Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 208
    Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Mr.Mapka brawo, my tu bijemy niepotrzebnie piane, a ty znalazles nam ogolnodostepny regulamin ! Poczytaj o czym dyskutujemy i poszukaj w tym regulaminie planu taryfowego o ktory sprawa sie rozbija, to sie dowiesz dlaczego tak sobie tu rozmawiamy .

Zaawansowany Avatar Angel_of_Death
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    się biorą dzieci?
    PIN
    271FD4A7
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Cytat Napisał Mr.mapka Zobacz post
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Jeśli się nie mylę to są tam również wyszczególnione taryfy dla osób fizycznych.

Są, ale nie ma tam uwzględnionej taryfy "Orange abonament"... Przed chwilą kontaktowałem się telefonicznie z BOKiem Orange, konsultant jednak odmówił przyjęcia zgłoszenia dotyczącego pisemnego potwierdzenia możliwości skorzystania z usługi BIS w/w taryfie. No cóż nasmaruje @ lub pismo Bo mnie ta sprawa bardzo intryguje, sam zastanawiam się nad przejściem do Orange by móc skorzystać z BISu, ale nie mam zamiaru podpisywać cyrografu bez 100% pewności, że później ktoś mi nie powie "Przykro mi Regulamin usługi BIS wyklucza możliwość korzystania z usługi BIS w Pana planie taryfowym".

maruda Avatar Mr.mapka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Toruń
    PIN
    ukryty
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Niedopatrzenie z mojej strony

----------------

W regulaminie nie ma cenników korporacyjnych "Korpo" budowanych na różnych taryfach, a mimo to BIS można na nich włączyć.
    Troszkę im tego umknęło w regulaminie.
    Ostatnio edytowane przez Mr.mapka ; 29-10-09 o 18:52

W związku z powyższym nie odpowiadam w tych tematach na PM.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał Angel_of_Death Zobacz post
    "Przykro mi Regulamin us?ugi BIS wyklucza mo?liwo?? korzystania z us?ugi BIS w Pana planie taryfowym".
    To sobie wlaczysz SMS'em, albo osobiscie na Orange On-line

Zaawansowany Avatar Angel_of_Death
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    się biorą dzieci?
    PIN
    271FD4A7
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Witam!
    Jestem zainteresowany przeniesieniem numeru/podpisaniem nowej umowy z Państwa siecia i korzystaniem z usługi BIS. W związku ze sprzecznymi informacjami od abonentów sieci Orange oraz zapisami Regulaminu usługi BlackBerry Internet Service - BIS" z 17-08-2009 r. chciałbym dowiedzieć się, czy w palnie taryfowym "Orange abonament" możliwe jest korzystanie z w/w usługi. Usługę można zamówić poprzez SMSa lub korzystając ze strony www, niemniej jednak informacje otrzymywane od waszych konsultantów są sprzeczne. Proszę o pisemne potwierdzenie, czy korzystanie z usługi BIS w Planie taryfowym Orange abonament jest możliwe, czy nie? Możliwość zamówienia usługi przez SMSa/online oraz spora rzesza abonentów korzystająca z usługi potwierdza taką możliwość, natomiast w Regulaminie nie ma wzmianki o w/w planie taryfowym. Ponadto proszę o informację, czy będąc studentem mogę podpisać z Państwem umowę, zamawiając kuriera przez stronę www z ofertą "Tylko SIM"? Czy dowód osobisty oraz zaświadczenie z dziekanatu potwierdzające, iż jestem studentem uczelni wyższej wystarczy?

Proszę o pisemną odpowiedź na adres korespondencyjny:

Patryk Sxxxxxxxk
    ul. XXXXXXXXX
    08-110 Siedlce

Z góry dziękuje za udzielone wyjaśnienia i szybką odpowiedź!

Pozdrawiam Patryk Sxxxxxxxx!

No to @ w tej sprawie poszedł Czekamy na oficjalne stanowisko Orange

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

W związku ze sprzecznymi informacjami od abonentów sieci Orange
    Jakie sprzeczności masz na myśli?

chciałbym dowiedzieć się, czy w palnie taryfowym "Orange abonament" możliwe jest korzystanie z w/w usługi
    Jest możliwe - nie wierzysz wszystkim, którzy korzystają z usługi w tym planie taryfowym?

Proszę o pisemne potwierdzenie, czy korzystanie z usługi BIS w Planie taryfowym Orange abonament jest możliwe, czy nie?
    Wyważasz otwarte drzwi...

Możliwość zamówienia usługi przez SMSa/online oraz spora rzesza abonentów korzystająca z usługi potwierdza taką możliwość
    No więc co więcej Ci jeszcze potrzeba?? Poza tym, sam sobie przeczysz w zdaniu, które zacytowałem jako pierwsze.

Uważam, że całe to pismo powinieneś skrócić jedynie do akapitu:
    proszę o informację, czy będąc studentem mogę podpisać z Państwem umowę, zamawiając kuriera przez stronę www z ofertą "Tylko SIM"? Czy dowód osobisty oraz zaświadczenie z dziekanatu potwierdzające, iż jestem studentem uczelni wyższej wystarczy?
    I tyle - reszta jest przecież od dawna wiadoma..

