Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35
    Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał Yuri Zobacz post
    Nie pisałem "recenzji" pod kątem ogólnym, tylko jak najbardziej indywidualnym
    Yuri, ale wymienione przez ciebie minusy to nie są minusy BB Tour, tylko (nie licząc osobistego spojrzenia na gniazdko micro USB) twojego konkretnego egzemplarza BB Tour. Nie każdy Tour ma zepsuty TB i nie działają w nim GMaps. O to mi chodziło. A jeśli piszesz recenzję, czy to pod kątem ogólnym, czy też tylko i wyłącznie indywidualnym, to nie powinieneś pisać, że zepsuty TB i niedziałające GMaps to wada Toura, bo tak można wywnioskować z recenzji . I się z fism'em wcale nie czepiamy, tylko nie chcemy, aby potencjalny nabywca Toura po przeczytaniu twojej opinii zraził się do tego modelu, sądząc, że np. w każdym 9630 nie działa TB.
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał marbb Zobacz post
    sądząc, że np. w każdym 9630 nie działa TB.
    Ale trzeba uważać, bo z tego co wyczytałem, to zwroty Tourów wynoszą do 50%!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    z tego co wyczytałem, to zwroty Tourów wynoszą do 50%!
    Jeśli to prawda, należy zwrócić honor Yuri'emu. 50% zwrotów z uwagi na wadliwy TB, można śmiało nazwać wadą modelu.
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Zaawansowany Avatar pospiech
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gostyń / Poznań
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5

Domyślnie

Cytat Napisał marbb Zobacz post
    Jeśli to prawda, należy zwrócić honor Yuri'emu. 50% zwrotów z uwagi na wadliwy TB, można śmiało nazwać wadą modelu.
    To sie pod jakas wade fabryczna podciagnie, a to tylko jeden model. wyobrazcie sobie teraz co bedzie jak wprowadza te 16 nowych
    BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
    No Lock + 4GB SDHC

Najpierw SZUKAJ
    dopiero pozniej pytaj !

Master of Disaster Avatar Yuri
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    2368DBB5
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS PLAY
    BlackBerry OS
    6.0.0.600

Domyślnie

Good news

Najnowszy soft wydany przez Sprint'a odblokowuje możliwość korzystania z google maps i innych 3rd party programów które wcześniej nie mogły korzystać z wewnętrznego modułu GPS Tour'a

Update jest dostępny poprzez DM i Wireless Update v4.7.1.57 (Platform 4.1.0.70)

Użytkownicy OS z serii 5 niestety bez zmian...
    Pomagam w zakupach z USA.
    eBay, Amazon, inne sklepy i nie tylko...

VIP Avatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    zach-pom
    PIN
    Zapytaj
    Model BlackBerry
    9650
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.415

Domyślnie

Update jest dostępny poprzez DM i Wireless Update v4.7.1.57
    Tak, dodałem linka w wątku z OS dla Tour'a

Użytkownicy OS z serii 5
    Pobierałeś ten najnowszy OS 5.0 który wrzuciłem jakis czas temu? Jeśli tak to mógłbyś go zuploadować na jakis serwer bo obecne linki wygasły.

Zaawansowany Avatar Angel_of_Death
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    się biorą dzieci?
    PIN
    271FD4A7
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

