Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.6.1.133

Domyślnie Wi-fi nie działa

Witam wszystkich

Na wstępie zaznaczę, że użyłem opcji szukaj i nie znalazłem rozwiązania swojego problemu.
    poszedłem także krok po kroku (nie wiem czy bez błędów) przez ten
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

temat, bez skutku.

D-Link DI-524 to model mojego routera, zawsze były z nim problemy i ciężko się go konfigurowało i nie jestem w tym za dobry także tu może leżeć przyczyna, zauważyłem, że wy się znacie na wszystkim jeśli o problemy z BB chodzi także liczę na pomoc.

Wykrywa mi moją sieć, router przesiedliłem pod biurko więc zasięg 3-4kreski jest.
    Sieć ma zdjęty WEP key dla pewności
    W zakładce DHCP wykrywa mi telefon jako
    Dynamic DHCP Clients List
    Host Name IP Address MAC Address Expired Time
    BLACKBERRY-E963 | 192.168.0.196 | 00-25-57-7B-54-F8 | Tue Jan 26 18:40:24 2010

i mogę go przenieść tutaj:
    Static DHCP Clients List
    Name IP Address MAC Address

Ale nic więcej, nie pobiera mi adresu IP jeśli dobrze zrozumiałem.
    Na prawdę nie mam już więcej pomysłów, namordowałem się i teraz proszę o pomoc doświadczonych użytkowników.
    Odpowiadam rzecz jasna na wszelkie pytania, postaram się śledzić topic na bieżąco i jak najszybciej odpisywać.

VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Ja musiałem kupić inny router. Miałem Edimaxa. Doszedłem do tego gdy zauważyłem ,że mogę bez problemu używać niezabezpieczonych sieci n.p. sąsiada.
    I zanim krew cię zleje przy konfiguracji proponuję zacząć od tego. Poszukaj gdzieś wątku ,który rozpocząłem jakie routery działają bez problemów z BB. Problem dotyczył i 9000 a później 8900.
    COME ON YOU SPURS!!!

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

Hey,

mam ten sam router i wszystko dziala jak powinno z b8900.
    Proponuje prawidlowo skonfigurowac routera, a nie bedzie problemu z podlaczeniem sie tefelonem do niego.

1. SSID
    2. Channel: u mnie jest 6...
    3. Security: WPA-PKS
    4. Encryption: AES
    5. Preshare Key: XXXXX

To powinno zadzialac. IP powinno byc przydzielane dynamicznie z zaleznosci od puli. chyba ze masz jakies wykluczenia.

Daj znac, czy zadzialalo.

Sewik

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Otwock Wielki
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.2.0.67

Domyślnie

Witam,
    Mi pomaga zmiana kanału w routerze.
    Pozdrawiam

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Dimitriev Zobacz post
    Witam wszystkich

Na wstępie zaznaczę, że użyłem opcji szukaj i nie znalazłem rozwiązania swojego problemu.
    poszedłem także krok po kroku (nie wiem czy bez błędów) przez ten
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

temat, bez skutku.

D-Link DI-524 to model mojego routera, zawsze były z nim problemy i ciężko się go konfigurowało i nie jestem w tym za dobry także tu może leżeć przyczyna, zauważyłem, że wy się znacie na wszystkim jeśli o problemy z BB chodzi także liczę na pomoc.

Wykrywa mi moją sieć, router przesiedliłem pod biurko więc zasięg 3-4kreski jest.
    Sieć ma zdjęty WEP key dla pewności
    W zakładce DHCP wykrywa mi telefon jako
    Dynamic DHCP Clients List
    Host Name IP Address MAC Address Expired Time
    BLACKBERRY-E963 | 192.168.0.196 | 00-25-57-7B-54-F8 | Tue Jan 26 18:40:24 2010

i mogę go przenieść tutaj:
    Static DHCP Clients List
    Name IP Address MAC Address

Ale nic więcej, nie pobiera mi adresu IP jeśli dobrze zrozumiałem.
    Na prawdę nie mam już więcej pomysłów, namordowałem się i teraz proszę o pomoc doświadczonych użytkowników.
    Odpowiadam rzecz jasna na wszelkie pytania, postaram się śledzić topic na bieżąco i jak najszybciej odpisywać.
    Wystarczy że będziesz miał hasło do sieci wlan i będziesz je znał. Nie musisz przenosić BB do static dhcp. DHCP włącz. I wszystko. BB powinien dodać się do urządzeń. Jeśli wykrywa router to nie ma mocnych musi się dodać do listy urządzeń.

---------- Post added at 23:30 ---------- Previous post was at 23:24 ----------

Cytat Napisał sewik Zobacz post
    Hey,

mam ten sam router i wszystko dziala jak powinno z b8900.
    Proponuje prawidlowo skonfigurowac routera, a nie bedzie problemu z podlaczeniem sie tefelonem do niego.

