Witam!
Potrzebuję telefonu do wygodnego dzwonienia - szybko wybrać wpis z książki i zadzwonić. SMSy piszę bardzo rzadko. Priorytetem w telefonie jest szybkie i sprawne przeglądanie dokumentów .doc i .pdf, w tym dość dużych plików, po 2-3 MB, a tym samym dobry klient poczty. Jestem tłumaczem i często odbieram tekst w terenie - muszę go szybko przejrzeć, zanim przyjmę zlecenie. Kolejna rzecz, na której mi zależy, to sprawna przeglądarka.
Mój obecny telefon e65 - niby biznesowy - nie spełnia powyższych kryteriów... Sama funkcja dzwonienia to porażka - na pierwszej wersji firmware'u i w trybie 3G telefon często meldował się dzwoniącemu jako "poza zasięgiem", podczas gdy miał wszystkie kreseczki zasięgu. Nie muszę dodawać, że dla tłumacza, który musi być zawsze dostępny, to porażka na całej linii.
Jak uważacie, czy Blackberry jest dla mnie? Na innych forach polecano mi Omnię lub HTC Magic. Ponieważ przedłużam umowę w Orange, mogę wybrać 8520, 8820, 8900 lub 8800. Albo czekać, może kiedyś będę mógł wybrać Bolda.

Odpowiedź z cytatem