No cóż ja tez posiadam Tour i potwierdzam wadliwy trackball, w moim przypadku jeżeli chodzi o orientacje wertykalną [góra - dół] jest wszystko Ok, problemy się zaczynają jeżeli chodzi o orientację horyzontalną [prawo-lewo] tzn. to w sumie nie ma problemu, ale reakcja jest uzależniona od natężenia nacisku na trackball oraz szybkości operowania nim, czasami jak szybko "kręcimy kuleczką" nie reaguje po paru godzinach już opanowałem go w zupełności To co mnie jeszcze drażni to nieco luźna klapka od baterii tzn. przesuwa się jakiś milimetr w lewo i prawo :P Ogólnie wrażenia bardzo dobre, można zaryzykować stwierdzenie, że BB 9630 Tour jest połączeniem zalet BB 8900 [waga, rozmiary, aparat] z zaletami Bolda [klawiatura, UMTS], dla niektórych wadą może być brak WiFi... Jednak Bold podoba mi się bardziej ze względu na "skórzane" wykończenia, więc jak ktoś zainteresowany wymiana lub kupnem to zapraszam.
    Ostatnio edytowane przez Angel_of_Death ; 03-11-09 o 22:29
    BB 9000 - OS 5.0.0.1049 - SOLD!
    BB 8800 - OS 4.5.0.174
    BB 8520 - OS 5.0.0.681 - SOLD!
    BB 9630 - OS 4.7.1.61 - SOLD!
    BB 8520 - OS 5.0.0.681 BIS Play Fresh
    ------------------------------------
    HTC Hero - SOLD!/HTC Magic - SOLD!/iPhone 3GS 32 GB iOS 4.2.1 JB - SOLD!/Plam Pre Plus webOS 1.4.5 - SOLD!/Samsung Galaxy S - Android 2.3.5 - MIUI 1.9.3/iPhone 3GS 4.3.5 JB

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Szczecin
    PIN
    zapytaj
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.330

Domyślnie 9630 Tour

Witam wszystkich jestem tu nowy i takze posiadam nowego bb 9630 tour. Narazie te moje pierwsze pare dni z tym telefonem poprostu okropne. Pierw oczywisci zmiana trackball orginalna byla czarna a Sprint mi wymienil na biala od Pearla chyba poniewaz nie nie sa wadliwe. Nawet z bialym trackbolem fajnie wyglada szczegolnie jak sie podswietla cala kuleczka. Oczywiscie telefon odblokowalem juz i polska karte firmowa orange wlozylem i zaczela sie konfiguracja gdzie wszystkie dane przeslalem z bolda. Co do wyboru softu to os 4.7 wolniej dziala od os 5.0 lecz w 5.0 sa te beznadziejne sms bubbles czyli smsy wygladaja jak w iphonie a nie jak emaile lub smsy w starych os. Dla mnie niestety to jest wkurzajace strasznie szczegolnie ze jak pisze np. z jedna osoba to mam w inbox nazwe tego kontaktu i wszystkie smsy w jednym oknie. Nastepna sprawa to service booki :/ nie moge przeslac orginalnych takich jak mialem w boldzie. Orange takze wyslalo service booki na telefon i telefon tylko przyjal service booki na mmsy i wap push bez internetu (przegladarka nie chce sie wogole pokazywa) dobra ale ten etap jakos przeszedlem i wgralem ogolne "browser config" tak jak na forum pisano i nacisnelem ALT SBEB w menu service book. Narazie przegladarka nie chce smigac moze pozniej zacznie....Co do telefonu ogolnie to moim zdaniem klawiatura troche mala i przyciski ciezko wyczuc (w boldzie bardziej wystawaly) no i jeszcze klapka od bateri sie rusza i skrzypi troche lecz mozna to zrobic od srodka z gumkami. Ogolnie fajny telefon. P.s Dla tych co chca go kupic to od Stycznie 2010 wychodzi Blackberry essex czyli BB tour II i bedzie on cdma/gsm nowosci to takie ze bedzie mial specyfikacje bb 9700 i takze bedzie mial dotykowy trackball sensor a nie kuleczke

p.s ja laduje na poczatku grudnia juz w polsce i BB tour 9630 moj bedzie na sprzedaz na allegro wiec jak ktos szuka tego telefonu zapraszam

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Jestes pewien, ?e 9650 bedzie mial gsm?

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Szczecin
    PIN
    zapytaj
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.330

Domyślnie

Kolega ktory pracuje w Verizon i jest przedstawicielem RIM powiedzial ze ma byc taki sam jak tour cdma/gsm. tu w usa jak jest cdma/gsm ten tour to naprawde szybko chodzi i w zaleznosci od zasiegu odrazu wybiera cdma lub gsm bez zerwania polaczenia. Mysle ze nie przejda na jedna technologie narazie

P.S znasz sie na tym wiec powiedz mi za ile sprzedam tego BB tour na allegro? bez minimum, od 1zl licytacje? oczywiscie mam caly komplet nie tylko telefon...