Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    4.7.1.57

Domyślnie Problem z zasięgiem w 9630

Witam jestem posiadaczem BB 9630 Sprint (odrazu mowie ze nigdy nie mialem do czynienia z tymi telefonami ) i mam taki problem moj telefon ciagle gubi siec i nie mam pojecia czemu. W drugim Nokia n95 jest zasieg i to calkiem dobry niestety na BB nie moge wyslac zadnego smsa ani do nikogo zadzwonic :/ w czym tkwi problem moze ktos doradzic. z gory dzieki za pomoc
    Ostatnio edytowane przez fism ; 03-01-10 o 00:41

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ruda Śląska, Gliwice, Bytom
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Cytat Napisał ataliant@wp.pl Zobacz post
    Witam jestem posiadaczem BB 9630 Sprint (odrazu mowie ze nigdy nie mialem do czynienia z tymi telefonami ) i mam taki problem moj telefon ciagle gubi siec i nie mam pojecia czemu. W drugim Nokia n95 jest zasieg i to calkiem dobry niestety na BB nie moge wyslac zadnego smsa ani do nikogo zadzwonic :/ w czym tkwi problem moze ktos doradzic. z gory dzieki za pomoc
    Po pierwsze uzupełnij to:

BlackBerry OS: X.X.X.XXX
    BIS/BES: BES Orange
    Poczytaj FAQ.

Po 2gie: opcje-sieć komórkowa (network) - i zobacz czy masz ustawione "3g" czy może "2g i 3g"? (lub coś z CDMA).

Jeśli masz tylko "3g" to zmień na "2g i 3g"
    Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.

PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!

-------------------------------------------------------
    9900 - BIS orange, 7.1.0.190
    9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

1) Model to 9630 Tour, a Sprint to tylko operator. To jakbyś miał model N95 Orange.
    2) Menu -> Zarządzenie połączeniami -> Opcje telefoni komórkowej -> Technologia sieciowa: GSM/UMTS
    3) Porozmawiaj ze swoim adminem BES - możliwe, że masz celowo ograniczone możliwości wykonywania połączeń.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    3) Porozmawiaj ze swoim adminem BES - możliwe, że masz celowo ograniczone możliwości wykonywania połączeń.
    Albo nie ma bes tylko zaznaczył tak bo coś trzeba zaznaczyć :P.
    Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.

PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Albo nie ma bes tylko zaznaczył tak bo coś trzeba zaznaczyć :P.
    Nie ma gdybania, bo to właśnie po to jest.

Kolega powinien pójść i zapukać do drzwi z napisem "Dział IT [nazwa jego firmy]", albo (że tak powiem nieprzyjemnie) popukać się tam gdzie trzeba zanim uzupełni się profil czymkolwiek (no offence)

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    bo coś trzeba zaznaczyć :P.
    Ale LITOŚCI! Po co w takim razie jest opcja Nie wiem? Dla jaj? Głupio się przyznać, że się nie wie?
    Ja się wolę przyznać w każdej sytuacji, że nie wiem, nie potrafię, niż wyjść potem na...
    Ostatnio edytowane przez fism ; 09-12-09 o 20:32 Powód: Podwójny post - scalenie
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    4.7.1.57

Domyślnie

a więc w ustawieniach mam : GSM/UMTS 3G & 2G.
    Soft: 4.7.1.57
    Dodam jeszcze ze w innej miejscowosci nie mam wogole problemu z zasiegiem ale mozna powiedziec ze to jest tylko w jednej miejscowosci hehe (dziwne). Teraz mam ciagle status SoS i musze wylaczyc i wlaczyc telefon. Przez chwile mam gsm ale i tak nie moge wykonac zadnego polaczenia bo po chwili trace zasieg.
    Ostatnio edytowane przez ataliant@wp.pl ; 09-12-09 o 20:38

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Soft: 4.1.0.75
    To raczej platforma. OS to to co się na 4.7.1 zaczyna.

Spróbuj się przełączyć tylko na 2G, ewentualnie zmienić oprogramowanie na nowsze zgodnie z instrukcjami z naszego forum (tam też odpowiednie linki do ściągnięcia wspomnianego oprogramowania)
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

a więc w ustawieniach mam : GSM/UMTS 3G & 2G.
    Soft: 4.1.0.75
    Dodam jeszcze ze w innej miejscowosci nie mam wogole problemu z zasiegiem ale mozna powiedziec ze to jest tylko w jednej miejscowosci hehe (dziwne). Teraz mam ciagle status SoS i musze wylaczyc i wlaczyc telefon. Przez chwile mam gsm ale i tak nie moge wykonac zadnego polaczenia bo po chwili trace zasieg.
    Hmm...A masz ściągnięty simlock?! Jaka sieć? Czy na innych telefonach masz 3G/HSxPA czy EDGE/GPRS

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    4.7.1.57

Domyślnie

sorki tam troche zle wpisalem softa juz poprawione. simlock jest na 100% zdjety poniewaz dzwonilem juz z tego telefonu wiec nie ma mozliwosci zeby go mial. siec Orange
    w noki mam ustawiona siec gsm/umts czyli tak samo jak w bb. wiec pozostaje mi chyba isc teraz do operatora i pytac sie co moze byc nie tak? czy macie jeszcze jakis pomysl ? ;p

Ok nie czaje tego telefonu dzis bylem w sasiedniej miejscowosci oddalonej o 40 km i tam nie mialem najmniejszego problemu z siecia czy to w budynku, mpku czy gdziekolwiek wszedzie byl zasieg. Natomiast po powrocie do domu znow widze ten wspanialy napis SOS. Czy to moze byc wina karty SIM czy co??
    Ostatnio edytowane przez ataliant@wp.pl ; 10-12-09 o 21:20

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    4.7.1.57

Domyślnie

Witam. Wie ktoś może czemu moj bb 9630 dzial tylko w zasiegu 3G? Tylko gdy obok wskaznika zasiegu jest ten symbol moge dzwonic i smsowan niestety gdy jestem w sieci GSM czy cos w tym stylu telefon odmawia posluszenstwa i trace kompletnie sygnal a po jakims czasie status zmienia sie na SOS. Ma ktoś jakieś pomysły. Bo nie w kazdym miejscu mam dostep do 3G ;/