1. SSID
    2. Channel: u mnie jest 6...
    3. Security: WPA-PKS
    4. Encryption: AES
    5. Preshare Key: XXXXX

To powinno zadzialac. IP powinno byc przydzielane dynamicznie z zaleznosci od puli. chyba ze masz jakies wykluczenia.

Daj znac, czy zadzialalo.

Sewik
    Co to ma zaznaczenie czy jest SSID widoczny czy nie? Przecież to ma takie znaczenie jak wcale. Kanał zależy od tego czy nie jest zakłucany przez inny kanał. A szyfrowanie jest z reguły AES. No i powinno być WPA2.
    Ostatnio edytowane przez wlochaty ; 19-01-10 o 23:27

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.6.1.133

Domyślnie

Hmm
    pomogło zrestartowanie routera przez reboot zamiast ręcznego...i jakoś zatrybiło
    anyway, teraz wykrusza mi neta na PC i muszę rebootować po każdym restarcie komputera, macie jakieś pomysły?

Do tego kupiłem telefon bez kabla bo stwierdziłem, że co ja będę za mini usb dopłacać skoro tyle się tego wala po domu a tu psikus, micro usb i jutro do sklepu dylać no...
    YT i reszta też nie działają ale to już wyklikam bo widziałem u kogoś podobny problem.
    Pewnie update softa pomoże ale to dopiero z kablem jak rozumiem.
    Ostatnio edytowane przez Dimitriev ; 20-01-10 o 00:45

Nowy Avatar DreadnyTyp
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sosnowiec
    PIN
    29a93f4a
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Cytat Napisał Dimitriev Zobacz post
    Co prawda nie posiadam jeszcze BB (w dalszym ciągu czekam na 9700 w Orange ) ale router D-link DI-524 posiadałem przez ok 15 miesięcy. Coś tam w życiu liznąłem w temacie sieciówki, komputerów i pokrewnych ustrojstw i niestety jedynym ratunkiem na kiepskie/niekontrolowane/zaskakujące zachowanie tego Routera było jego wyłączenie.
    U mnie wyglądało to tak:
    - podłączony tylko komp na kablu = działa
    - podłączony komp na kablu + laptop na WiFi = kopm działa, laptop co chwila sięrozłącza
    - podłączony laptop na WiFi i nic więcej = laptop działą po uprzednim odprawieniu bliżej nieokreślonych modłów (kilkukrotne włączenie i wyłączenie odbiornika WiFi w laptopie)
    - podłączony komp na kablu + laptop na WiFi + SE P1i na WiFi - działą tylko ten ostatni, komp i laptop popadają w szaleństwo
    - podłączony tylko SE P1i na WiFi = działa z nieregularnymi przerwami
    Takich przypadków móglbym wymienić jeszcze co najmniej kilkanaście, próbowałem innych kart sieciowych, innych kompów, zmian kanałów, zabezpieczeń - niestety bez skutku. Moja walka trwała jak wspomniałem jakieś 15 m-cy. Wreszcie, w kolejnym, nagłym przypływie szału, odpiąłem D-linka, powiedziałęm mu kilka słodkich słów ,być może uznawanych za obraźliwe i zepchnąłem w czeluść jego marnego jestestwa. Kupiłem inny router i od tamtej pory zapomniałem że go mam. Nawet czasem tęsknię do jakiejś grzebaniny, przeglądania logów, ale niestety... Nic się nie dzieje! Oczywiście nic złego, za to w końcu poczułem pełną moc swojego łącza i skończyłem narzekać na mojego dostawcę netu.

Nie chcę tutaj uprawiać jakiejś kryptoreklamy, więc powiem wprost - polecam wszystkim router Linksys WRT54GL (nawet na standardowym sofcie). Wart każdej złotówki.

Pozdrawiam wszystkich.
    ------------------------------------------------------
    "... a ten krzyczał NIE! NIE! NIE! cały dzień..."

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.6.1.133

Domyślnie

Jakbyś przedstawiał moje perypetie z tym sprzętem.
    Komp na kablu + Laptop wifi - komp śmiga, laptop albo stoi albo co chwile rozłącza
    Komp na kablu + Laptop na kablu - wszystko działa
    Inne laptopy działały lub nie ale też zawsze były cyrki
    Zasięg to ustrojstwo ma taki że siedząc od niego dosłownie 60cm mam 3 kreski max a w innym pokoju już jedną lub wcale
    No szkoda gadać...

