Jak można ją powiększyć? Nie mogę już nic na telefonie zainstalować, chociaż na telefonie mam 740 MB wolnych, a na karcie pamięci ok. 2 GB.
Czy miał ktoś podobny problem?
Jak można ją powiększyć? Nie mogę już nic na telefonie zainstalować, chociaż na telefonie mam 740 MB wolnych, a na karcie pamięci ok. 2 GB.
Czy miał ktoś podobny problem?
Ale o co Ci tak na prawdę chodzi??
9900 - 7.1.0.205
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
No właśnie, to jest pytanie.Jak próbuje zainstalować aktualizacje z DM to mi wyskakuje, że nie można zainstalować gdyż mam za mało pamięci i już nic się nie zmieści. Jednak, jak wchodzę w opcje -> pamięć to wolnej pamięci aplikacji mam 0 MB, telefonu - ponad 700, a na karcie to nawet 2GB. Wiec jakby miejsce jeszcze było...
A pkt. 1.1 FAQ probowales? Jesli chodzi o instalacje poprzez DM, to upewnij sie, ze nie probujesz tego robic przy wlaczonym trybie pamieci masowej.
Mik, zamiast odsylac do FAQ to bys przeczytal ?e zrozumieniemnie wiem jakiego BB kolega jarek uzywa (pewnie ktorys z tych nowszych jak Bold, Storm czy 8900) ale chodzi o to ?e wykozystal cala pamiec na aplikacje/gry/skorki. Bold posiada 1GB pamieci wbudowanej ale tylko jakies 45MB jest dostepne na w/w aplikacje, te 750MB o ktorych jarek pisze wyzej sa dla mp3/zdjec/wideo lub dokumentow.
DvC ma rację. Kolega musi odinstalować jakieś programy i skórki to wówczas będzie mógł zrobić upgrade/downgrade. Albo wipe a potem instalacje OS (jednak przy wipe wszystko jest usuwane z terminala).
Wipe'a nie ma potrzeby robic, wystarczy usunac kilka zbednych aplikacji, gier czy skorek i znajdzie si? miejsce na nowe.
Przeczytałem ze zrozumieniem, ale nigdzie nie napisał, że napchał terminal aplikacjami tak, że pokrywka baterii odstaje.
Być może, ale tego nie wiemy. Wiem natomiast, że podobny błąd wyskakuje czasem przy próbie instalacji czegokolwiek jak tryb pamięci masowej jest włączony.
No ale to raczej najprostsza metoda sprawdzenia, czy wszystko gra, nieprawdaż? Przecież 0Mb pamięci można osiągnąć przez niektóre aplikacje działające z netem - np. BBM, czy AppWorld - są takie dreny pamięci - być może ma jedną albo dwie i po kilku godzinach pamięć aplikacji = zero.
Oczywiście w przypadku śmietnika w BB, odinstalowanie czegoś to podstawa, ale nie ma sensu odinstalowywać, dopóki nie upewni się, czy przypadkiem coś właśnie mu pamięci nie wysysa.
9900 - 7.1.0.205
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Dzięki za porady. Tak, mam zainstalowanego BBM i AppWorld plus pare (max. 15) innych aplikacji. Wedlug mnie wcale nie za dużoDziwne jest też to, że wielkość wolnej pamięć aplikacji zmienia się (czasem mam zero, a np teraz 1.7MB).
To normalne, w moim Boldzie rozmiar wolnej pami?? aplikacji rňwnie? si? zmienia. Wystarczy restart je?yny. Próbowa?e??