Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 180
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.0.0.590

Domyślnie

Witam
    do niedawna uzywalem Bold 9000. Od tygodnia mam 9700 i jestem mega zawiedziony. Jedyny plus to lepszy aparat- o niebo lepszy. Na minus zaliczam generalnie jego szybkosc, a raczej jej brak.
    9000 duzo szybciej wstawal po restarcie (ALT+aA+ del) i w ogole duuuuuuzo szybciej reagowal na wcisniecie tej kombinacji klawiszy i restartowal sie prawie natychmiast. Zas 9700- masakra. Najpierw czekam z 5 sek az zapali sie czerwona dioda, potem kolejne 5 sek az zgasnie ekran i potem uruchamia sie duuuuzo wolniej. Druga rzecz to przycisk autoblokady w lewym goru na szczycie. Wg mnie absolutnie zbędna rzecz- juz kilka razy wyjmowalem telefon z kieszeni odblokwany telefon. Touchpad wiele (jesli nie wszyscy) osob chwali a mnie podoba sie bardziej trackball. Jest bardziej precyzyjna wg mnie i żałuje zakupu tego telefonu. Mam go od tygodnia. Jesli ktos chce kupic/zamienic na nowy 9000... zapraszam.

Zaawansowany Avatar Lee
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.xxx

Domyślnie

Cytat Napisał Mik Zobacz post
    Da się. I to całkiem nieźle
    Ja też jestem zadowolony z 9700. Bardzo fajny device
    Nie jest to ideał, ale postęp jest Touchpad i mniejsza klawiatura wymaga przyzwyczajenia, ale po pewnym czasie jest dobrze.

Ps. tylko mam wrażenie, że coś skopali aparat. 8900 robi chyba lepsze zdjęcia (a aparat chyba ten sam). Chyba, że to kwestia firmware'u...

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

Cytat Napisał ruso Zobacz post
    Touchpad wiele (jesli nie wszyscy) osob chwali a mnie podoba sie bardziej trackball. Jest bardziej precyzyjna wg mnie i żałuje zakupu tego telefonu. Mam go od tygodnia. Jesli ktos chce kupic/zamienic na nowy 9000... zapraszam.
    Touchpad wymaga przyzwyczajenia. Ja dopiero po około tygodniu się do niego przekonałem

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.0.0.585

Domyślnie

Cytat Napisał Lee Zobacz post
    Ps. tylko mam wrażenie, że coś skopali aparat. 8900 robi chyba lepsze zdjęcia
    Pomijając AF, to nawet 8310 robi lepsze zdjęcia. Skopany jest firmware - kompresja plików .jpg ustawiona na chorym pułapie powoduje zapisywanie zdjęć 5-megapixelowych do pliczków 150-500kb.

Na minus zaliczam generalnie jego szybkosc, a raczej jej brak.
    Co Ty opowiadasz?? A jesteś pewny, że mówisz o 9700??

9000 duzo szybciej wstawal po restarcie (ALT+aA+ del) i w ogole duuuuuuzo szybciej reagowal na wcisniecie tej kombinacji klawiszy i restartowal sie prawie natychmiast. Zas 9700- masakra. Najpierw czekam z 5 sek az zapali sie czerwona dioda, potem kolejne 5 sek az zgasnie ekran i potem uruchamia sie duuuuzo wolniej.
    Baaa... Chłopie, jak to jest dla Ciebie wyznacznik szybkości, to współczuję serdecznie.

przycisk autoblokady w lewym goru na szczycie. Wg mnie absolutnie zbędna rzecz- juz kilka razy wyjmowalem telefon z kieszeni odblokwany telefon.
    Tu pełna zgoda - też mnie to irytuje. A w dodatku w nowszych softach nie ma możliwości zablokowania hasłem terminala po wciśnięciu tego przycisku.

Jesli ktos chce kupic/zamienic na nowy 9000... zapraszam.
    Szkoda, że pozbyłem się już mojego 9000, zamieniłbym się z Tobą natychmiast.
    9900 - 7.0.0.585
    PB32 - 2.0.0.3778
    PB16 - 1.0.7.3312

9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310 -> sprzedane

BIS T-Mobile

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Zaawansowany Avatar Lee
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.xxx

Domyślnie

Cytat Napisał Mik Zobacz post
    Pomijając AF, to nawet 8310 robi lepsze zdjęcia. Skopany jest firmware - kompresja plików .jpg ustawiona na chorym pułapie powoduje zapisywanie zdjęć 5-megapixelowych do pliczków 150-500kb.
    Właśnie przeczytałem na bbnews Podobno 566 już nie kompresuje tak mocno zdjęć.

Ja mam 423, więc zaczekam na jakiś soft z poprawioną kompresją.
    Czekam też na jakiś dobry soft 5.0 dla 8520.

