jak masz w ustawieniach sieci, 2G i 3G, czy samo 3G? jesli samo 3G, to sprawa rozwiazana![]()
jak masz w ustawieniach sieci, 2G i 3G, czy samo 3G? jesli samo 3G, to sprawa rozwiazana![]()
BlackBerry STORM 9530
OS - 5.0.0.419
2G & 3G ;/ i własnie nie wiem czemu tak jest ze nie moze laczyc sie z 2g tylko 3g
a od dawna to masz? najpierw wylacz i wlacz siec, jesli nie pomoze to zresetuj BB poprzez wyciagniecie baterii. jak problem bedzie sie powtarzal, to zainstaluj najnowszy soft do telefonu. jesli to wada software, to najnowszy OS powinien to naprawic.
BlackBerry STORM 9530
OS - 5.0.0.419
hmm mozna powiedziec ze od poczatku tak mam hehe
softa przeinstalowywalem i mysle ze dobrze ale problemu nie rozwazalo ;/
a za bardzo w mojej okolicy nie znaja sie na BB![]()
byc moze jest to wada sprzetowa twojej sztuki BB. moze ma zepsuty modul odpowiadajacy za 2g. jesli masz mozliwosc odeslij go na gwarancje. ogolnie na ten model jest dosc duzo narzekan. duzo wyszlo z fabrycznymi wadami.
BlackBerry STORM 9530
OS - 5.0.0.419
Nie mam bladego pojecia co moze byc nie tak zrobilem upgrade OSa nie dzialalo zrobilem downgrade tez nic nie pomoglo gdzie moze lezec wina?? Czyzby usterka aparatu? Najlepsze jest to ze przez jakies hmm 20 sec mam zasieg tyle ze nie moge wykonac zadnego polaczenia, nastepnie dostaje status SOS i koniec. Telefon dziala wylacznie w trybie 3GMoze to byc wina karty sim ? Czy nie bardzo? W noki n95 telefon dziala bez zarzutu.
Skoro telefon działa dobrze na 3g to mogło paść sama płyta główna (a dokładniej końcówka mocy która odpowiada za zasięg 2g)... Szczególnie, że jak sam mówisz w tym samym miejscu na innym telefonie masz bezproblemowy zasięg.