9900 - 7.1.0.205
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Wtiam,
Mam telefon w Orange z najnowszym dostępnym oprogramowaniem operatora czyli 5.0.0.554 (5.0.0.351). Myślę nad aktualizacją, ale nie wiem jak jest później z wsparciem takiego urządzenia.
Application Loader wyświetla tekst, że po aktualizacji trzeba ponownie przeprowadzić aktywację urządzenia. Po zakupie miałem z tą aktywacją problem i pomógł mi dział wsparcia usług BlackBerry.
Czy przy innym oprogramowaniu dalej będą chętni pomagać, czy już nie? Jak jest z samą gwarancją?
Poza tym co tak naprawdę zmieniło się w tych aktualizacjach? Znalazłem tylko informację o baterii i zasięgu - oba na minus. Czy są jakieś parametry które ulegają poprawie?
Pozdrawiam
Z regóły aktualizacja poprawia jakieś błędy. Wsparcia nie stracisz. Przecież to legalne oprogramowanie od Producenta terminali.
Nie rozumiem problemu z aktywacją? Przecież masz BIS, a nie BES (a przynajmniej jest tak w profilu). Przy aktualizacji oprogramowania z BISem nie problemu. Proponuje poczytać FAQ. W szczególności punkty o tym co to jest BIS i BES, jak również na temat aktualizacji/upgradzie oprogramowania.
Czasamki jak wrzuce jakiś temacik na BB (skórkę) to mi dublują się skrzynki pocztowe. Czasmi dublują, a czasami są x3.
Wchodzi się wówczas na [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], loguje się, wybiera Pomoc i klika "wyślij rejestry usług".
Kilka sekund i wszystko jest uporządkowane na BB.
Nie ma potrzeby dzwonić na płatny *800 w Orange aby to ręczenie zrobili.
O "wyślij rejestry usług" informuje sama aplikacja BIS podczas zakładania konta, więc oczywiście to zrobiłem. Pojawiła się ikonka usługi koło zasięgu, dostałem wiadomość potwierdzającą z BlackBerry, ale konta dalej się założyć nie dało. Dlatego zadzwoniłem do wparcia, gdzie rzeczywiście okazało się, że coś tam nie przeszło.
Być może trzeba było dłużej poczekać, ale cóż - niecierpliwy jestem.
Dlatego ta ponowna rejestracja mnie zastanawia. Jeśli w moim wypadku znowu będzie problem z "wyślij rejestry usług" i trzeba będzie korzystać ze wparcia,
to nie wiem czy mnie nie odeślą z kwitkiem ponieważ mam niewspierany system.
W każdym bądź razie dziękuję za informacje. Zapewniam Was również, że FAQ przeczytałem, a czym się różni BIS od BES też wiem.
Pozdrawiam
Czasami tak sie dzieje gdy urządzenie zostanie automatycznie źle zidentyfikowane (wprowadzone) do usługi. W BOK robią to ręcznie i od tego momentu nie ma problemu.
Co do chęci lub jej braku w przypadku BOK to nie ma takiej opcji. Korzystasz z usługi i mają obowiązek Ci pomóc w pełnym zakresie obejmującym strone operatora. Terminale możesz zmieniać nawet i 1000 razy za każdym z podobnymi kłopotami (raczej się nie zdarzają) i BOK zawsze musi pomóc. Nie ma znaczenia czy terminal kupiony u nich czy na rynku wtórnym.
Jedyny warunek - nie może być zablokowany.
Mój pierwszy BB też miał problemy z rejestracją i ingerował w to BOK. Kolejny już BB bezproblemowo się zarejestrował do usługi po wprowadzeniu nowego IMEI i PIN w panelu usługi.