Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie

Klik jest fajny, sprawia wrażenie analogowej klawiatury. Fajnie gdyby wszystkie telefony bez dodatkowej klawiatury miały taką opcję.
    Jeżeli chodzi o głośność kliku to porównał bym ją do myszki no może delikatnie ciszej. Nie jest to absoultnie uciążliwe.

Jeżeli jesteś nowym użytkownikiem to najpierw zastanów się nad tym czy chcesz kupić BIS. Telefon ten bez BIS traci dużo na swojej funkcjonalności. Powiem tak, telefon ten pod względem wyglądu i budowy jest idealny jeśli do tego ma się BIS to będziesz zadowolony.
    Bez BIS będziesz miał ładny telefon, mało funkcjonalny

Zaawansowany Avatar Szuri21
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice/Kraków/Firenze/Isola d'Elba
    PIN
    20deb150
    Model BlackBerry
    9500
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.1005

Domyślnie

Jeśli będzie miał BIS'a to kupowanie Storma 2 mija się z celem. Jak dla mnie to Storm 2 jest dla osób nie posiadających i nie zamierzających się wyposażyć w BIS i od czasu do czasu sobie pobanglac w domku na wi-fi. Jeśli się ma BIS'a to uwierz, że naprawdę idzie zapomnieć o tym, że ma się wi-fi w telefonie. Wiem po sobie, jak przez tydzień używałem tylko i wyłącznie Storma 2, i zapomniałem, że ma wi-fi bo wszystko co potrzebowałem leciało po BIS. Jednak jak już ktoś się uprze to czemu nie kupić sobie Storma 2.
    BlackBerry 9500 Storm & 9520 Storm 2 @ 5.0.0.425 PL + microSD 4GB

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Szuri21, masz obydwa modele, więc mam do Ciebie pytanie: piszesz, że kupowanie Storma2 (w określonych warunkach) mija się z celem - CZY NAPRAWDĘ ekran w S2 nie jest na tyle lepszy od S1? Bo gdyby nie ekran w moim 9530, to to by było całkiem fajne urządzenie (a właściwie wystarczyłoby, że dał by się wciskać w rogach).
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    20deb150
    Model BlackBerry
    9500
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.1005

Domyślnie

Tak jak pisałem, że lekkich modyfikacji, ekran był naprawdę uciązliwy szczególnie jak piszesz w rogach. Natomiast karteczka kwadratowa złożona 4 razy wsadzona pod baterię, tak, że gdy baterię wsadzę tto wystaje ona około 3 milimetrów ponad powierzchnię, a żeby zamknąc klapke musiałem ja lekko wygiąc tuż pod logiem bb, w ten sposób klapka się zamkneła i trzyma mocno i baterię i fajnie dopycha ekran w gorę, powodując dobrą klikalnośc, samo wsadzenie karteczki nie satysfakcjonowało mnie, musiałem wsadzic naprawdę gruba karteczkę i lekko wygiąc klapke, ale gołym okiem jest to nie zauważalne. Ja wiem ,że płaci się za jakośc, w sumioe troszke spraprali to w S1, ale nie zarabiam na tyle, aby wymieniac/kupowac s2 zamiast s1 dla samego kliku, który sobie moge sam poprawić. Ludzie powiedzą, że płaca to wymagają a ja im odpowiem, no to kupuj S2. Zresztą ja jestem w na tyle fajnej sytuacji, że posiadam oba modele, więc wcale nie jest tak, że bronie swojego terminala. Ale nie powiem, że póki nie pojawił się Os 5.402 S2 był wyraźnie szybszy poprzez swoją większa pamięć.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Dziękuję za porady, co ciekawe - dzisiaj dostałem kolejnego 9530, który klika IDEALNIE w rogach... przyznam, że trochę już nie rozumiem jak to jest.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdynia/Wladyslawowo
    PIN
    21613A15
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.570

Domyślnie

Powiedzmy sobie szczerze. Nie kazdy ma ochote na dotykowy ekran. Wg mnie jest to najbardziej debilny interface znany czlowiekowi. Jak cos wciskam to chcialbym zeby to z laski swojej dokonalo jakiejs interakcji (sie wcislo). Dlatego uwazam taki dotykowcisk za cos pozytywnego. Stary storm skreslil sie u mnie w przedbiegach z racji braku wciskalnosci...

To rzeklem ja. A teraz ide wcisnac karpia az mu galki oczne wyjda Wesolego alleluja

VIP Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    215d63fd
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Cytat Napisał penkejk Zobacz post
    Nie kazdy ma ochote na dotykowy ekran. Wg mnie jest to najbardziej debilny interface znany czlowiekowi.
    Niekoniecznie. Wg. mnie rozwiązaniem 'debest' jest dotyk + fizyczna klawiatura dzięki której zrobimy wszystko bez dotykania wyświetlacza. Tak jak miałem w Treo 650. Ciekawy jestem, czy w dalekiej przyszłości RIM pokusi się o coś takiego.
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0)
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) BIS PLAY
    BlackBerry 8110 @ 4.5.0.188

PalmOne Treo 650 x2

Było: 8520, 8300, 8310 (kilka), 8800 (kilka), 8820, 8100 (kilka), 8110 (kilka), 9500 (kilka), 7290, 7230
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    20deb150
    Model BlackBerry
    9500
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.1005

Domyślnie

@Nie wiem, o co ci chodzi skoro Storm 9550/30 ma klikalny ekran :E

Zaawansowany Avatar Pati007
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.296

Domyślnie

O właśnie ja popieram ojca Dawno dawno temu używałam własnie Treo 650 na PalmOS i takie rozwiązanie było świetne! Albo można było rysikiem wszystko robić na ekranie, albo można było używac go jak inne telefony tylko za pomoca klawiatury. Ciekawe czy Blackberry kiedyś taki model wypuści. Bo byłoby to na prawdę idealne rozwiązanie.

A co do ekranu w Stormie to jak kiedyś się nim bawiłam to miałam na początku dziwne wrażenie, że ekran mi zaraz wypadnie Ale to rozwiązanie z klikiem bardzo mi się spodobało Idzie sie do tego przyzwyczaić i na prawdę dobrze sie to obsługuje. Ma się wrażenie pełnej kontroli nad ekranem - nie tak jak w iPhonie czy innych pojemnościowych dotykowcach (Samsung Galaxy, HTC Hero itp itd) gdzie można przypadkowo podczas "gładzenia" ekranu wybrac jakąś opcję.
    .: 8110 -> 9000 -> 9700 -> obecnie 9810 :.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Ciekawe czy Blackberry kiedyś taki model wypuści.
    Bardzo możliwe, ale nie BB tylko RIM je wypuści
    Nie odpisuję na PW.