To było bodajże w promocji. Wszystko zależy od operatora.
To było bodajże w promocji. Wszystko zależy od operatora.
Chodziło mi o inną sieć. Sorry. W Play usługa jest za free. Za to pakiet właśnie trzeba kupić.
Kolega mówi, że najpierw potrzebuje przeglądnąć plik (powiedzmy z oryginalnym tekstem) zanim przyjmie zlecenie na jego przetłumaczenie. Często jest tak, że musi tylko zarzucić okiem o co mniej więcej biega. Powiedzmy w 3mb można zamieścić naprawdę dużo tekstu w 8.txt, 8.doc, 8.pdf, więc cokolwiek będzie wiedział. Dodatkowo zawsze może z przeglądarki ściągnąć załącznik, jeśli jest większy, a jeśli nie to opera 5 ściąga wszystko - niezależnie od wagi.
Z tych modeli co mają w Orange to wziałbym 8520. A jak nie to albo storma 1 albo 2 i darować sobie telefon z orange, a w zamian tego, można zjechać z kwota abonamentu pozostawiając tę samą ilośc minut co się miało - takie wyrzeczenie się telefon'u od orange. Zresztą sam jade na taryfe tylko sim w plusie - płacę 15zł miesięcznie za abonament ale tylko po to by cieszyć się BIS'em za 23zł![]()
BlackBerry 9500 Storm & 9520 Storm 2 @ 5.0.0.425 PL + microSD 4GB
Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, a w szczególności Bartkowi. Koniec końców po porównaniu różnych słuchawek wybrałem e71. Wprawdzie na dniach ma wejść Bold 9700, ale posądzam, że za kosmiczną cenę. Ja za e71 dałem 120 zł z cyrografem na 24 m-ce. Telefon doskonale radzi sobie z kilkudziesięciostronicowymi dokumentami Worda, składającymi się głównie z tabel (dla porównania, e71 otworzył taki dokument w jakieś 2 sekundy, e65 otwierał ten sam dokument 2 minuty i wysypał formatowanie). Duże pdfy też otwierają się bez zarzutu. Bardzo istotne było dla mnie odbieranie mailem załączników > 3 MB oraz 3G.
Dziękuję wszystkim za rady i pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez krzychu37 ; 26-01-10 o 20:15
a jaki największy załącznik uciągnie blackberry 8900 i bold 9000
Cztery 8900 w zaprzegu uciagna tyle co 3 9000 - 2Gb uzytkownikow, ktorzy nie czytaja odpowiednich tematow na forum.
A na powaznie - wszystkie tyle samo - 2,9mb