Untitled 1

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Odcisk palca

  1. #11
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    26-09-16
    Skąd
    Katowice
    Posty
    428
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    Motion (BBD100-1)
    BIS/BES
    T-Mobile
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

    Domyślnie

    Jak byś zauważył hasło (PIN) musi być z powodu ilości ograniczonych prób odblokowania palcem. W BB Motion po 5 próbach błędnego odczytu pojawia się blokada skanera linii papilarnych i prośba o PIN. Dlaczego? Aby ktoś nie próbował odblokowywać bez limitu "kopią" twojego odcisku palca. 5 prób to mało i ta kopia musiała by być idealnej jakości. Byle jaką kopię linii papilarnych łatwiej uzyskać i próbować odblokować telefon aż do skutku. Po to są tylko 5 prób.
    BTW. Ilość prób do PIN'u też jest ograniczony do 10 prób i przerwa czasowa - coraz dłuższa przy kolejnych złych próbach wprowadzenia PIN'u.

    PS. Ty nie musisz używać tego PIN'u. Przykładasz palec i telefon odblokowany. Jeżeli niedbale nie będziesz przykładać palca to rzadko telefon będzie żądał PIN'u i wcale to nie będzie przeszkadzać.
    PIN to tylko awaryjna opcja, a nie standard w trakcie korzystania z smartfon'u co dzień.
    Ostatnio edytowane przez kanon7 ; 05-05-19 o 20:13

  2. #12
    Początkujący Awatar Meszuge
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-11-13
    Skąd
    Opole
    Posty
    93
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    KeyOne, Passport
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.3.3.3216

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kanon7 Zobacz posta
    PS. Ty nie musisz używać tego PIN'u. Przykładasz palec i telefon odblokowany.
    Jeśli tak to działa, to to jest właśnie ta informacja, o którą mi chodziło.
    Pozdrowienia - Meszuge

  3. #13
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    21-08-11
    Wiek
    50
    Posty
    83
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    solmark
    Model BlackBerry
    Keyone
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Android

    Domyślnie

    Tak to działa, tylko odcisk palca. Prosi o pin kiedy nie rozpozna odcisku.

  4. #14
    Super Moderator Awatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    15-03-09
    Skąd
    Ogrodzieniec/Katowice
    Wiek
    26
    Posty
    8,299
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    DBCAF283
    Model BlackBerry
    Passport Red + Priv
    BIS/BES
    Brak
    BlackBerry OS
    10.3.3.2031

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Meszuge Zobacz posta
    Jeśli tak to działa, to to jest właśnie ta informacja, o którą mi chodziło.
    To jest tak oczywiste, że nawet nie wpadłem na to, ze Ty tego nie wiedziałeś...
    BlackBerry Passport Red @ 10.3.3.2031 + BlackBerry Priv
    Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
    Jest/Było: 5810 (R900), 7100, 7105T, 7230, 7290, 8100, 8110. 8120, 8300, 8310, 8320, 8330, 8350i, 8520, 8530, 8700, 8800, 8820, 8830, 8900, 9000, 9105, 9300, 9220, 9320, 9330, 9350d, 9360, 9380, 9500, 9520, 9550, 9650, 9680, 9700, 9720, 9780, 9790, 9800, 9810, 9900, Dev A, Z3, Q5, Z10, Z10 LE, Q10, PP, PB, PB 3G, Priv

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

    Nie pomagam na PW!


  5. #15
    Początkujący Awatar Meszuge
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-11-13
    Skąd
    Opole
    Posty
    93
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    KeyOne, Passport
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.3.3.3216

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ojciec Zobacz posta
    To jest tak oczywiste, że nawet nie wpadłem na to, ze Ty tego nie wiedziałeś...
    Z takimi właśnie przypadkami jest najgorzej.
    Pozdrowienia - Meszuge

  6. #16
    Początkujący Awatar Meszuge
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-11-13
    Skąd
    Opole
    Posty
    93
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    KeyOne, Passport
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.3.3.3216

    Domyślnie

    OK. Zrobiłem, działa. Teraz kolejny kłopot i wątpliwości.
    Komunikat:
    Dodaj kolejny odcisk palca. Odblokuj innym odciskiem palca.

    Zdaje się ktoś nie zauważył, że te dwa zdania nie bardzo są ze sobą kompatybilne. Według pierwszego, mogę dodać do systemu kolejny (w tym przypadku drugi) odcisk palca, a następnie odblokowywać urządzenie odciskiem 1 lub odciskiem 2. Według zdania drugiego, jak mniemam, mogę dodać do systemu odcisk innego palca ZAMIAST tego pierwszego.
    Rozumie ktoś coś z tego?
    Pozdrowienia - Meszuge

  7. #17
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    21-08-11
    Wiek
    50
    Posty
    83
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    solmark
    Model BlackBerry
    Keyone
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Android

    Domyślnie

    Dodajesz kilka odcisków i każdym możesz odblokować. Czasami trzymam telefon w lewej a czasami w prawej ręce. Mogę wtedy jedną ręką odblokować telefon. Możesz dodać odcisk palca żony i wtedy masz pozamiatane ).

  8. #18
    Początkujący Awatar Meszuge
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-11-13
    Skąd
    Opole
    Posty
    93
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    KeyOne, Passport
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.3.3.3216

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    Dodajesz kilka odcisków i każdym możesz odblokować.
    Super, dzięki, o to mi chodziło.
    Pozdrowienia - Meszuge

  9. #19
    Zaawansowany Awatar gregorz
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    27-10-12
    Posty
    259
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    9320, 9900, Q20,,Z10
    BIS/BES
    Inne
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

    Domyślnie

    Właściwie to możesz dodając tylko jeden odcisk skanować dwa palce jednocześnie na zmianę podczas ustawiania skanu.

    Mam tak dodane odciski kciuków (prawego i lewego) jako jeden odcisk. Działa idealnie.

    Sent from my Q10 using Tapatalk

  10. #20
    Początkujący Awatar Meszuge
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-11-13
    Skąd
    Opole
    Posty
    93
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    KeyOne, Passport
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.3.3.3216

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gregorz Zobacz posta
    Właściwie to możesz dodając tylko jeden odcisk skanować dwa palce jednocześnie na zmianę podczas ustawiania skanu.
    To ja mam inaczej. Dodałem już trzy palce (zupełnie osobno) i wyraźnie mogę więcej, tylko już mi się nie chce.
    Pozdrowienia - Meszuge

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne wątki

  1. Odblokowanie odciskiem palca?
    Przez zgarniacz1994 w dziale BlackBerry Key1
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04-12-17, 18:53
  2. Biometryczne zabezpieczenia/ odcisk palca
    Przez Adelaida w dziale BlackBerry 9800/9810
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 25-07-11, 00:08

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •