Bardzo dziękuje za pomocNa razie jeszcze czekam na odpowiedź od miłych naprawiaczy z podziemia :>
Bardzo dziękuje za pomocNa razie jeszcze czekam na odpowiedź od miłych naprawiaczy z podziemia :>
Na razie jeszcze nic nie wiadomo... ;/
Dziś odzyskałam swojego BB. Pan z komisu powiedział ' telefon jest zepsuty' . Pytając o szczegóły usłyszłam ze to LCD padł, więc mówię, że to wiem, a on na to to po co przychodzę skoro wiem, że nie opłaca się go naprawiać...
Profesjonalna obsługa.
Oj, tak. Widać na śrubkach w ogóle ślady rozkręcenia? Wzięli coś kasy od Ciebie?
Nie wiem, jakies slady są, ale sie nie znam
Na szczęście nic nie wzieli...
Zalezy mi na tym telefonie, lubie go, mam w nim wszystko...![]()
Nikt z Twoich znajomych nie ma może śrubokrętów do telefonów? Warto samemu rozebrać telefon i odłączyć a potem podłączyć LCD. Bo ja znam takie serwisy, które tak 'kręcą'. Czasem stwierdzają (nie zaglądając do środka), że naprawa jest nieopłacalna/niemożliwa a potem oferują, że mogą odkupić telefon.![]()
Mogło się też zdarzyć tak, że LCD jest rozbity w miejscu którego nie widać (sam tak mam w 8310 które zostało ściśnięte).
Ewentualne instrukcje jak rozebrać telefon znajdziesz pewnie na Youtube (fraza: blackberry 8800 disassembly).
Jeżeli chodzi o sam LCD - za 70zł da się już dorwać przy odrobinie szczęścia. Wszystkie wyświetlacze od 83/88 są identyczne (chyba za wyjątkiem 8350i, ale takiego nie dostaniesz w Polsce ;P) i pomimo różnych oznaczeń pasują zamiennie do siebie.
Ostatnio edytowane przez ojciec ; 16-02-10 o 12:27
Zamówiłam dziś ten śrubokręt na allegro... Będę cudować
Jeszcze raz wielkie dzięki![]()
Witam !
Niestety mój berry też zaliczył Zonka z 1,5 metra.
Rozkręcony i dociśnięty wyświetlacz nie działa , po podłączeniu do komputera widzi go.
Czerwona dioda świeci się przy załączaniu.
jeden jedyny raz udało mi się go odpalić że wyświetlacz zadziałał.
Może ktoś coś doradzi?
Mówisz o 7290, tak?
Nie wiem czy obsłuży go program BBScreenstream ale spróbuj, jeżeli będzie przez ten program wszystko widać to być może wyświetlacz/gniazdo wyświetlacza jest uszkodzone...
8830,
7290 to moja żelazna rezerwa dlatego jest w opisie.