a mi OS do BB 9300 na PC nie chce się zainstalować mówię o - .723
a mi OS do BB 9300 na PC nie chce się zainstalować mówię o - .723
No i mam zagwozdkę.
BB8520 przy ładowaniu OSa podczas ładowania aplikacji do pamięci ROM powinien się zrestartować i pozwolić załadować OS. U mnie niestety telefon się restartuje dochodząc do kodu 507 ale OSa nie pozwala załadować, a loader na PC pokazuje błąd.
Loader kolejno raportuje:
"Łączenie z rozruchową pamięciom ROM, połączono z rozruchową pamięcią ROM" i w tym momencie wyskakuje błąd loadera.
Dopóki nie zamknę loadera BB nie rusza. Wystarczy, że potwierdzę błąd loadera, zamknę go i BB znów odpala się do błędu 507.
Próbowane na 3 różnych kompach z WinXP i Win7.
Jakieś pomysły jak zmusić go do wgrania OS'a?
---------------------------
Tak coś mi świta, że może trzeba by zgodnie z FAQ 1.13 (podpowiedź aliena) loadera wgrać tylko jaki kod MFI ma BB8520 z Play?
Kiedyś robiłem to na 8120 i poszło ale to było dawno temu i z tego co widzę w googlach to trudno znaleźć MFI dla 8520.
---------------------------
A więc dla potomnych opisuję co i jak.
BB łączył się z PC ale przy próbie ładowania OS'a po tym jak w loaderze klikałem "dalej" zaczynał ładować ROM i sie rozłączał i samoczynnie uruchamiał z komunikatem 507.
Rozpocząłem od utworzenia folderu o dowolnej własnej nazwie i umieszczenia w nim loadera i pliku .bat z zawartością:
Tym oto sposobem zrobiłem "wipe":START
loader -u wipe
pause
loader -u usbms -s
pause
GOTO exit
Na drugi ogień poszedł MFI
W necie znalazłem plik wykonalny MFI "8520mfi.rar", a więc nie musiałm szukać pliku MFI (nie znalazłem jakie ma oznaczenie) i nie musiałem tworzyc pliku .bat z komendą
Gdy już wrzuciłem MFI na ekranie pojawił się komunikat::START
loader -u load MFI/MFI-xxxxx-xxx
pause
GOTO exit
No Application Linked
<Factory OS>
I tu nastąpiło moje przerażenie bo w tym momencie loader wysypywał się juz na etapie uruchamiania.
Usunąłem z PC wszystko co związane z BB, a więc wszelkie softy, i przede wszystkim Desktop Software bo był zbedny, a w zasadzie to właśnie On uniemożliwiał dalszą walkę z BB.
Czyszczenie rejestrów CCleanerem i restart PC.
W czeluściach netu znalazłem Desktop Manager 4.7 (niestety wersja angielska) w którym można ręcznie wybrac wyszukiwanie urządzenia (DS7 monitował o braku połączenia) oraz wejść w loadera aplikacji (w DS 7 monit o braku połaczenia z BB). Monity te wynikaja z niewykrycia OS'a i niestety DS7 nam tutaj staje na przeszkodzie dlatego powrót do DM4.7.
Po instalacji DM restart PC, a następnie przyszedł czas na instalację OS'a.
Usunąłem plik "vendor" i prawie zgodnie z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] opisem przystąpiłem do ładowania softu.
Ponieważ PC był czysty od wszelkiej maści sterowników BB w chwili podłączenia jeżynki rozpoczęła sie ich instalacja, po której zdecydowałem o restarcie PC.
Lista czynności uległa małej modyfikacji.
I tak:
poza pkt a i b dalej wygladało to w ten sposób
c) wyciągamy baterię z terminala
d) podłączamy terminal do komputera
e) wchodzimy w "opcje" Desktop Managera i wybieramy "ustawienia połączenia"
f) w "połączenie" wybieramy USB PIN a ponieważ w terminalu nie mamy baterii może to chwilę potrwać. Czasami istnieje konieczność wybrania opcji wykrywania urządzenia przyciskiem "wykryj" (detect device)
g) klikamy w ikonę "moduł ładowania aplikacji"
h) wybieramy co chcemy zainstalować
i) kontynuujemy ten etap aż zobaczymy przycisk "zakończ" (finish)
j) Uwaga! nie klikamy w przycisk "zakończ", natomiast wybieramy przycisk "zaawansowane" (advanced)
u mnie nie było zaawansowanych i mogłem jedynie wybrać "dalej"
k) upewniamy się, że oba pola wyboru są zaznaczone
nie miałem dostepu do tej pozycji wiec musiałem przejść dalej
l) kontynuujemy aż do momentu kiedy program zapyta się czy automatycznie zrobić backup a następnie przywrócenie danych. Wybieramy opcję ażeby program nie robił automatycznie backup'u (DO NOT AUTOMATICALLY BACK UP MY HANDHELD)
Nie miałem tej pozycji więc przeszedłem dalej
m) powinien zacząć się proces reinstalacji firmwaru. Staramy się nie rozłączyć kabla i wkładamy baterię do terminala. W rzadkich przypadkach trzeba czekac z włożeniem baterii aż do momentu kiedy program wyswietli komunikat o łączeniu z terminalem.
