Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33
    VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Ale śmiecą. Równie dobrze można założyć wątek o nazwie bla,bla
    COME ON YOU SPURS!!!

Zaawansowany Avatar Lee
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    Bold
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    7.1.0.xxx

Domyślnie

Cytat Napisał rejestr29 Zobacz post
    Jako mobilne biuro BlackBerry jest dość przyzwoity, choć brakuje mu jednak sporo do ideału, więc nie wiem, czy pod tym względem można mówić o wyraźnej przewadza BlackBerry nad Iponem. Żeby nie być gołosłownym:
    - brak możliwości nagrania prowadzonej rozmowy (a czasami, gdy jedzie się samochodem i ktoś chce nam podyktować numer to się bardzo przydaje) - nie ma tego nawet za dopłatą
    - nie można odczytywać pdf zapisanych w telefonie (można podejrzeć pdf'y wysłane mailem poprzez serwer BlackBerry, ale w przypadku dużych projektów graficznych oprogramowanie BB samo dokonuje skalowania i np. mały tekst na worku już jest już nieczytelny gdy ten sam projekt oglądany w komputerze jest idealnie ostry). Na szczęście można kupić dodatkowe oprogramowanie (DTGo kosztuje chyba teraz jakieś 65$)
    - Maile są ograniczone do ok.2,8 MB - jeśli załącznik jest większy to będziesz tylko wiedzieć, że coś jest ale odczytasz to dopiero w komputerze domowym
    - brak możliwości wysyłania kontaktów sms'em (tylko mailem) - program do tego kosztuje chyba ze 2 $
    Wszystko zależy jakie się dostaje maile. U mnie przez dwa lata (ponad 4tys maili) dosłownie tylko kilka razy zdarzyło się, że mail był za duży. A otrzymuje sporo skanowanych dokumentów, plików word i pdf.
    Do wizytówek używam ... BBM lub mail. Ale jak ktoś potrzebuje, to polecam ten programik. Działa OK.

Choć z PDFami czasem jest problem. Nie wiem od czego to zależy, bo niektóre PDFy są nieczytelne. I tutaj klania się np. Nokia serii E, gdzie QuickOffice i PDF jest w pełnej wersji już pre instalowany.

Dla mnie największa wadą BB jest właśnie brak pełnego pakietu DTG. Rozumiem, że tego nie ma w 8520, ale w 9700.... Druga wada, to brak możliwości drukowania w sieci (nokia to ma). I ostatnia sprawa, to brak skype, albo jakiegoś klienta SIP/VoIP (nokia ma zarówno wbudowanego klienta sip, programy oraz skype (ostatnio także na dotykowe symbiany). To nawet ma starutka nokia e51.

Jako telefon i terminal do maili BB jest dla mnie super, ale żeby mieć wszystko to nadal muszę dodatkowo nokię

Ps. Aha - i jeszcze jedno Opera Mobile (beta) wymiata. Jest oczywiście na symbianie i na windows mobile...

Nowy Avatar KrzysiuJarzynaZeSzczecina
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Gdyby ktoś jeszcze zajrzał do tego wątku to pozwolę sobie krótko przedstawić pewną sytuację... Będąc wczoraj w serwisie zapytałem się, czy warto kupić Iphone'a z serii 3... Facet pokazał mi 6 telefonów, które dostał do naprawienia jednego dnia i powiedział, że co chwilę ktoś przynosi kolejne...

wniosek?! NIE KUPUJCIE TEGO BADZIEWIA!!! Jedynie kupno Iphone'a 4/4s ma sens