Wifi w BB chodzi ale jakby chciało a nie mogło, nie wiem czy tak powinno być, czytałem i w sumie 2 lub 3 osoby narzekały
    Pomyślałem, że to wina przeglądarki to się okazało, że Opera nie obsługuje wifi a wersji 5 nie udało mi się zainstalować jeszcze, musze kupić ten kabel...
    Play ma fajną opcje, za 15zł 500mb miesięcznie no to za to nie obsłuży MMS-ów a Era w której jestem teraz(Tak Tak) za te 23zł jeśli dobrze pamiętam daje BIS ale nie wiem czy dostanę jeśli mam telefon na kartę, przejdę się do salonu w drodze po kabel...
    Im więcej czytam tym głupszy się czuję, zaiste.
    I na koniec mojego OT dodam, że część użytkowników forum ma argumenty jak zagorzali katolicy dla których dowodem na istnienie Boga jest brak dowodów na brak Jego istnienia co przekłada się na wypowiedzi "jak się nie podoba to zmień telefon" i inne szydercze takie...np w temacie z wyłączeniem dźwięków przy wpisywaniu numeru. "Mnie to nie przeszkadza więc problem nie istnieje, przyzwyczaisz się" etc
    Problem istnieje a ja nie chcę i nie mam zamiaru się przyzwyczajać i już się z nim uporałem, swoją drogą.
    Takie przykłady można mnożyć, bardzo zniechęcają nowych lub przyszłych forumowiczów oraz posiadaczy BB.
    Koniec OT i przepraszam za to.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gliwice
    Model BlackBerry
    ...
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    ....

Domyślnie

Sluchajcie takie dzisiaj spostrzeżenia mam w temacie DI-524, który mam w domu, podłączony do sieci 20Mbit. Nie bedę się rozpisywał nad stabilnością pracy itd, bo to nie temat na to, ale:
    Ostatnio próbowałem Youtube w domu - oczywiscie bez DMZ ma IP BB sie nie da, otwieranie portów nic nie daje - przynajmniej ja nie potrafie, troche to irytujace. Sam internet w BB 9700 chodzi potwornie beznadziejnie, winiłem do tej pory Internet Browser.
    Jakież było moje zdumienie, kiedy wczoraj bawiłem się telefonem po WIFI u mojego ojca. Zwykla neo 1Mbit router - TP-LINK (z modemem ADSL). Nic nie otwierałem żadnych portów a WIFI śmigało jak burza - mogłem przeglądać Youtuba, słuchac Yourmuze, NobexRadio - wszystko działało idealnie. Wyłączyłem na wszelki wypadek siec telefonii komorkowej zeby i tez idealnie pieknie szybko. Snaptu i picassa ladowala super zdjecia jak z karty.
    Dzisiaj przyjezdzam do domu, myślę sobie - sprawdzę ten DMZ i co? Youtube owszem działa, ale reszta nie. Ten router nie chce działać z BB, ani z moim 9700 ani z drugim 8900.

Czyżby TP-Link bił go na głowe? Może macie jakieś doświadczenia z tym?

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał karciu Zobacz post
    Sluchajcie takie dzisiaj spostrzeżenia mam w temacie DI-524, który mam w domu, podłączony do sieci 20Mbit. Nie bedę się rozpisywał nad stabilnością pracy itd, bo to nie temat na to, ale:
    Ostatnio próbowałem Youtube w domu - oczywiscie bez DMZ ma IP BB sie nie da, otwieranie portów nic nie daje - przynajmniej ja nie potrafie, troche to irytujace. Sam internet w BB 9700 chodzi potwornie beznadziejnie, winiłem do tej pory Internet Browser.
    Jakież było moje zdumienie, kiedy wczoraj bawiłem się telefonem po WIFI u mojego ojca. Zwykla neo 1Mbit router - TP-LINK (z modemem ADSL). Nic nie otwierałem żadnych portów a WIFI śmigało jak burza - mogłem przeglądać Youtuba, słuchac Yourmuze, NobexRadio - wszystko działało idealnie. Wyłączyłem na wszelki wypadek siec telefonii komorkowej zeby i tez idealnie pieknie szybko. Snaptu i picassa ladowala super zdjecia jak z karty.
    Dzisiaj przyjezdzam do domu, myślę sobie - sprawdzę ten DMZ i co? Youtube owszem działa, ale reszta nie. Ten router nie chce działać z BB, ani z moim 9700 ani z drugim 8900.

Czyżby TP-Link bił go na głowe? Może macie jakieś doświadczenia z tym?
    Czemu uczepiacie się YT, że musi chodzić po jakiś specjalnych portach. Przecież działa po portach przeglądarki.A to, że Dlink jakoś nie współgra z BB to swoją drogą.
    DMZ działa jak się wydzieli na przykład NAS z routera na którym stoi serwer www, bo wówczas jest bezpośredni dostęp do dysku z internetu. Moim zdaniem DMZ nie ma nic do Wifi i oglądania YT na bb. To raz.
    Dwa - sprawdź czy nie masz blokowanych cookies, java applets, proxy itp na firewallu routera.
    Trzy - sprawdź jakie masz szyfrowanie WPA2 - TKIP czy AES.
    Cztery - usuń sieć z BB i dodaj ręcznie swoją sieć.
    Pięć - jeśli masz włączoną filtrację MAC - wyłącz ją.