Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 180
    Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Całkowicie rozumiemy Twój zachwyt i związany z nim pośpiech, ale prosimy również o uszanowanie naszej pracy i przeczytanie FAQ i kilku wątków, które traktuja o języku polskim w urządzeniach BB.
    Instrukcja też nie gryzie

pozdrawiam świątecznie
    pb
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

zgadzam się nie gryzie i już tam byłam... postanowiłam zapytać się bo nie mogę znaleźć więc może powiesz mi w którym punkcie mogę znaleźć zmianę języka ?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    pozdrowionka

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Strona 187
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Początkujący Avatar pmik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    2124AF8A
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.371

Domyślnie

Cytat Napisał Mik Zobacz post
    No mi po dwóch miesiącach 9000 też się nie wycierał... Ale, mam nadzieję, że 9700 jest trochę lepiej wykonany, zresztą z tego co widziałem, ramka w Twoim modelu jest zupełnie inna i może mniej podatna na wycieranie? Nie myślę o materiale, tylko raczej o tym, że jest 'mniej wyeksponowana' niż w 9000. U mnie ramka wytarła się tylko i wyłącznie od wkładania i wyjmowania z pokrowca (oryginalnego).
    Zobaczymy za kolejne 2 miechy

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Witam.

I jest 9700. Od paru dni oswajam się z nowym sprzętem i nowym interfejsem.

Na wstępie muszę przyznać, że wygląd pierwsza klasa a interfejs bardzo intuicyjny. W wyglądzie nie przeszkadza nawet `skórzana` tylnia pokrywa, co do której miałem obawy a w obsłudze klawisz `menu` załatwia większość spraw.

Język angielski, podobnie jak polski są dostępne w standardzie telefonu sprowadzonego z Niemiec.
    Klawisze faktycznie są zamienione i zamiast Z jest Y. Pracuję nad przeprogramowaniem swojego softu.

Co do tej pory mnie zdziwiło - albo - czego jeszcze nie rozszyfrowałem:

- pisanie - jak do tej pory nie znalazłem opcji `permanentnego shift`u`, czyli wpisując w smsie albo w kalendarzu numery lub symbole muszę cały czas jednym palcem trzymać `alt` przez co wpisywanie cyfr lub znaków idzie wolniej. dla porównania w palmie po dwukrotnym kliknięciu `alt` klawiatura przestawiała się na opcję shiftu na stałe i trzeba było jeszcze raz nacisnąc `alt` aby powrócic do liter. Czy czegoś jeszcze nie znalazłem czy tak to musi byc?

- wyciszanie telefonu - tu jestem rozczarowany (póki co mam nadzieję).. otóż, górny prawy klawisz opisany jest na stronie BB jako MUTE button, a jego logo to przekreślony głośnik. Bardzo zależy mi na opcji zewnętrznego wyciszania telefonu bez konieczności wprowadzania przez klawiaturę. Opisane elementy jednoznacznie wskazują na tą funkcję. Zauważyłem jednak, że przycisk MUTE jedynie wprowadza telefon w tryb STANDBY a dzwoniący telefon wcale nie jest wyciszony.. aby faktycznie wyciszyc dzwonek muszę oznaczyc to w profilu na pulpicie. Czyli to, czego chciałem uniknąc.
    Czy czegoś jeszcze nie znalazłem czy to to musi byc?..

Pozdrawiam.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał wojtek31 Zobacz post
    - wyciszanie telefonu - tu jestem rozczarowany (póki co mam nadzieję).. otóż, górny prawy klawisz opisany jest na stronie BB jako MUTE button, a jego logo to przekreślony głośnik. Bardzo zależy mi na opcji zewnętrznego wyciszania telefonu bez konieczności wprowadzania przez klawiaturę. Opisane elementy jednoznacznie wskazują na tą funkcję.
    Ten przycisk służy do wyciszania przychodzącego połączenia, nie telefonu w ogóle.
    Nie odpisuję na PW.

Black Pearl Owner Avatar tofana
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9100
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

- wyciszanie telefonu - tu jestem rozczarowany (póki co mam nadzieję).. otóż, górny prawy klawisz opisany jest na stronie BB jako MUTE button, a jego logo to przekreślony głośnik. Bardzo zależy mi na opcji zewnętrznego wyciszania telefonu bez konieczności wprowadzania przez klawiaturę. Opisane elementy jednoznacznie wskazują na tą funkcję. Zauważyłem jednak, że przycisk MUTE jedynie wprowadza telefon w tryb STANDBY a dzwoniący telefon wcale nie jest wyciszony.. aby faktycznie wyciszyc dzwonek muszę oznaczyc to w profilu na pulpicie. Czyli to, czego chciałem uniknąc.
    Czy czegoś jeszcze nie znalazłem czy to to musi byc?..

