Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    0000
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    00000

Domyślnie Czy BlackBerry to dla mnie dobry wybór ?

Witam wszystkich jako nowy Użytkownik

Postanowiłem kupić sobie Jeżynkę i zastanawia mnie 8520 głównie z powodu ceny ponieważ mój fundusz opiewa na 600 zł a widziałem nowy telefon do tej kwoty na allegro .
    I mam parę pytań :
    Słucham bardzo dużo muzyki na telefonie czy będzie to dobry wybór ?
    Mam Orange Mix dla firm i zastanawiam się czy normalnie z tym modelem współpracuje BIS ORANGE ?
    Czy rozdziałka jest wystarczająca do swobodnego przeglądania stron/ebookow ?
    I najważniejsze czy trudno zaadaptować się do QWERTY ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i proszę o ewentualne rady co do modelu BB który mógł bym w zamian kupić .

Pozdrawiam Gunn
    Ostatnio edytowane przez zmoka ; 14-02-11 o 16:11

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.cośtam

Domyślnie

Cytat Napisał Gunn Zobacz post
    Słucham bardzo dużo muzyki na telefonie czy będzie to dobry wybór ?
    Wg mnie jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy. Przyciski na górze obudowy zdecydowanie to ułatwiają, sam mam 8520 i jeśli chodzi o muzykę jestem zachwycony.

Mam Orange Mix dla firm i zastanawiam się czy normalnie z tym modelem współpracuje BIS ORANGE ?
    Lepiej zadzwonić do infolinii ale z tego co mi wiadomo to nie (? wnoszę to tylko z ogólnie znanej opinii, że "BIS w Orange to tylko na abonament").

Czy rozdziałka jest wystarczająca do swobodnego przeglądania stron/ebookow ?
    E-booki przeglądam mobipocketem i jestem zadowolony, jest całkiem znośna możliwość konfiguracji (choć korzystam jedynie z e-booków zawierających sam tekst).
    Z PDFami jednak muszę bawić się w zbliżanie obrazu i przeglądanie fragmentów strony, traktuję to jako awaryjną możliwość przeglądania np instrukcji które w danym momencie są mi niezbędne. O dużej wygodzie tu nie ma mowy ale się przydaje.

I najważniejsze czy trudno zaadaptować się do QWERTY ?
    Blackberry używam od niedawna, firmowy model dostałem jakoś w połowie tamtego roku, prywatny na święta... i jak bym miał teraz wrócić do zwykłego 12-klawiszowca to bym potraktował to jako pewnego rodzaju 'karę'

W 8520 według mnie brakuje tylko GPSa i 3G - jeżeli ich nie potrzebujesz to bierz śmiało. Gładzik w nim zamontowany to zdecydowanie krok w przód w porównaniu z modelami kulkowymi (używam obu więc wiem co mówię... kulka na mrozie sprawia problemy, co jakiś czas muszę ją potraktować alkoholem izopropylowym). Do wad mogę zaliczyć jedynie to, że brak jeszcze oryginalnego futerału poziomego (kupiłem od 8900 ale średnio widać w nim diodę i nie ma dostępu do klawiszy multimedialnych), brak oficjalnego softu 5.0 (w starszych jest problem z wybieraniem głosowym jeśli w kontaktach chcesz mieć polskie znaki), bateria która mogła by dłużej trzymać (trzyma mi góra 4 dni co w porównaniu z ponad tygodniową wytrzymałością mojego 8820 jest słabym wynikiem, a jak włączę bluetooth to około 2) oraz wspomniany już brak GPS i 3G.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Piotrek11 Zobacz post
    Lepiej zadzwonić do infolinii ale z tego co mi wiadomo to nie (? wnoszę to tylko z ogólnie znanej opinii, że "BIS w Orange to tylko na abonament").
    A może można dojść do tego wniosku, czytając obowiązujące [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], w którym jest napisane, pogrubione i pokolorowane na czerwono, że:

W Polsce usługa BIS skierowana jest do osób prywatnych oraz firm, korzystających z abonamentu telefonicznego w sieci komórkowej, NIE JEST DOSTĘPNA w systemach Pre-Paid.
    Do których zalicza się Mix dla Firm bez wątpienia.

