Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 9 z 48 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 471
    wojteh
    Guest

Domyślnie

nie działa link

mirror:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ostatnio edytowane przez wojteh ; 24-03-10 o 18:19

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał wojteh Zobacz post
    mirror:
    Dzięki! Już dodane.
    9900 - 7.1.0.205
    PB32 - 2.0.0.3778
    PB16 - 1.0.7.3312

9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310 -> sprzedane

BIS T-Mobile

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.534

Domyślnie

Wtiam,

Mam telefon w Orange z najnowszym dostępnym oprogramowaniem operatora czyli 5.0.0.554 (5.0.0.351). Myślę nad aktualizacją, ale nie wiem jak jest później z wsparciem takiego urządzenia.
    Application Loader wyświetla tekst, że po aktualizacji trzeba ponownie przeprowadzić aktywację urządzenia. Po zakupie miałem z tą aktywacją problem i pomógł mi dział wsparcia usług BlackBerry.
    Czy przy innym oprogramowaniu dalej będą chętni pomagać, czy już nie? Jak jest z samą gwarancją?

Poza tym co tak naprawdę zmieniło się w tych aktualizacjach? Znalazłem tylko informację o baterii i zasięgu - oba na minus. Czy są jakieś parametry które ulegają poprawie?

Pozdrawiam

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał mno1 Zobacz post
    Wtiam,

Mam telefon w Orange z najnowszym dostępnym oprogramowaniem operatora czyli 5.0.0.554 (5.0.0.351). Myślę nad aktualizacją, ale nie wiem jak jest później z wsparciem takiego urządzenia.
    Application Loader wyświetla tekst, że po aktualizacji trzeba ponownie przeprowadzić aktywację urządzenia. Po zakupie miałem z tą aktywacją problem i pomógł mi dział wsparcia usług BlackBerry.
    Czy przy innym oprogramowaniu dalej będą chętni pomagać, czy już nie? Jak jest z samą gwarancją?

Poza tym co tak naprawdę zmieniło się w tych aktualizacjach? Znalazłem tylko informację o baterii i zasięgu - oba na minus. Czy są jakieś parametry które ulegają poprawie?

Pozdrawiam
    Z regóły aktualizacja poprawia jakieś błędy. Wsparcia nie stracisz. Przecież to legalne oprogramowanie od Producenta terminali.
    Nie rozumiem problemu z aktywacją? Przecież masz BIS, a nie BES (a przynajmniej jest tak w profilu). Przy aktualizacji oprogramowania z BISem nie problemu. Proponuje poczytać FAQ. W szczególności punkty o tym co to jest BIS i BES, jak również na temat aktualizacji/upgradzie oprogramowania.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Przecież to legalne oprogramowanie od Producenta terminali.
    Vendor ID przypisany do oprogramowania nie jest zgodny z Vendor ID urządzenia - może to się wiązać z utratą gwarancji jeśli się przyczepią.

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Nie rozumiem problemu z aktywacją?
    Taki jest komunikat po aktualizacji i oznacza czasem konieczność ręcznego ponownego przesłania rejestrów usług.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Vendor ID przypisany do oprogramowania nie jest zgodny z Vendor ID urządzenia - może to się wiązać z utratą gwarancji jeśli się przyczepią.
    Ale nie ingerujesz w oprogramowanie? Instalujesz tylko OS. Nie ingerujesz w ten OS.

Taki jest komunikat po aktualizacji i oznacza czasem konieczność ręcznego ponownego przesłania rejestrów usług.
    OK. Takich rzeczy można samemu zrobić. Albo wyczytać u nas na forum, jeśli nie ma się takiej wiedzy.

maruda Avatar Mr.mapka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Toruń
    PIN
    ukryty
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Czasamki jak wrzuce jakiś temacik na BB (skórkę) to mi dublują się skrzynki pocztowe. Czasmi dublują, a czasami są x3.
    Wchodzi się wówczas na [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], loguje się, wybiera Pomoc i klika "wyślij rejestry usług".
    Kilka sekund i wszystko jest uporządkowane na BB.
    Nie ma potrzeby dzwonić na płatny *800 w Orange aby to ręczenie zrobili.

W związku z powyższym nie odpowiadam w tych tematach na PM.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.534

Domyślnie

O "wyślij rejestry usług" informuje sama aplikacja BIS podczas zakładania konta, więc oczywiście to zrobiłem. Pojawiła się ikonka usługi koło zasięgu, dostałem wiadomość potwierdzającą z BlackBerry, ale konta dalej się założyć nie dało. Dlatego zadzwoniłem do wparcia, gdzie rzeczywiście okazało się, że coś tam nie przeszło.
    Być może trzeba było dłużej poczekać, ale cóż - niecierpliwy jestem.

Dlatego ta ponowna rejestracja mnie zastanawia. Jeśli w moim wypadku znowu będzie problem z "wyślij rejestry usług" i trzeba będzie korzystać ze wparcia,
    to nie wiem czy mnie nie odeślą z kwitkiem ponieważ mam niewspierany system.

W każdym bądź razie dziękuję za informacje. Zapewniam Was również, że FAQ przeczytałem, a czym się różni BIS od BES też wiem.

Pozdrawiam

maruda Avatar Mr.mapka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Toruń
    PIN
    ukryty
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

O "wyślij rejestry usług" informuje sama aplikacja BIS podczas zakładania konta, więc oczywiście to zrobiłem. Pojawiła się ikonka usługi koło zasięgu, dostałem wiadomość potwierdzającą z BlackBerry, ale konta dalej się założyć nie dało. Dlatego zadzwoniłem do wparcia, gdzie rzeczywiście okazało się, że coś tam nie przeszło.
    Być może trzeba było dłużej poczekać, ale cóż - niecierpliwy jestem.
    Czasami tak sie dzieje gdy urządzenie zostanie automatycznie źle zidentyfikowane (wprowadzone) do usługi. W BOK robią to ręcznie i od tego momentu nie ma problemu.
    Co do chęci lub jej braku w przypadku BOK to nie ma takiej opcji. Korzystasz z usługi i mają obowiązek Ci pomóc w pełnym zakresie obejmującym strone operatora. Terminale możesz zmieniać nawet i 1000 razy za każdym z podobnymi kłopotami (raczej się nie zdarzają) i BOK zawsze musi pomóc. Nie ma znaczenia czy terminal kupiony u nich czy na rynku wtórnym.
    Jedyny warunek - nie może być zablokowany.

Mój pierwszy BB też miał problemy z rejestracją i ingerował w to BOK. Kolejny już BB bezproblemowo się zarejestrował do usługi po wprowadzeniu nowego IMEI i PIN w panelu usługi.

W związku z powyższym nie odpowiadam w tych tematach na PM.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.534

Domyślnie

Ograniczona gwarancja oczywiście nic nie mówi o aktualizacji oprogramowania. Jest tylko tylko termin "nienależyte użytkowanie" który, jak się domyślam, można dowolnie interpretować.

Ech, raz kozie śmieć...