Diamonda zostawiam do nawigacji, internet będzie bardzo rzadko, zdjęcia i jakiś filmik może raz w tygodniu a gdy pewnie jakiś pasjans lub tetris wieczorkiem jeśli takie są
Diamonda zostawiam do nawigacji, internet będzie bardzo rzadko, zdjęcia i jakiś filmik może raz w tygodniu a gdy pewnie jakiś pasjans lub tetris wieczorkiem jeśli takie są
Ostatnio edytowane przez tomaug ; 10-02-10 o 15:53
Ja tam bym kupił Trabanta bo i tak za dwadzieścia lat będzie o wiele więcej warty niż oba te telefony razem wzięte.
A tak na poważnie powiem Ci że skoro trafiłeś na forum o Blackberry to odpowiedź będzie jedna: 9700
BB 8520 soft v5.0.0.1067 PL + PlayBook 32 GB OS2
Profesor Doktor Wiktor Wektor
Cześć,
Piszesz, że Diamonda chcesz zostawić a zaraz potem, że go wymienić
Wydaję mi się, że dla Ciebie lepszy będzie Iphone, większy wyświetlacz do zdjęć i internetu. Jeśli oczywiście lubisz dotyk, bo chyba tu powinieneś się zastanowić, dotyk czy pełna klawiatura..?
Witam
Proszę o poradę. Obecnie telefonu używam w 80% do rozmów, czasami sprawdzanie emaila firmowego (będę synchronizował z firmowym Exchenchem po wifi, nie chce wydawać kupę kasy za pobieranie danych). Lubię czasami przeglądnąć internet, przejrzeć zdjęcia mojej córeczki jak jestem gdzieś w delegacji, może jakiś filmik, też zagrać w jakąś gierkę ale bardzo sporadycznie. Używam obecnie Motorolę AURE i jako zwykły telefon mi wystarcza, drugi mam HTC Diamond i chcę go pozostawić bo nawigacja w nim jest the best a szczególnie pikietaż w AutoMapie I właśnie Diamonda chcę wymienić na coś innego jako telefon.
Mam poważny dylemat, zastanawiam się pomiędzy IPhonem 3GS 16GB a Bleck Berry 9700. Poradźcie coś.
Gdzieś czytałem że w BB nie da rady przełożyć przypomnienia jak już przypomni tylko można dać drzemkę. I widziałem że w IPhonie wszystko jest czytelne i przejrzyste i mam do wyboru kontakty z telefonu i kontakty z Outlooka w osobnych zakładkach, bo taki program mamy w firmie a nie wiem jak jest w BB. Proszę o rady i przewagi jednego urządzenia nad drugim. Za pomoc jestem bardzo wdzięczny. Czy pliki utworzone przy pomocy office 2007 dają się otworzyć ?
Ostatnio edytowane przez tomaug ; 10-02-10 o 15:54
Skoro przede wszystkim rozmawiasz to już na wejściu mógłbyś odpuścić iPhone - nie ukrywam że iPhone jest świetny,sam go używam jako drugi telefon - pierwszy jest oczywiście BlackBerry - ale wystarczą 3 godziny rozmów i bateria siada, nie zawsze ale jednak. Więc jako główny telefon do rozmów to iPhone moim zdaniem przegrywa z BB. iPhone jako uzupełnienie jest świetny - szybki i prosty dostęp do www,twitter,facebook itd. Ale BB też tego nie brakuje.
Pliki z office 2007 czyli docx - bez problemu idą na BB.
Jako biuro - iPhone ma sporo wad. Tutaj BB go roznosi.
Ale już jako multimedia - to widząc sam ekran iPhone można sobie odpowiedzieć co jest lepsze.
Trzeba wybrać - multimedia,filmy czy telefon,biuro,bateria..
To tak w skrócie ode mnie.
Mam oba telefony więc jak coś to pytaj.
Ale kolega pyta o porównanie iP z BB 9700przynajmniej ja tak zrozumiałem.
No właśnie tak jak pisałem telefon głównie do rozmów , nie używam twitter, i facebook. Bardzo rzadko przeglądarka, na pewno synchronizacja emaili po wi-fi z firmowym exchenchem a może i skusze się na BIS prywatnie , wstępnie odpuszczam BIS-a. A czy jest jakiś zewnętrzny soft jako przeglądarka typu opera albo coś podobnego ? I może jakieś programy do przeglądania zdjęc ? A jak wygląda sprawa jakichś filmów avi, divx, xvid, nie mówie że mi to potrzebne, bardzo rzadko w zasadzie może raz lub dwa puszczałem coś na diamondzie.
Wbudowana przeglądarka zdjęć w BB jest wystarczająca.
Opera Mini na BB jak najbardziej,do tego np.Bolt
Czyli jak www nie przeglądasz tak często to wybieraj BB - chociaż od siebie dodam teraz że net w 9700 w porównaniu z 8900 to bajka.