Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30
    VIP Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    215d63fd
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Coś koło 2.9mb, ale ostatnio coś się dziwnego dzieje i przechodzą większe niektórym.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0)
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) BIS PLAY
    BlackBerry 8110 @ 4.5.0.188

PalmOne Treo 650 x2

Było: 8520, 8300, 8310 (kilka), 8800 (kilka), 8820, 8100 (kilka), 8110 (kilka), 9500 (kilka), 7290, 7230

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Z tymi większymi to była chyba tylko jakaś chwilowa awaria...
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bysgoszcz / Ennis Irandia
    Model BlackBerry
    00000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    00000

Domyślnie

Witam
    Zastanawiam się nad 9700. Mieszkam w Irlandii i niestety tutaj telefonia komórkowa jak i internet jest daleko w tyle. Ceny są chore nawet jak na zarobki. Obecnie posiadam telefon na kartę w sieci Vodafone. Kupuję miesięcznie za 20 Euro doładowanie i mam rozmowy i sms-y w tej sieci za darmo. Najtańszy abonament kosztuje 45 euro. dostaję wtedy 150 minut. i

• 1Gb of BlackBerry email and web
    • 1Gb Vodafone live!
    • 10 full-track music downloads
    Do tej pory mieściłem się z tymi 20 Euraczami. Jest jeszcze opcja że wezmę abonament w innej sieci Meteor gdzie za 30 Euro mam 200 minut i tylko 250 MB /miesiąc. Niestety stracę wtedy połączenia za darmo z żoną i grupą osób z którymi najczęściej się kontaktuje. Czy te 250 MB nie będzie czasem za mało? Nie mówię tu o ściąganiu jakichś dużych plików lecz o normalnym korzystaniu fora/ youtube ?
    Ostatnio edytowane przez _JFK_ ; 15-03-10 o 20:54

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9860
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Cytat Napisał _JFK_ Zobacz post
    Witam
    Zastanawiam się nad 9700.
    Najpierw odpowiedz sobie na pytanie do czego ma Ci służyć BB. Jeśli w głównej mierze do internetu to IP z pewnością będzie lepszy.

Cytat Napisał _JFK_ Zobacz post
    Czy te 250 MB nie będzie czasem za mało? Nie mówię tu o ściąganiu jakichś dużych plików lecz o normalnym korzystaniu fora/ youtube ?
    Pytanie co rozumiesz pod pojęciem normalne korzystanie, niemniej jednak te 250MB w przypadku podłączenia BB do PC-ta jako modemu to niewiele ale jeśli będzie to do wykorzystania jedynie w BB to kompresja jest na tyle duża że wystarczy na obejrzenie sporej ilości materiału choćby w wspomnianym tu YT.
    Nie pamiętam dokładnie ale jak sprawdzałem filmik na YT o długości około 9 minut to przy wykorzystaniu BB jako modemu ściągłem około 15Mb a ten sam film w BB to 5Mb.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 1.0.8.6067
    BOLD 9900 7.0.0.503 w serwisiie
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-Mobile
    TORCH 9860 7.1.0.190 BIS T-Mobile
    BOLD 9780 black 6.0.0.723 BIS Play, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810 sprzedane

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Mam pytanie - zamierzam w najbliższej przyszłości zmienić telefon i strasznie się napaliłem na BB 8520, jednak nie mialem okazji sie nim pobawić "na żywo". Co prawda w salonach ery jest włączony, ale ciężko go tam przetestować, stąd kilka moich pytań:
    1 - jestem bardzo ciekawy świata i chcę poznac kolejny system operacyjny. Rozumiem, że na BB znajdę masę aplikacji rozszerzajacych funkcjonalność telefonu? Mam na myśli słowniki jakieś sudoku itd.
    2 - jak są wyświetlane smsy? Bardzo mi się podoba chat w iPhonie czy WM, jak ktoś odpisze po kilku dniach to dalej wiem o co chodziło, a zakup iPhone'a jest bez sensu, bo mam iPoda Toucha.
    3 - czy jest jakaś dioda przypominająca o nieodebranym połączeniu?

