Coś z inteligentnym wybieraniem?
albo opcje->sms i ma tam zamias tekst wybrane faks, głos, albo cos innego jeszcze.
8310 > 8520 / BIS Plus >> Najpierw czytaj instrukcje! Pozniej Regulamin! Pozniej FAQ! >> Nie zadawaj glupich pytan...
w niektórych telefonach rzeczywiście tak jest że trzeba dodac 0 przed numerem, ale nigdy nie spotkałem sie z tym w blackberry. Musiało być coś gdzieś namieszane.
9900 - 7.0.0.585
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ostatnio edytowane przez marbb ; 30-10-09 o 14:28
Nie mam wybrane tekst...albo opcje->sms i ma tam zamias tekst wybrane faks, głos, albo cos innego jeszcze.
Wcześniej miałem UCS2 i jak dałem to nieszczęsne 0 to działało.A sprawdziles w opcjach sms, czy masz 7-bit, czy nie czasem UCS2 ??
Na kodowanie 7-bit zmieniłem dopiero dziś bo chciałem mieć 160 znaków w sms'ach i też działa![]()
Cześć, może ktoś będzie wiedział, co zrobić. Nie mogę wysłać wiadomości SMS na numer 7005 w Orange (lokalizacja numeru) z telefonu Blackberry 8900 , otrzymuję zwrotny SMS, że wiadomość przychodzi pusta, bez treści, chociaż wpisuję tak jak trzeba "GDZIE NUMERTELEFONU". Sprawdziłem, usługa jest aktywna, gdy włożę swoją kartę sim w inny telefon, wszystko działa, dostaję zwrotny SMS z podaniem lokalizacji szukanego numeru.
Przy okazji ten sms wysłany na dowolny numer telefonu przechodzi w całości. Kontaktowałem się z Orange, nie potrafią mi pomóc, przesyłali ustawienia, ale nic to nie daje. Może ktoś spotkał się z tym problemem w Orange? Pozdrawiam
Witam
Niestety muszę odświeżyć "mój" temat
Przeprowadziłem migrację z orange na kartę na orange abonament (mam BIS'a !!).
Mało piszę smsów lecz dziś chciałem napisać tego 1 (po zmianie) i się problem nowy narodził, pojawia mi się czerwony krzyżyk i komunikat:
"Transmisja krótkiej wiadomości została odrzucona"
Internet-działą (duże literki EDGE)
Wykonywanie połączeń-działa
Odbierać smsy- działa
Nie wiem o co chodzi ?? Z czym jest problem ?
Numer centr. usług jest dobry.
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Kodowanie: 7bit
Sieć: CS
Nie wiem czy ma to coś z tym wspólnego ale mam skasowane wszystkie informacje w TCP/IT.