To moj pierwszy post tutaj wiec chcialbym sie najpierw przywitacI jak to tradycyjnie zwracam sie z pytaniem/prosba o pomoc. Otoz posiadam prywatnie Storma i chcialbym otrzymywac (nie zalezy mi na wysylaniu) na niego swoje maile sluzbowe. Moja firma nie ma BES (mimo, ze pracuje w niej ok 300 tys osob a firma obraca miliardami funtow rocznie - wiec mozna stwierdzic ze lekkie zacofanie). Dostac sie do konta firmowego moge w dwojaki sposob:
- poprzez www
- Microsoft Outlook
Jesli siedze u siebie w biurze i podlaczony jestem pod nasz router to problemu nie ma - odpalam IE ze stranka do mojej poczty (lub Outlooka) wpisuje login i haslo i jestem. Jesli jestem poza biurem to musze laczyc sie poprzez VPN, zeby polaczyc sie z HQ (uzywamy do tego celu programiku) i dopiero IE lub Outlook - inaczej nie ma polaczenia z serwerem. W ustawieniach MS Outlooka probowalem juz reguly itd - niestety wszystko jest glupio poblokowane przez nasze IT. Moje pytanie - czy jest jakakolwiek nadzieja zeby sobie z tym poradzic? Niestety IT w naszej firmie jest prawdopodobnie mniej obeznane niz ja i na sam dziek slowa Blackberry dostaja gesiej skorki. Takze na ich pomoc nie moge liczyc.
Mam nadzieje ze nie zagmatwalem za bardzo probujac wytlumaczyc o co mi chodzi.
Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

I jak to tradycyjnie zwracam sie z pytaniem/prosba o pomoc. Otoz posiadam prywatnie Storma i chcialbym otrzymywac (nie zalezy mi na wysylaniu) na niego swoje maile sluzbowe. Moja firma nie ma BES (mimo, ze pracuje w niej ok 300 tys osob a firma obraca miliardami funtow rocznie - wiec mozna stwierdzic ze lekkie zacofanie). Dostac sie do konta firmowego moge w dwojaki sposob:
Odpowiedź z cytatem
.... inna firma....