no i ustawiłam w "domyslna konfiguracja przeglądarki" - przeglądarka punktów aktywnych, w tym drugim "domyślna konfiguracja WAP jest PLAYNET i nic innego nie da się ustawić
no i ustawiłam w "domyslna konfiguracja przeglądarki" - przeglądarka punktów aktywnych, w tym drugim "domyślna konfiguracja WAP jest PLAYNET i nic innego nie da się ustawić
działa... i tak i tak działaczy tak ma być ?
Witam. Mam problem takiej natury. Próbuje połączyć się z siecią wi-fi w domu. Laczy lecz nie moge przegladac internetu (Przegladarka wywala ze nie moze sie polaczyc). Robilem juz siec zabezpieczona, niezabezpieczona na mac i nic. Bedac w markecie REAL wyszukalem sieci wifi. Znalazlo mi niezabezpieczona i internet chodzil. Wiec o co chodzi ?Jezeli ma ktos jakis pomysl z gory dziekuje. Pozdrawiam
Rodzaj szyfrowania w wifi, filtrowanie po MAC adresach, przydzielanie adresu IP?
To kilka spraw na ktore musisz zwrocic uwage.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Witam, mam problem z moją BB 9300 Curve, a mianowicie, wszędzie, gdzie tylko próbowałam, łączy się ona z dostępną siecią wi-fi, tyle, że w oknie zarówno zarządzania połączeniami, jak i profili wi-fi przy nazwie sieci napisanej na zielono nie ma zielonego "ptaszka", za to jest biała kreska. Mimo to, że urządzenie łączy się z siecią, to nie mogę przeglądać internetu. Kiedy wchodzę w przeglądarkę, to wyświetla się komunikat "nie można połączyć z internetem. Spróbuj ponownie później. Jeżeli problem będzie się powtarzał skontaktuj się z usługodawcą." W przeglądarce widnieje też ikona otwartej kłódki, a ikona wi-fi jest szara. Telefon jest w sieci Plus, jeżeli to coś znaczy. A i używam przeglądarki punktów aktywnych. Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Nie, BIS jeszcze nie został aktywowany.
To:
a) Nigdy nie będzie bez BIS białej ikonki WiFi, zawsze będzie szara
b) Nigdy nie będzie bez BIS "ptaszka", zawsze będzie biała kreska
To dlatego, że te wskaźniki dotyczą działania usług BlackBerry po WiFi a nie połączenia jako takiego. Sprawdź czy w ustawieniach sieci komórkowej masz włączoną transmisję danych - opcja brzmi głupio, ale dotyczy także WiFi.
PS: Ikona otartej kłódki oznacza tylko i wyłącznie, że połączenie ze stroną nie jest szyfrowane.
Ogromne dzięki, to ta transmisja danych![]()