To chyba takie najwazniejsze dla mnie pytania, z góry dzięki za odpowiedź

Zaawansowany Avatar robert77
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Iława
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    6.x.y.z

Domyślnie

Po trzech miesiącach użytkowania moje spostrzeżenia są takie:
    1. Aplikacji rozszerzających funkcjonalność telefonu jest sporo. Nie jest to jednak Android ani Symbian. Ja mam zainstalowanych zaledwie kilka, które mi w zupełności wystarczają.
    2. Nie znam systemu iP, ale w BB od OS 5 smsy są wyświetlane w formie czatu i po przyzwyczajeniu się funkcjonuje to bardzo dobrze.
    3.Chyba w każdym nowym BB (o starszych nie chcę się wypowiadać) jest dioda. Można zainstalować za free lub kupić programy, za pomocą których określisz kolor, wibrację, etc.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał robert77 Zobacz post
    2. Nie znam systemu iP, ale w BB od OS 5 smsy są wyświetlane w formie czatu i po przyzwyczajeniu się funkcjonuje to bardzo dobrze.
    Tak samo jak w iP, z tym, ze nie ma aż tak efektownych "bąbelków"
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Jeszcze kilka pytań - powaznie się zastanawiam nad zakupem BISu, ale rozważam też pakiet 200 mega zamiast niego i tak: Po 1 czy 8520 nadaje się w ogóle do internetu? Pewnie z touchpadem wszystko będzie cudownie działać, tylko czy edge starczy do przegladania stron?
    Po 2 czy przeglądarka obsługuje facebooka i web-gadu, żebym nie musiał dopłacać za transfer danych do abonamentu? Bo to by była szybka droga do bankructwa

Zaawansowany Avatar grzechu00
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

8520 średnio nadaje się do www. Obsługa wbudowanej przeglądarki jest wyśmienita z tymi wszystkimi skrótami klawiaturowymi, trackpad jest idealny. Niestety prędkość wbudowanej przeglądarki nawet po wyłączeniu javy, kolorów tła, obrazki na low, jest po prostu zbyt niska. Nie chodzi tu tylko o samą prędkość edge, ale to jak długo czeka się czasem, aż przeglądarka zacznie w ogóle pobierać stronę. W przypadku stron mobilnych nie jest to zbytnio zauważalne, ale już duże strony to prawdziwa katorga. Alternatywne przeglądarki, jak opera mini 5 czy bolt nie działają płynnie, scrolling wygląda jakby ciągle klatkowało, zamiast płynnie się przesuwać. Odnosi się wrażenie, że 8520 jest za słaby sprzętowo, żeby te przeglądarki chodziły z pelną szybkością (z tego co piszą użytkownicy na 8900 jest podobnie). Najplynniej działała opera mini w wersji 4.2, ale tutaj kursor porusza się tylko w 4 kierunkach, a nie swobodnie. WM, android i nawet symbian jest lepszy do przeglądania www, po prostu strony wczytują się tam szybciej na edge, nie mówiąc już o 3g i hsdpa. Jeżeli szukasz telefonu internetowego, lepiej poszukać czegoś innego niestety... 8520 jest super do poczty. Z facebooka i webgadu nie korzystam.

Zaawansowany Avatar pentel
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    :)
    PIN
    HEX->DEC
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

kurde upisałem sie tyle i mi prądu zabrakło;/
    dzoners jeszcze raz : do webgadu mozęsz wykupić pakie. Fb na 4,6 będzie Ci chodzil bez problemu wiadomo dane bd szły, na os 5,0 musisz mieć BIS'a żebym instalować aplikacje bb facebook zwykła strona będzie działać. Jeżeli chodzi o bis t ostoje przed wyborem zmiany planu taryfowego bądz tez włączeniu bis.a . Przydało by sie poznać jak to jest ale na ten moment mało znajomych mi osób a nawet w cale ma bb i bis. Tak więc myśle że np. w orange taryfa pantera jest bardzo dobrą alternatywą bis'u. Zawsze możesz wgrać np. gmaila - który uruchomiony będzie sprawdzał Ci czy są nowe wiadomości. Bardzo mało jje pakietu. Co do szybkości jak pisał kolega grzechu sądze że bb nie jest demonem prędkości ale mimo wszystko zapier... może mówie tak bo wcześniej miałem n80 ie która co jak co byla wolna. Na załadowanie strony no joemonstera trzeba czekać troche na wifi ale jest dobrze. Jak sie nie używa żadnych wersji beta to wszystko śmiga. Jedyny minus to wykonanie;/ lezy i to konkretnie. Jak nosisz telefon z kluczami to kupuj odrazu silikon i naklejke na szybke badz jakiś cover, wszystkie w sumie pasują do siebie zrewszta poszperaj na forunm