Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94
    VIP Avatar elmik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdynia
    PIN
    zapytaj
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0

Domyślnie Metody odbioru wiadomości email

BIS email address
    Jest to to darmowa poczta e-mail push zawarta w każdej taryfie Blackberry. Każdy e-mail wysłany na [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] będzie odebrany jako poczta push na terminalu w przeciągu 5 sekund od wysłania go z komputera. Nie ma potrzeby sprawdzania poczty, terminal sam Ciebie poinformuje o przyjściu wiadomości. Aby uzyskać dostęp do poczty @blackberry.net musisz posiadać login BWC lub BIS
    Wskazówka dla zaawansowanych użytkowników: Kiedy dodajesz nowe konto POP/IMAP do Twojego konta BWC/BIS, spróbuj wpisać jakieś głupie informacje jako login lub hasło. Przekieruje Cię to bezpośrednio na Advanced Server Page, gdzie jest dużo więcej opcji do wyboru dla konta..

POP i IMAP email
    Ta opcja jest dostępna dla wszystkich kont BWC. Konfiguracja konta pozwala na wpisanie POP, nazwę hosta, login oraz hasło dla pewnej liczby kont typu POP. BWC będzie automatycznie sprawdzać podane konta co 15 minut i przekierowywać kopie wiadomości bezpośrednio na terminal Blackberry. Nie jest to prawdziwa poczta push, gdyż trzeba wysłać wiadomość bezpośrednio na @blackberry.net. (Lub użyć BES)
    Przekierowanie poczty
    Skonfiguruj istniejącą skrzynkę e-mail, aby automatycznie przekierowywała kopie wiadomości na Twój adres BWC. To pozwala na posiadanie innego adresu e-mail posiadającego możliwości poczty typu push. Dla tego przypadku nie potrzebna jest usługa BES

Dodatkowe oprogramowanie e-mail
    Programy takie jak Reqwireless EmailViewer, HotViewer lub inne midlety obsługujące pocztę email. Takie oprogramowanie nie jest jednak tak dobre jak wbudowana poczta push w terminalu lecz można zainstalować I używać takie oprogramowanie w terminalu w przypadku gdy nie chcesz integrować terminalu z usługą Blackberry Aby uruchomić takie oprogramowanie na terminalu potrzebna jest wersja oprogramowania BlackberryOS 4.0 lub wyższa lub Nextel/Telus BlackBerryOS 3.7 i wyższe.

BlackBerry Redirector.
    Jest to specjalne oprogramowanie dołączone na płycie CD z terminalem, które możesz zainstalować na komputerze. Możesz je zainstalować na komputerze domowym lub w biurze, wystarczy zostawić komputer włączony 24 godziny na dobę. Blackberry Redirector czeka na pojawienie się nowej wiadomości w Outlook’u i automatycznie przekierowuje je prosto na terminal. Ta opcja nie wymaga aktywowanej usługi BES, jednak tak skonfigurowany komputer musi być włączony aby wysyłać kopie wiadomości.

BlackBerry Mail Connector.
    Jest to specjalne oprogramowanie dołączone na płycie CD z terminalem, które możesz zainstalować na komputerze. Możesz je zainstalować na komputerze domowym lub w biurze, wystarczy zostawić komputer włączony 24 godziny na dobę. Blackberry Redirector czeka na pojawienie się nowej wiadomości w Outlook’u lub Lotusie i automatycznie przekierowuje je prosto na terminal. Ta opcja nie wymaga aktywowanej usługi BES. Ta metoda integruje w dużym stopniu terminal z pocztą, Jest możliwość usuwania i wysyłania wiadomości oraz status wiadomości (czy została przeczytana czy nie).

Blackberry Enterprise Server (BES)
    Jest to to opcja wykupienia pełnej integracji serwera z pocztą korporacyjną (kosztowne) lub BES (MDS) dla bardziej indywidualnej integracji konta (mniej kosztowne). Głównie wykupowane przez korporacje, jednak klienci biznesowi wykupują także BES/MDS. Jest to najbardziej preferowana metoda korporacyjnej poczty typu push, najszybsza i najbezpieczniejsza, która pozwala posiadanie własnej domeny. Jest zintegrowana z Exchange Server ( lub Lotus Domino lub Novell GroupWise) i pozwala urządzeniu na automatyczne kopiowanie zawartości skrzynki. Taka integracja oznacza, że jeśli na terminalu usuniesz jakąś wiadomość e-mail, zostanie ona także usunięta na serwerze. Są także inne korzyści wynikające z korzystania z BES. Dla przykładu, wersja BES 4.0 bezprzewodową synchronizację z Książką adresową, Kalendarzem, Notesem oraz Zadaniami.
    BlackBerry :
    8320 Curve - Os: 4.5.0.182
    9700 BOLD - Os: 5.0.0.423
    7230 - Os: 4.0.1.35 Klasyka
    7100x - Os: MFI-08400-007 Egzemplarz testowy

Software & Simlock Engineer

Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.

W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Argo
    Guest

Domyślnie

To nie ma na BB normalnego klienta e-mail jaki jest w innych telefonach??
    Normalnego, to znaczy takiego, co pobiera co ileś minut pocztę z podanych kont POP3/IMAP i może wysyłać przez zdefiniowanego SMTP. Odpadają serwisy pośredniczące typu chińskie Shangmail.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Argo Zobacz post
    To nie ma na BB normalnego klienta e-mail jaki jest w innych telefonach??
    Normalnego, to znaczy takiego, co pobiera co ileś minut pocztę z podanych kont POP3/IMAP i może wysyłać przez zdefiniowanego SMTP. Odpadają serwisy pośredniczące typu chińskie Shangmail.
    Normalny klient na BB jest. ALe trzeba BISa. A jeśli chodzi o takiego klienta jak w nokii - ustawiasz email, hasło to nie ma.

