Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 180
    VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał lukasj Zobacz post
    Witam wszystkich,

Jestem nowym użytkownikiem tego forum z racji tego, że planuję "przesiąść się" z communicatora e90 właśnie na bolda 9700.
    Mam pytanie w związku z tym czy któryś z forumowiczów używa w Polsce BB 9700 zakupionego w USA w sieci AT&T, T-Mobile, czy Rogers?
    Przestudiowałem specyfikację i częstotliwości pasują. Czy rzeczywiście nie mając wykupionej usługi BIS np. w Orange, rzeczywiście możliwości tego telefonu są zablokowane?
    Będzie działać. Możliwości telefonu są zablokowane jeśli jest kradziony (chodzi o rejestrację w usłudze BIS/BES). A jeśli chodzi o brak BIS, a co się z tym wiąże niepełne wykorzystanie terminala to odpowiedź jest: TAK. NIe będziesz mógł swobodnie odbierać poczty (nie ma w bb klienta do którego wchodzisz i wpisujesz adres email i haslo i wszystko chodzi). Dzięki usłudze bis masz maila + internet i coraz większą ilość programów korzystających z BIS (czyli nie płacisz za transfer danych).

Dodatkowo polecam lekturę FAQ - dowiesz się co można a co nie.

woo hoo Avatar shprica
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wrocław
    PIN
    30CA654D
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1030

Domyślnie

rzeczywiste mozliwosci sa zablokowane. bedziesz mial po prostu normalny tel z rozbudowanym kalendarzem i wieloma przydatnymi aplikacjami. no i z najlepszym OS'em na rynku :P
    BlackBerry STORM 9530
    OS - 5.0.0.419

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    e90
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Pytałem o BIS bo widzę, że Orange każe sobie dodatkowo płacić 20zł netto co miesiąc za tą usługę, a ja obecnie posiadam nielimitowany internet w orange z racji tego, że zakupiłem "nadryzione jabłko" i je sprzedałem ale abonament z pełnym internetem został. Powiem szczerze mogę kupić BB 9700 za około 1tyś zł z Rogersa z simlockiem i chyba przekonaliście mnie Panowie, że warto przesiąść się na BB, chociażby z racji tak rozbudowanego forum jak to tutaj.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

Klawisze faktycznie są zamienione i zamiast Z jest Y. Pracuję nad przeprogramowaniem swojego softu.
    Czy jest to w ogóle technicznie możliwe? Jako, że również stałem się posiadaczem wersji niemieckiej, bardzo chętnie bym go przeprogramował... Ciężko zmienić wieloletnie przyzwyczajenie... A przede wszystkim - witam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez Platek071 ; 15-01-10 o 08:31

Początkujący Avatar notorious23
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Dębica
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

To mój pierwszy BB. Użytkuję 9700 od tygodnia. Jak do tej pory nie doszukałem się żadnych minusów. Wykonanie, obsługa, wygląd na najwyższym poziomie. Oczywiście, żeby mógł rozwinąć całkowicie skrzydła potrzeba BIS/BES ale teraz wiem, że nawet bez tego zdecydowałbym się na ten model.
    Nie żałuję ani złotówki, którą wydałem żeby go kupić. Oficjalnie chciałbym podziękować użytkownikowi tego forum - maxi77 - który bezinteresownie pomógł mi w zakupie tego modelu w UK <kupił, ściągnął simlocka, wysłał do PL> przez co zaoszczędziłem +/- ok. 1000zł (Allegro). Nadmieniam, że maxi77 wcześniej nie był moim znajomym, nigdy z Nim wcześniej nie rozmawiałem ani go nie widziałem, wpłaciłem kasę via PayPal ryzykując - ale się nie zawiodłem. Pełen profesjonalizm, użytkownik naprawdę godny zaufania ! Oby więcej takich ludzi .... Dzięki maxi77

Pozdrawiam
    9900 BIS Play
    7290 ORANGE

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

A ja przestrzegam przed zakupami na Ebay w firmie E-cell. Ktos tu pisal, ze porzadna firma, a to firma-krzak, kupilem telefon i nic, pisalem dlaczego nie ma przesylki, ani numeru nadania, to wysylaja emaile:nie dostalismy wplaty", gdzie Paypal zaraz po wplaceni wyslal mi wiadomosc, ze pieniadze przelane. Wczoraj rano napisali, ze juz wysylali przesylke, a 4 godziny pozniej, ze wplata nie przeszla ich weryfikacji bezpieczenstwa i ze nie wysylaja do Polski(a ja byk napisane, ze do Europy wysylaja, czyli Polska lezy w Azji chyba), teraz kolejne dni oczekiwania, az pieniadze na Paypal wroca. Przestrzegam przed tym dziadostwem....dalsze poszukiwania 9700Bold

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Używam 9700 od niemal miesiąca i jak niektórzy z Was już wiedzą jest to mój pierwszy Blackberry.
    Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony. Wykonanie, design, interface - bez zarzutu. Moje wątpliwości biorą się raczej z niewiedzy.

Highlander - firma E-cell - tak, mi też ktoś ją polecał. zakładam, że w dobrej wierze. Jednak nie udało mi się znaleźć tego sprzedawcy.
    Za to kupiłem nowego na e-bay`u w Niemczech - dobra cena i obsługa również pierwsza klasa. Gdybyś potrzebował - służę linkiem. Jedyny `bonus` to podmieniona lokalizacja Z i Y, ale do tego naprawdę można się szybko przyzwyczaić.

Przy okazji polecam zestaw głośnomówiący BB VM605 - bardzo poręczny, żywotna bateria (ostatni raz ładowałem 2 tygodnie temu i dalej działa ).
    Pozdrawiam

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

dziekuje, ale wlasnie szukam angielskiej klawiatury, a w Niemczech chyba nie dostane. a jakie sa koszty tego telefonu w Niemczech i gdzie ewentualnie mozna go kupic od reki?

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

od ręki to nie wiem bo nie bywam aż tak często . ja kupiłem za ok.1800 pln [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    ale klawiatura tak jak pisałem.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.526

Domyślnie

A mnie udało się kupić w czartek za 1300 zł nówke na allegro ale niestety qwertz moja pierwsza jeżynka ale telefonik męcze juz od wczoraj bateria była na 30 % i do chwili obecnej nie udało się go rozładować nie wiem tylko jak skasować z kalendarza swoj email zeby był jeden kalendarz jak bez bis-u