Masz wątpliwości przy przejściu do Orange - Twoje prawo oczywiście, jednak gdybyś prześledził dokładnie wątek, dowiedziałbyś się, że takie bzdury:
    "Przykro mi Regulamin usługi BIS wyklucza możliwość korzystania z usługi BIS w Pana planie taryfowym"
    wygadują niedouczeni konsultanci nie tylko w Orange.

A to:
    konsultant jednak odmówił przyjęcia zgłoszenia dotyczącego pisemnego potwierdzenia możliwości skorzystania z usługi BIS w/w taryfie.
    jest jakby oczywiste - jak może Ci potwierdzić coś, o czym nie ma zielonego pojęcia, a o tym regulaminie dowiedział się prawdopodobnie od Ciebie i sam nie jest przekonany, czy taki regulamin w ogóle istnieje?

Poza tym - jak to już było wielokrotnie wspominane - w sprawie BISu dzwonisz pod *800, a nie do ogólnego BOKu. Nie będę Ci pisał, że nie miałem problemu z włączeniem BIS niezależnie od taryfy, czy biznesowej czy prywatnej, bo już o tym pisałem, zresztą nie tylko ja, a Tobie jak widać to nie wystarczy

Ale cóż - pismo poszło, daj znać co Ci odpowiedzieli. Może być interesująco.
    9900 - 7.1.0.205
    PB32 - 2.0.0.3778
    PB16 - 1.0.7.3312

9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310 -> sprzedane

BIS T-Mobile

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Początkujący Avatar szymon
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków
    PIN
    3134007A
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

Krecicie afere Panowie Konsultanci wszystko jedno, jakiej firmy najczesciej maja znikoma wiedze... Jak chcialem BIS w Plus, to po trzech salonach firmowych[!sic] odwiedzonych ludzie na magiczne slowo Blackberry otwierali oczy szeroko. Po pieciu rozmowach z BOK otwierali usta w zdziwieniu. Wystarczyl jeden telefon do jednego czlowieka tam, gdzie najmniej spodziewalbym sie tego - do dzialu technicznego iPlus, od razu widac, ze ci Panowie niezbyt czesto rozmawiaja z klientami, ale to nie ma znaczenia, bo facet w ciagu doslownie trzech minut powiedzial "juz zrobione", wyjasnil co, gdzie i jak, skad pobrac Blackberry Connect dla Nokii E51, jak skonfigurowac itd Bez zbednej paplaniny, przelaczania mnie na "muzyczke" i tego "serdecznie dziekuje za cierpliwosc" Ale do tematu - @Angel, Twoje pismo jest nieco roszczeniowe... Nie zdziwie sie, jak dostaniesz w odpowiedzi pismo z gotowca, ze serdecznie zapraszaja Cie na strone internetowa
    8310 > 8520 / BIS Plus >> Najpierw czytaj instrukcje! Pozniej Regulamin! Pozniej FAQ! >> Nie zadawaj glupich pytan...

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał szymon Zobacz post
    Wystarczyl jeden telefon do jednego czlowieka tam, gdzie najmniej spodziewalbym sie tego - do dzialu technicznego iPlus
    No przecież dokładnie o tym mowa! W Orange jest to dział usług internetowych i znajduje się pod numerem *800 - to było opisywane już dziesiątki razy, a stale trafiają się nowi niedowierzający, po prostu...
    9900 - 7.1.0.205
    PB32 - 2.0.0.3778
    PB16 - 1.0.7.3312

9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310 -> sprzedane

BIS T-Mobile

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Podejdźmy do tego tak:
    Czego nie ma w regulaminie , tego nie powinno być (świadczyć takiej usługi) - teoretycznie.
    U wszystkich 3 operatorów nie ma mowy o aktywacji BISa w taryfach dla indywidualnych użytkowników - więc 40% tego forum nie powinno mieć BISa.

Nie mniej jednak jest odwrotnie. konsultanci i sprzedawcy często nie wiedzą, że takie "czary" jak BIS można aktywować dla klientów indywidualnych.
    Porzućmy rozważania o tym czy można, czy też nie. Ciekawi mnie co innego...

Jak się ma do tego prawo?

Załóżmy teoretyczną sytuacje. Klient z taryfą zaskarża OP'a, że jest awaria i zamiast nie płacić za usługę, klient musi płacić. Ciekawe jak ustosunkowałby się sąd do tego i OP? Czy odpowiedź byłaby taka: nie ma w regulaminie takiej usługi dla klientów indywidualnych, więc nie możemy Panu/Pani wypłacić odszkodowania.
    No dobrze, ale Operator świadczył usługę, której notabene nie ma w regulaminie. I co tu teraz jest łamaniem prawa - ja się pytam? Czy prawo łamie op - który oferuje usługę, której teoretycznie nie może oferować klientowi indywidualnemu czy też nie?

WYbaczcie, za taki długi elaborat, ale ciekawi mnie ta sytuacja...

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    nie ma w regulaminie takiej usługi dla klientów indywidualnych
    Tylko jest jeden problem. W regulaminie JEST taka usługa dla klientów indywidualnych, przeczytaj regulamin. Tu sprawa się rozbija o nie ujecie w regulaminie planu taryfowego "Orange Abonament", którego ktoś zapomniał tam dodać. Wszystkie inne plany firmowe i indywidualne są.
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004