+BIS Play Fresh
BB 8820 @ 4.5.0.187 - SPRZEDAM!
BB 7290 @ 4.1.0.377 - SPRZEDAM!
Ponad 63 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y), wszystko w jednym miejscu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
Dobra Panowie!
Nie byl to problem ustawien routera, bo pisalem, ze nawet hotspoty nie dzialaja. Juz sobie poradzilem. Dziala net nawet przy kresce zamiast "ptaszka". Ale opisze jutro, bo u mnie dochodzi 23, a rano do roboty. W kazdym badz razie dziekuje za zaangazowanie z Waszej strony.