Zaawansowany Avatar Norfnet
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kielce
    PIN
    268FDAB3
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    OS 5

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    A jeśli chodzi o takiego klienta jak w nokii - ustawiasz email, hasło to nie ma.
    No chyba że np LogicMail.
    Usztawiasz e-mail,hasło i odbierasz lub wysyłasz.
    BB 8520 soft v5.0.0.1067 PL + PlayBook 32 GB OS2

Profesor Doktor Wiktor Wektor

Argo
    Guest

Domyślnie

Rozwiązanie BIS to nie jest rozwiązanie standardowe, bo wymaga abonamentu na BIS oraz zdaje się udostępniania swojej skrzynki pocztowej operatorowi, czym umożliwiam mu wgląd w całą moją pocztę.

Ale z kolei ten LogicMail to zdaje się normalny klient pocztowy, jest napisany w javie. Bo aż nie chce mi się wierzyć, by RIM zablokował możliwość obsługi poczty inaczej niż przez BIS/BES.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Ale z kolei ten LogicMail to zdaje się normalny klient pocztowy, jest napisany w javie. Bo aż nie chce mi się wierzyć, by RIM zablokował możliwość obsługi poczty inaczej niż przez BIS/BES.
    To uwierz. Nie ma możliwości, poza programami firm trzecich.

Rozwiązanie BIS to nie jest rozwiązanie standardowe
    Rozwiązanie standardowe i charakterystyczne dla produktów firmy RIM.

Rozwiązanie BIS to nie jest rozwiązanie standardowe, bo wymaga abonamentu na BIS oraz zdaje się udostępniania swojej skrzynki pocztowej operatorowi, czym umożliwiam mu wgląd w całą moją pocztę.
    Komu jak komu, ale na pewno nie operatorowi. Poza tym, możesz nie wierzyć, szkoda że RIMowi wierzą wszyscy, od naszego MSZ po prezydenta USA, ale oczywiście można narzekać.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Argo
    Guest

Domyślnie

fism,
    Co taki pretensjonalny i konfliktowy ton wypowiedzi u Ciebie? Moją intencją jest dowiedzieć się, Ty zdaje się ambicjonalnie walczysz o dobre imię Blackberry, wyluzuj się

Teraz poświęcę trochę czasu, by wyłożyć Ci jaka jest rzeczywistość:
    1. Nie mam w co uwierzyć, gdyż RIM nie zablokował wcale tej możliwości, o czym świadczy przykład istnienia programu firmy trzeciej.
    2. W pierwszym poście zdefiniowałem, co oznacza "standardowa" poczta. W tym kontekście usługa oparta o BIS jest jak najbardziej niestandardowa. Wyjdź poza świat BB i uznaj, że mowa o szeroko pojętej usłudze poczty internetowej.
    3. Może i nie operatorowi a RIM-owi, nie napisałem że na pewno operatorowi, a że "zdaje się". Więc jeśli nie opowi a RIM-owi to argumenty pozostają te same: firma trzecia ma dostęp do całej mojej poczty biznesowej jak i prywatnej, co nie jest optymalne z punktu widzenia bezpieczeństwa i poufności korespondencji.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

3. Może i nie operatorowi a RIM-owi, nie napisałem że na pewno operatorowi, a że "zdaje się". Więc jeśli nie opowi a RIM-owi to argumenty pozostają te same: firma trzecia ma dostęp do całej mojej poczty biznesowej jak i prywatnej, co nie jest optymalne z punktu widzenia bezpieczeństwa i poufności korespondencji.
    A czy tak naprawdę do naszych poczt nie mają dostępu wszyscy, którzy te poczty hostują? Push niestety nie może inaczej działać, co pokazała Nokia przy okazji Nokia Messaging.
    1. Nie mam w co uwierzyć, gdyż RIM nie zablokował wcale tej możliwości, o czym świadczy przykład istnienia programu firmy trzeciej.
    No bo ciężko by było zablokować wszystkie programy działające w oparciu o połączenie internetowe, prawda?
    2. W pierwszym poście zdefiniowałem, co oznacza "standardowa" poczta. W tym kontekście usługa oparta o BIS jest jak najbardziej niestandardowa. Wyjdź poza świat BB i uznaj, że mowa o szeroko pojętej usłudze poczty internetowej.
    Napisałem, że jest standardowa od lat (właściwie od początku) dla urządzeń firmy, które aktualnie używasz i ciężko wymagać, żeby było inaczej. Bo tak naprawdę po co wybierać BB? Są pewnie lepsze telefony/smartfony, ale rozsądnie patrząc, BB bierze się właśnie do tego, żeby obsługiwać pocztę właśnie z pomocą BIS. Ile jest urządzeń o budowie BB-naśladowczej, które potrafią obsługiwać pocztę w sposób standardowy? Pełno. Więc czemu właśnie BB?

ambicjonalnie walczysz o dobre imię Blackberry, wyluzuj się
    Raczej o to co napisałem powyżej. Jak BB, to BIS, jak nie - to po co, w momencie kiedy niemożliwość konfiguracji poczty przewyższa korzyści płynące z pozostałych możliwości BB?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Argo
    Guest

Domyślnie

Nie mogłem się powstrzymać:

fism, naprawdę myślisz, że prezydent USA wysyła publicznym BIS-em maile typu: "Cześć Hilary, jutro wojenka z Iranem, przygotuj się. Pozdro Barack"?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

BISem czy BESem, kto wie...

Chociaż może poskarżył się RIMowi, że jak to się nie da skonfigurować poczty jak w Nokii i śmiga po Shangmailu
    Nie odpisuję na PW.