To moze ja w kilku zdaniach podsumuje moje wrazenia. Na wstepie nadmienie, ze przez ostatni rok uzywalem 8900 (wczesniej krotko 9000, ale wolalem Curve).
Bolda2 uzywam od okolo 2 tygodni. Do zmiany sklonily mnie 2 rzeczy: pad zamiast kulki (pouzywalem przy 8520 zony I ta zmiana mnie "urzekla") oraz 3G (liczylem na troche szybszy internet niz w 8900 I sie nie przeliczylem).
"+"
TrackPad (swietne rozwiazanie - dla mnie lepsze od TrackBalla, dodatkowo swietnie wypada w porownaniu z TrackPadem w nowej Nokii E72 - jest bardziej czuly I wygodniejszy w uzyciu)
Budowa - mile zaskoczyla mnie tylka klapka. Z wygladu dziwna, w dotyku bardzo ok. Troche wystaje poza powierznie fragment imitujacy skore - dzieki temu telefon nie rysuje sie lezac na stole.
Wymiary zewnetrzne w zasadzie niezmnienione w stosunku do 8900 - nie musialem zmieniac swojej ulubionej kabury I kieszonki
OS - pierwszy raz uzywam piatki - jest ok
"-"
Klawiatura jest dla mnie mniej wygodna niz z serii Curve - ale moze to kwestia przyzwyczajenia...
Gniazdo sluchawkowe zainstalowane w skosnej sciance bocznej powoduje,ze wtyk sluchawek nie wchodzi do konca
Aparat - zdjecia porownywalne do 8900. Duzym minusem jest to, ze -w przeciwienstwie do 8900- autofocus nie jest aktywny w momencie uzycia pada jako smustu migawki

Tylko przy zdjeciach robionych za pomoca dedykowanego przycisku dziala autofocus. Mam nadzieje, ze to tylko kwestia softu I zostanie poprawiona.
Generalnie swietne urzadzenie. Jednoczesnie z nim mialem Nokie E72 - myslalem ze wroce do Nokii... Ale teraz juz wiem - ciezko zmienic BB na cos innego.