W tym momencie ku mojemu zaskoczeniu BB pozwolił rozpocząć procedurę ładowania OS'a. Nie czekając za długo włożyłem baterię i nie ruszając BB obserwowałem co sie dzieje.
DM załadował ROM i rozpoczął usuwanie jakiś zalegających pozostałości po poprzednim OSie, a następnie po restarcie rozpoczął ładowanie właściwego systemu operacyjnego.
Reszta poszła juz tradycyjnie z górki i BB pięknie odżył.
Na koniec najważniejsze.
Przygoda ta to wyłącznie moja wina.
Pobrałem ze znanego nam miejsca hybrydę JSL dla BB8520 i po automatycznym "wipe" BB się wyłożył ne pozwalając na załadowanie OS'a.
Gdzieś na forum US znalazłem info, że w przypadku nieoryginalnych OS'ów jest taka mozliwość i niestety przekonałem sie o tym na własnej skórze.
I oto kolejny raz okazało się, że aby uwalić BB trzeba się postarać bo przy odrobinie samozaparcia i zimnej krwi można go odratować.
Co ciekawe przy okazji pozbyłem się brandingu Play (a podobno to niemożliwe na BB8520)
Napisanie tego tekstu zajęło mi 10 minut, a przywrócenie do życia jeżynki "tylko" 9 godzin
-----------------------
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała w zasadzie dotyczaąca zakupów i sprzedaży BB.
Gwarancja wydana na sprzęt dotyczy tylko pierwotnego kupującego. Osoba odkupująca oficjalnie prawa do gwarancji traci.
Dokładny zapis z karty gwarancyjnej brzmi:
"Gwarant zapewnia Kupującemu sprawna pracę przedmiotu sprzedaży przez okres 24 miesięcy od daty jego wydania, przy czym osobą uprawniona z tytułu niniejszej gwarancji jest wyłącznie Kupujący określony w pkt. B powyżej" - i tu są dane osoby dokonującej zakupu. Jeśli te dane są wpisane to osoba kupująca nie nabywa praw do gwarancji.
Karta gwarancyjna ważna jest wyłącznie z dowodem zakupu lub kopią umowy.
Witam,
mam problem z instalacją. Niestety miałem błąd w telefonie, zrobiłem wipe poprzez BBSAK. Teraz na telefonie pokazuje mi sie komunikat Reload Software 507. Zainstalowałem OS. Próbuje wgrać poprzez BBSAK, ale gdy klikam "Load OS" to pokazuje komunikat, że nie mam zainstalowanego. Gdy chciałem wgrać poprzez DM, to nie wykrywa połączenia telefonu z laptopem..
Nie wiem co robić, pomóżcie![]()
Skoro zainstalowałeś prawidłowy OS to wejdź do folderu z OS'em (C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader), usuń plik vendor i po podłączeniu BB uruchom plik loader.
Przerobiles wszystkie mozliwe opcje opisane w FAQ?
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Według mnie tak, instaluje raz jeszcze OS jaki znalazłem.. zobaczę czy to pomoże..
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:31 ----------
Zainstalowałem jeszcze raz OS.
Wszedłem w AppLoader, usunąłem plik vendor, uruchomiłem Loadera i .. nie wykrywa połączenia telefonu z laptopem.
Jest informacja żeby podłaczyć telefon i kliknąć "Dalej". Podłączam, ale kliknąć Dalej nie moge.. po kliknięciu nic sie nie dzieje..
Panowie czytam to wszystko i nadal nie mogę sobie poradzić. Próbowałem już kilka sposobów, ale w loaderze po sprawdzeniu wszystkiego wyświetla się, że na komputerze brak oprogramowania przeznaczonego do mojego urządzenia. BBSAK natomiast wykrywa 2 różne softy które już ściągnąłem i zainstalowałem na kompie. Boję się że jeśli zrobię Wipe OS i usunę OS, a później uruchomię loader to nadal nie będzie widział żadnego OSu do wgrania. Mój terminal to 9300.
Po WIPE jest inna sytuacja. :P
1. Usuwasz vendor
2. Jeżeli nie pomoże to odłącz internet na chwilę
BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723
półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY
PalmOne Treo 650
Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nie pomagam na PW!
Żadne czynności opisane w Faq nie działają. Czy możliwe, że nie można po prostu zaktualizować OSa?