mam 8520 od jakichś 2-3 miesięcy. Wybrałem ten terminal tylko i wyłącznie ze względu na jego cenę. Nie narzekam na 8520, bo chodzi szybko i spełnia dobrze swoje zadanie, ale widać po nim, że to model niskobudżetowy. Plastikowa klapka od baterii, która łapie rysy praktycznie od leżenia, czasem potrafi zatrzeszczeć, wyświetlacz o mniejszej rozdzielczości niż konkurencja. Jakimś pocieszeniem mogą być boczne przyciski stanowiące integralny element obudowy (nie dostanie się tam kurz), przyciski muzyczne na górze obudowy i całkiem dobre słuchawki dołaczone w zestawie. Gdybym mógł przeznaczyć na terminal więcej pieniędzy niewątpliwie kupiłbym 8900. Lepszy wyświetlacz, wbudowany gps, lepszy aparat fotograficzny oraz co najważniejsze - dużo lepsze wykonanie. Jedyna zaleta 8520 w porównaniu do 8900 to trackpad, który mi osobiście odpowiada bardziej niż kulka. Idąc dalej, gdybym nie liczył się z kosztami w ogóle, bez wahania wybrałbym 9000. Ekran 2,6 cala, 3g oraz lepsza klawiatura niż w 8900. W kolejności od najlepszego do najgorszego wg mnie (nie biorąc pod uwagę ceny) 9000, 8900, 8520.

Odpowiedź z cytatem