Krzychu,
Czy testując softy do 9700 oficjalne i hybrydy zauważyłeś jakieś różnice w działaniu przeglądarki ? Jakoś mało ludzi o tym pisze, każdy tylko te maile i maile
Opera Mini 5.1 jest fajna, ale chodzi trochę wolno (w sensie działania UI).
Krzychu,
Czy testując softy do 9700 oficjalne i hybrydy zauważyłeś jakieś różnice w działaniu przeglądarki ? Jakoś mało ludzi o tym pisze, każdy tylko te maile i maile
Opera Mini 5.1 jest fajna, ale chodzi trochę wolno (w sensie działania UI).
REGULAMIN FORUM PUNKT 11 !
Przeczytany. Porozmawiamy jeszcze ? :]
Sledziles wypowiedzi na temat hybryd, wiec pewnie wiesz, ze poza poprawa zarzadzania energia i pamiecia w zasadzie nic innego nie obserwowano.
Wg mnie przegladarka nic nie zyskiwala w hybrydach, ktore testowalem.
O mailach nic nie wiem. Ze niby co sie mialo w mailach zmienic?
BTW. Masz blad w numerze OSa w profilu... nie 5.0.862 tylko 5.0.0.862![]()
Pytałem się bo ilekroś czytam opisy zmian w hybrydach to czytam "even faster browser" i za kazdym razem na 8900 to even faster nie było zbliżone "as fast as palmtop '2004"Myślałem, że może to wina EDGE. W 9700 mam do dyspozycji 3G które mimo wszystko jest lepsze i szybsze. Stąd domysły, że te hybrydki może poprawią coś w szybkości javy (czyli i przeglądarki, bo cały system na javie).
Tak nawiasem mówiąc to wyszedł publiczny soft willyboya - hybrydka 7.1
Może dziś się skuszę na test![]()
Ostatnio edytowane przez tab0reqq ; 31-08-10 o 21:51
Witam,
ktos wie dlaczego DM 6 nie widzi nowego softu? Soft na terminalu to 593, sciagnalem 770 i zainstalowalem, a DM podaje ze nie ma dostepnych aktualizacji
Ja miałem problemy z DM6- wolę wgrywać soft na DM 5.0.1.
Jak sprawuje się hybrydka 7.1 Krzychu ?
A ja wole DM6
Moim zdaniem lepiej niz oryginalny .862, ale jedyna korzyscia zaobserwowana przeze mnie jest ponownie lepsze zarzadzanie energia, ale nie ma postepu wzgledem wczesniejszych hybryd. Stad wnioskuje, ze kolejne aktualizacje OSow i kolejne hybrydy do nich, to obecnie wylacznie zabawa w ciuciubabke. Ale prawdziwy fan i tak nie odpusci
BTW. Kolejny raz juz widze, ze zadajesz mi prywatnie pytanie na Forum. To nie czatrum - korzystaj z PIN i PW. Dzieki.
Wlasnie pojawila sie na linku publicznym (czyli dla wszystkich) kolejna hybrydka Willyboya na bazie OSa 5.0.0.862 oznaczona symbolem v7.2
Tym razem z modulami z .862, .912, 6.0.0.31 i 6.0.0.180
(Jezynka bedzie ten OS widziec jako 6.0.0.31)
Link dla maniakow upowania podaje ponizej (opis, instrukcja instalacji i link do sciagniecia pliku):
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Wg autora moduly .912 z BB9300 maja szalenczo przyspieszyc przegladarke (ciekawe dlaczego mu nie wierze?)zas moduly 6.0.0.180 jeszcze bardziej poprawia zarzadzanie energia (v7.1 z modulami .161 radzi sobie doskonale).
Koniecznie przeczytajcie opis hybrydy, zeby nie bylo potem pytan dlaczego nie dziala, co mam zainstalowac itp.
----------EDYTA----------
Jednak prawde pisal Willyboy o tym necie - jak na dotychczasowe wyniki BB smiaga jak opetany. Ladowanie stron trwa nawet kilka razy szybciej. Viigo, ktore normalnie aktualizowalo sie w minute, dzisiaj smiga w kilka sekund. Szok!
I dlatego niniejszym odszczekuje moje powatpiewania w doniesienia WB o necie.
--------------------------
Ostatnio edytowane przez krzychup ; 09-09-10 o 09:03
Ehh skusiłeś mnie Krzychu. Zainstalowałem, ze-shrinkowałem do ~66MB. Teraz jestem w trakcie MEGA, ale to MEGA długiego przywracania ustawień. Nie wiem czemu to tak wolno idzie (najnowszy DM6), ale zdam relację pewnie dziś/jutro.
Szczególnie jestem ciekaw przeglądarki. Może dotrwam do OS6... bo iPhone 3gs mnie kusi. Ostatnio miałem kilka sytuacji kiedy niestety wbudowana przeglądarka zawiodła mnie - ponownie. Opera mobilna tez wielkim skokiem jakościowym nie jest.
------- EDIT --------
Hybryda 7.2 zainstalowana. Na razie, poza potrzebą reinstalacji aplikacji, zmian nie widzę. Przeglądarka - jeszcze muszę potestować na znanych stronach, ale rewolucji na pewno nie ma. Jeżeli nie będzie niczego na WebKicie dla 9700 przy okazji 6.0 to chyba pożegnam się z BB. Telefon, szybkość OS i intuicyjność dla mnie rewelacja. Ubóstwo aplikacji, przeglądarki jest porażające.
Odnośnie prędkości samego systemu - działa jak burza. O baterii wypowiem się za jakiś tydzień jak ją chociaż raz do końca naładuję i rozładuję w normalnym użytkowaniu.
Ostatnio edytowane przez tab0reqq ; 11-09-10 o 00:58
Zaktualizowałem do 5.0.0.938 i jak na razie nie widzę żadnych zmian.