Od siebie dorzucę tylko jeszcze recenzje, może się przyda: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    0000
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    00000

Domyślnie

Otóż kolego mylisz się ponieważ usługa BIS jest dostępna w Orange Mix dla Firm dzwoniąc dziś do BOKu miła pani potwierdziła mi że mogę skorzystać z tej usługi.
    Nie jest to do końca pre-paid bo jestem zobowiązany umową z Orange. Zastanawiam się nad kupnem 8520 z tej aukcji :
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Czy uważacie to za dobrą okazje ? Simlock nawet mi nie przeszkadza bo i tak jest na Orange
    Dziękuje za recenzje i Pozdrawiam

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Otóż kolego mylisz się ponieważ usługa BIS jest dostępna w Orange Mix dla Firm dzwoniąc dziś do BOKu miła pani potwierdziła mi że mogę skorzystać z tej usługi.
    No to mamy albo małą rewolucję, albo kolejną pańcie, która dorabia sobie do studiów

DODANO: Dalej uważam, że to bzdura: nie zmieniło się nic w regulaminie, a co najważniejsze, na numerze w Orange Mix dla Firm nie da się przez Orange Online aktywować BIS, a w sumei chętnie bym to zrobił
    Ostatnio edytowane przez fism ; 31-01-10 o 10:46
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

BB - I'm lovin' it Avatar Bartek1987
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    29A73CE0
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

Sprawdz czy aktywuje Ci bisa po wyslaniu sms (tresc i numer pod ktory trzeba wyslac znajdziesz na stronie orange).
    Ale z tego co pamietam to w regulaminie bisu nie bylo mowy o mix-ach. Ta usluge mozesz miec w orange dla firm i abonamentach dla zwyklych uzytkownikow.... Sam lepiej sprawdz dla pewnosci. A panienki nie sluchaj. Ludzie w boku nie znaja regulaminow... Sam sie o tym przekonalem kiedys.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Spoko, ja już sprawdziłem na dwóch kontach Mix dla Firm więc nic się nie zmieniło
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    0000
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    00000

Domyślnie

Kolega fism miał racje Widać BOK'u naprawdę dorabiają na studia :/ .
    Dziś na allegro kupiłem nową 8520 z sim lockiem na Orange i pewnością o BIS za 540 zł z wysyłką kurierską
    I teraz kolejne pytania się nasuwają :
    Czy może kolega fism wie czy można zmienić firmę mix na abonament ?
    Jaki jest koszt słuchawek do tego modelu i ile wytrzymują oryginalne słuchawki ?
    Jak myślicie opłaca się pakować w 4 gb czy od razu kupić 16 gb i prosiłbym o polecenie konkretnej firmy ?
    Czy standartowy ROM orange daję rade? Jako użytkownik Windows Mobile wiem co to znaczy niestabilność :/

Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam jako przyszły użytkownik Jeżynki

BB - I'm lovin' it Avatar Bartek1987
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    29A73CE0
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

Mix na abo? Dowiedz sie w salonie, albo dzwon do boku...

4gb czy 16? Zalezy do czego chcesz uzywac terminala...

A sluchawek nie ma w zestawie?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Kolega fism miał racje Widać BOK'u naprawdę dorabiają na studia :/ .
    Z czego wychodzi najśmieszniejszy wniosek: jeśli szuka się odpowiedzi na pytania dotyczące ofert operatorów, to można pytać właściwie tylko na naszym forum (oczywiście, jeśli chce się uzyskać kompetentną odpowiedź). Przykłady: Pani z BOK informuje, że BIS można aktywować w MIX - regulamin usługi na stronie Orange to wyklucza, BIS umożliwia (oczywiście z malutkimi ograniczeniami) nielimitowany dostęp do internetu - regulamin tego nie stwierdza, ba, przeczą temu niektórzy konsultanci, BIS można od dawna aktywować w taryfach prywatnych - regulamin tego nie potwierdzał, przeczyła część BOKowców, dopiero po interwencji użytkownika forum zmieniono regulamin, oczywiście nadal nie uwzględniając dostępu do netu. Fajnie, nie? A to mi mówią na studiach, że fuszerę odwalam

Czy może kolega fism wie czy można zmienić firmę mix na abonament ?
    Nie wiem, sam się do tego będę przymierzał, na pewno udała mi się kiedyś migracja w drugą stronę, nie wiem jak to będze wyglądać teraz (będę przechodził z Orange MIX dla prywatnego na abo).

Czy standartowy ROM orange daję rade? Jako użytkownik Windows Mobile wiem co to znaczy niestabilność :/
    Tutaj raczej tego nie uświadczysz - wiem co mówię Instaluj zgodnie z instrukcjami z forum najnowsze oficjalne OSy, a nie powinno być problemu. To nie WM
    Jak myślicie opłaca się pakować w 4 gb czy od razu kupić 16 gb i prosiłbym o polecenie konkretnej firmy ?
    A to jest pytanie do Ciebie, co chcesz tam trzymać.
    Nie odpisuję na PW.