Ja ostatnio używałem 8900 więc mi blokada klawiatury tak bardzo nie przeszkadza. W 8900 przyciski u góry są lekko schowane, a w 9700 wystają... Przeszkadza mi trochę też dość duża grubość 9700, przy dość malych rozmiarach. 8900 jest bardziej plaski + przyciski górne nie wystają i trochę bardziej mi to odpowiada. Za to przycisk menu/esc i słuchawki są mało wygodne w 8900, a w 9700 jest super.

Bardzo jestem ciekawy 8910

Na pewno jednak 9700 zostanie u mnie na dłużej ... aż do 9700a
    Ostatnio edytowane przez Lee ; 23-03-10 o 21:47

Przemek G. Avatar amnerox
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Opole
    PIN
    21E9922B
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Cytat Napisał czypek555 Zobacz post
    A moje pierwsze wrażenie jest takie, że po dwóch dniach używania zorientowałem się, że jest walnięta matryca. Wszystkie zdjęcia są z małą czarną plamką w lewym dolnym rogu.
    Teraz zastanawiam się - czy robić dym w sklepie, w którym kupiłem, czy nie zawracać sobie głowy i wysyłać telefon do gwaranta ( Bajtela ) ?!?!?
    U mnie to samo. Po trzech dniach zauważyłem wypalony piksel na ekranie. Odesłałem go do Orange i od dwóch tygodni czekam na nowy.
    Czyżby BB9700 miały jakąś felerną matrycę?

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    6.0.0.424

Domyślnie

klawiatura - byłem wcześniej przyzwyczajony do klawiatur typu G1 lub Nokia 9300 więc na widok mojej 9700 byłem nieźle rozczarowany ale na dzisiaj po kilku tygodniach dość intensywnego użytkowania przyzwyczaiłem się do małej klawiaturki (mimo że paluchy mam grube

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Wiem, że to już gdzies było poruszane ale przeszukałem kilka potencjalnych tematów i nie znalazłem.

Chodzi mianowicie o pisanie smsów i jest tylko 70 znaków.
    Coś mi się kojarzy o użyciu ALT, zna ktoś link tak żebym sobie poradził z problemem.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Przykre to pytanie, bardzo...

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Mimo przykrości tego pytania dziękuję za pomoc.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    21E98918
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.351

Domyślnie

Hi All

Tak wiec ja tez od kilku dni jestem posiadaczem BB 9700. Bardzo szesliwym! Ale o tym zaraz...

M/w od 2004 roku mialem telefony na Symbianie poczawszy od nokii 7650 a skonczywszy na E71 (plus maly epizod z iPhonem - porazka). I mam wraznie ze przez te cale lata nie wiele sie w Symbianie zmienilo. Jednym slowem: NUDA. Bold 9700 to dla mnie przelom w postrzeganiu telefonu jako urzadzenia.

9700 jest doskonaly. Uzeka mnie wszystko - poczawszy na mnogosci funkcji, przemyslenie z jakim zostal napisany jego system, a skonczywszy na wygladzie - sweet.
    Jest doskonalym narzedziem do zarzadzania swoim czasem. Dobrze sie sprawuje w roli mp3 playera - nawet ludzie, ktorym slon na ucho nadepnol beda w stanie potwierdzi ze generowane szumy sa o 90% mniejsze niz w nokii N71.

Nie mozna nie wspomniec o argumencie ktory BB mial od zawsze - BIS/BES. Sposob w jaki to urzadzenie laczy ze swiatem jest genialny. Biorac pod uwage ze od wrzesnia jest planowane wprowadzenie BIS 3.3 czyli pelnej dwukierunkowej synchronizacji z gmailem i jego kalendazem - jest to dodatkowy argument przemawiajacy za tego typu urzadzeniem. Choc nie tyczy sie to bezposrednio BB9700 tylko kazdego BB, to pisze o tym tu i teraz gdyz jest to moj pierwszy terminal od RIM'a. Jesli ktorys z czytelnikow zastanawia sie nad wyborem pomiedzy Blackberry <--> reszta producentow to goraco polecam BB. Kazda nokie bije na leb. Windows Mobile nie powala mnie wogole...

Oczywiscie jest kilka funkcji ktorych defaultowo w nim brakuje, ale nie jest to ani nic bez czego nie mozna zyc, ani nic czego nie mozna poprawic doinstalowanymi aplikacjami. Ja - pomimo drobnych niedoskonalosci bezgranicznie pozwolilem zeby to plusy przeslonily mi minusy

Polecam wszytskim BB9700 i nie dajcie sie zwiezc wszystkim ktorzy polecaja 8900 twierdzacym "bo po co doplacac za 3G ktorego w Polsce nie ma". Jesli w przeciwienstwie do nich nie mieszkasz 100km od najblizszej anteny to wiesz doskonale ze 3G w Polsce jest i ma sie swietnie

Pozdrawiam.
    _________
    Orkus
    Bold 9700
    5.0.0.351
    BIS Orange