Jeżeli temat był omawiany- przepraszam za powtórkę.
Szukałem i nie znalazłem, więc chyba nie był
Jak ktoś pytał, czy na BB są jakieś mapy, które działają bez ściągania z sieci, odpowiedź była jedna - jest kilka mapek w javie, i tyle. A obok tego Google maps z dociąganiem danych przez sieć.
Buszując w sieci znalazłem serwis, który umożliwia zgranie interesującego nas fragmentu Google maps: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] . Pod tym adresem zaznaczamy obszar, który nas interesuje, typ mapy, zoomy (im bliżej tym więcej danych !). W wyniku dostajemy plik *.map, który z kolei wrzucamy do [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] programiku. Ów programik popracuje troszkę (w zależności od łącza i od zadania jakie przed nim postawimy).
Efektem będzie folder C:\Program Files\gMapMaker\MGMapsCache, który przegrywamy na kartę pamięci.
Ostatnim krokiem będzie ściągnięcie aplikacji na terminal (są dwie wersje dedykowane na BB!) [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] .
Uff, potem tylko trzeba odpowiednio skonfigurować aplikację, tak aby korzystała z map na karcie i ... wielka radość
Konfiguracja MobileGMapS:
Menu/Settings/Map Browsing. Zaznaczyć "Stored Maps".
Ustaw folder ("Storage Path") w którym masz mapy. Dla świętego spokoju możesz zaznaczyć "Offline mode" .

Odpowiedź z cytatem
"Aplikacja nie została właściwie zainicjowana"
ściągnąłem z innego źródła. Jak sprawdze to napisze jak się sprawuje z 8800 ;]