Witam wszystkich.
Mój pierwszy post na forum i od razu zwracam się do Was z problemem który napotkał mnie po up'ie OS'a w BB 8520 do wersji v5.0.0.822.
Mianowicie chodzi o problem "wieszających" się smsów. Nie będę opisywał dokładnie co i kiedy się dzieje bo wyczytałem już kilka razy choćby w tym wątku że u innych osób występuje ten sam problem, więc domniemam, że wszyscy wiedzą o co chodzi. Moje pytanie natomiast brzmi następująco - czy komuś udało się rozwiązać problem ? Problem występuje na 3 paletkach (pierwsza jest z ERY+BIS PLUS, druga druga jest z PLUSA+BIS PLUS a trzecia jest z PLUSA bez BIS/BES). Up OS'a we wszystkich 3 paletkach robiłem ja osobiście zgodnie z FAQ 1.11 "po bożemu" i we wszystkich udało się to sprawnie zrobić za wyjątkiem ostatniej która pracuje bez BIS'a. Tam DM nie widział nowego OS'a ale ostatecznie zadziałało jak włożyłem do niej mojego SIMa z aktywnym BISem to zaskoczyło. Notabene w moim Boldzie też raz miałem zwieche w smsach po up'ie do .862, ale to juz chyba nie ten wątek.
Przychodzi mi do głowy tylko jeden pomysł, przy wszystkich UP'ach nie robiłem WIPE, ale czy to może mieć jakiś związek ? z 4 paletek pierwsza była używana 9 miesięcy a pozostałe 3 około tygodnia.
Wybaczcie , że się tak rozpisałem ale chciałem podać jak najwięcej informacji o okolicznościach zdarzeń co może pomóc w rozwiązaniu problemu
Pozdrawiam
A.

Odpowiedź z cytatem