Pozdrawiam.
    A próbowałeś wyciszyć klawiszem '#' dłużej go przytrzymując? U mnie to działa (w 8220).

Początkujący Avatar pmik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    2124AF8A
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.371

Domyślnie

Witam.

- pisanie - jak do tej pory nie znalazłem opcji `permanentnego shift`u`, czyli wpisując w smsie albo w kalendarzu numery lub symbole muszę cały czas jednym palcem trzymać `alt` przez co wpisywanie cyfr lub znaków idzie wolniej. dla porównania w palmie po dwukrotnym kliknięciu `alt` klawiatura przestawiała się na opcję shiftu na stałe i trzeba było jeszcze raz nacisnąc `alt` aby powrócic do liter. Czy czegoś jeszcze nie znalazłem czy tak to musi byc?

Pozdrawiam.
    Turn on NUM lock
    Press Alt key + Left Shift key
    Turn on CAP lock
    Press Alt key + Right Shift key
    Turn off NUM lock or CAP lock
    Press Shift key

przeklejone i nie chce mi sie tłumaczyć

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

pmik - dzięki - alt+shift włącza, cap wyłącza.
    tofana - spróbowałem, działa! również dzięki!

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Radom
    PIN
    21582456
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.545

Domyślnie

Cytat Napisał Aldek Zobacz post
    To moze ja w kilku zdaniach podsumuje moje wrazenia. Na wstepie nadmienie, ze przez ostatni rok uzywalem 8900 (wczesniej krotko 9000, ale wolalem Curve).
    Bolda2 uzywam od okolo 2 tygodni. Do zmiany sklonily mnie 2 rzeczy: pad zamiast kulki (pouzywalem przy 8520 zony I ta zmiana mnie "urzekla") oraz 3G (liczylem na troche szybszy internet niz w 8900 I sie nie przeliczylem).
    "+"
    TrackPad (swietne rozwiazanie - dla mnie lepsze od TrackBalla, dodatkowo swietnie wypada w porownaniu z TrackPadem w nowej Nokii E72 - jest bardziej czuly I wygodniejszy w uzyciu)
    Budowa - mile zaskoczyla mnie tylka klapka. Z wygladu dziwna, w dotyku bardzo ok. Troche wystaje poza powierznie fragment imitujacy skore - dzieki temu telefon nie rysuje sie lezac na stole.
    Wymiary zewnetrzne w zasadzie niezmnienione w stosunku do 8900 - nie musialem zmieniac swojej ulubionej kabury I kieszonki
    OS - pierwszy raz uzywam piatki - jest ok

"-"
    Klawiatura jest dla mnie mniej wygodna niz z serii Curve - ale moze to kwestia przyzwyczajenia...
    Gniazdo sluchawkowe zainstalowane w skosnej sciance bocznej powoduje,ze wtyk sluchawek nie wchodzi do konca
    Aparat - zdjecia porownywalne do 8900. Duzym minusem jest to, ze -w przeciwienstwie do 8900- autofocus nie jest aktywny w momencie uzycia pada jako smustu migawki Tylko przy zdjeciach robionych za pomoca dedykowanego przycisku dziala autofocus. Mam nadzieje, ze to tylko kwestia softu I zostanie poprawiona.
    Generalnie swietne urzadzenie. Jednoczesnie z nim mialem Nokie E72 - myslalem ze wroce do Nokii... Ale teraz juz wiem - ciezko zmienic BB na cos innego.
    Dziś - po kolejnych 2 tygodniach użytkowania BB 9700 potwierdzam moje wcześniejsze wrażenia. Mogę tylko dodać, iż na dzień dzisiejszy BOLD2 spełnia wszystkie moje oczekiwania. Nie znalazłem na razie niczego, co by mi przeszkadzało lub czego by mi brakowało...
    Zdecydowanie najlepszy i najbardziej zaawansowany "telefon" ze wszystkich które użytkowałem do tej pory (a trochę tego było, wymienię tylko kilka ostatnich: BB 9000, BB 8900, HTC Touch HD, Nokia E72, Nokia E71, Nokia E61i, Nokia 9300 & 9500).
    Aldek