A czy czasami 9700 nie jest produkowany w dwoch wersjach europejskiej i amerykanskiej, czyli nie tak jak Bold ktory obslugiwal oba standardy?
Jezeli tak i fon jest z USA to moze nie dzialac w Polsce.
A czy czasami 9700 nie jest produkowany w dwoch wersjach europejskiej i amerykanskiej, czyli nie tak jak Bold ktory obslugiwal oba standardy?
Jezeli tak i fon jest z USA to moze nie dzialac w Polsce.
Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.
PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!
-------------------------------------------------------
9900 - BIS orange, 7.1.0.190
9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668
ja mam z Canadyjskiego Rogersa i dziala bez problemu w UK 2g i 3g
jezyk polski tez mam![]()
w uk telefon niebrandowany teraz to ok 389funa play.com
za strony:
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
"AT&T and T-Mobile's BlackBerry Bold 9700 devices are exactly the same except for a few minor differences: T-Mobile uses a different 3G radio frequency band in the United States than AT&T, so the T-Mobile version supports different bands. And T-Mobile also supports unlicensed mobile access (UMA) for Wi-Fi calling, while AT&T does not."
Czyli jest możliwe że mogą różnić się zakresami pracy częstotliwości.....
A co do 9700 - na zdjęciach dół wydaje się strasznie tandetnie plastikowy... Jakiś dziwny ten plastik. :P
Teraz zdecydowana wiekszosc telefonow posiada wiele czestotliwosci, z ktorymi wspolpracuje.
Jednak polecam spradzenie tego w specyfikacji telefonu na tej stronie
Potrzebne jest do UMTS 2100, GSM/EDGE jest quad-band. Z tego co widziałem, powinny być chyba dwie wersje dla różnych częstotliwości UMTS, ale w obydwu był 2100 (można o zresztą zobaczyć w specyfikacji na podanej przez Ciebie stronie - powtarza się 2100).
ten z rogersa obsluguje bands 1,2,5
a w engineering screen jest opcja zeby wlaczyc lub wylaczyc nawet 1,2,5,6 ale nie dziala
UMTS Bands
Band 1: 2100, Europe, Asia, AU,NZ,KR,Brazil, Japan
Band 2: 1900, North America
Band 4: 1700, USA (Canada, future)
Band 5: 850, USA, Brazil, AU, NZ, PG
Band 6: 800, Japan
telefony z t-mobile i o2 maja aktywne bandy 1,4
bell telus rogers vodafone 1,2,5
Ostatnio edytowane przez apol ; 28-11-09 o 11:03