Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35
    Master of Disaster Avatar Yuri
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    2368DBB5
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS PLAY
    BlackBerry OS
    6.0.0.600

Post Moje pierwsze dni z 9630 (Tour)

Witajcie,

Dni temu parę, cały w skowronkach, rozrywałem karton, aby dobrać się do pudełka w który mieszkał sobie mój Tour, ładne czarno-złote pudełeczko w mig otworzyłem, aby ze środka wyciągnąć moją nową zabaweczkę.

Pierwsze wrażanie - wydawał się mniejszy od 8820 które posiadałem poprzednio i jakby taki trochę bardziej zabawkowy, sekunde później mi mina zrzedła gdy zobaczyłem że gniazdko do ładowania już nie jest USB tylko jakieś plaskate, jak rozplaszczone USB, no cóż trudno się mówi.
    Raz-dwa, wyciągnąłem znajdującą się w środku kartę SIM i wpakowałem swoją własną, wsadziłem baterię i zamknąłem klapkę.
    Zamiast dobrze mi znanej klepsydry powiew nowości - prostokątny zegarek kręcił wskazówkami, nawet ładne, po dłuższej chwili(na pewno dłuższej niż w 8820) pojawiło się złote logo SPRINT'a, nareszcie pomyślałem, bo już biało niebieskim logo AT&T rzyg...

Pojawił się ekran powitalny wszystko super, trzymam kciuki mocno, ruszam trackballem i... dupa jak mawiał mój ojciec, trafił mi się TOUR z serii z uszkodzonym trackballem, ehh to już drugie "no cóż", byłem przygotowany na taką ewentualność, ale jednak trochę szkoda.

Szybkie wpisanie kodu zdejmującego simlocka, zmiana ustawień Mobile Network na GSM i "ta-da" PL PLUS 3G, zadzwoniłem na 2601 i przywróciłem BIS'a. telefon po chwili poinformował mnie że "zarejestrował się w sieci"; iplus.blackberry.com PIN + IMEI i już BIS smigał.

Z niedomagającym trackballem ciężko w pełni nacieszyć się, ale rozmowy są "czyste", na klawiaturze pisze się wygodnie, menu jest przejrzyste, BB Maps działają, BB App World też, ALE Google Maps już nie, działać działa ale nie otrzymuje informacji od GPS - więc nie ustala "Mojej Lokalizacji"

Nawet z tym wadami, uważam zakup za udany(1038zł), a telefon za ciekawy, braku WiFi nie odczuwam.

Tyle po zmianie trackballa i kolejnych dniach spędzonych z telefonem naskrobie coś więcej.
    Pomagam w zakupach z USA.
    eBay, Amazon, inne sklepy i nie tylko...

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Gratuluje Toura! Sam się przymierzałem, ale w końcu zdecydowałem poczekać na nowego Bolda.

Miłego użytkowania i czekamy na dalsze recenzje
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    zach-pom
    PIN
    Zapytaj
    Model BlackBerry
    9650
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.415

Domyślnie

Świetnie, ale gdzie fotki Co do GPSa to moze jest wyłaczony w opcjach albo próbowałeś odświeżać w pomieszczeniu? GPS nie znajdzie fixa wewnątrz murów.

Zaawansowany Avatar pospiech
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gostyń / Poznań
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5

Domyślnie

Super, troche szkoda ze z malymi wadami, ale po wymianie bedzie smigac. CZekam na dalsze wrazenia z uzytkowania.
    BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
    No Lock + 4GB SDHC

Najpierw SZUKAJ
    dopiero pozniej pytaj !

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mirosławiec
    PIN
    21333422
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.246

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Gratuluje Toura! Sam się przymierzałem, ale w końcu zdecydowałem poczekać na nowego Bolda.

Miłego użytkowania i czekamy na dalsze recenzje
    a w czym ma być lepszy od obecnego? no i kiedy wchodzi do sprzedaży?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Zapraszam na bbnews.pl i do tematu o Onyxie na forum

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    2368DBB5
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS PLAY
    BlackBerry OS
    6.0.0.600

Domyślnie

Wczoraj, dostałem przesyłkę z trackballami, rzuciłem więc wszystko i w tempie expresowym habilitowałem się z otwierania mojego toura, raz dwa rozkręciłem telefon szybka wymiana trackballa i już patrze jak zahipnotyzowany w poruszające się wskazówki zegara podczas włączania telefonu. Chwila niepewności i napięcia, ale jak tylko pokazało się menu i zrobiłem pierwszy ruch ogarnęła mnie błoga satysfakcja, DZIAŁA !!
    Dla pewności odpaliłem brick'a, krótka zabawa potwierdziła pierwsze wrażenie, wszystko śmiga jak powinno. Czyli jeden - główny problem z głowy.

Niestety google maps jak nie otrzymywało sygnału z GPS tak nadal nie otrzymuje, przekopałem net w tej sprawie i wypróbowałem sporo różnych tajnych metod, ale dupa.

A'propos waszych odpowiedzi to odpowiadam:

-Tak wiem ze w budynku nie śmiga
    -Nie ma w opcjach w Tour'ze "odśwież GPS" jak to było np. w 8820
    -Inne programy działają bez problemowo(które korzystają z GPS)

A blackberry maps to jest uber-drętwy program, może jakbym od razu siadł do niego to nie miałbym powodów do narzekania, ale po przesiadce z google maps to jak osobówki na traktor się przesiąść.

Co do ogólnych doznań pomijając GM i trackball to telefon jest
    -ciekawy,
    -szybki,
    -posiada sporo wolnej pamięci(po wywaleniu niepotrzebnych rzeczy i doinstalowaniu potrzebnych posiadam około 120MB wolnego miejsca)
    -zdjęcia trzaska naprawdę rewelacyjne(jak na telefon oczywiście)
    -usprawniony browser pozwala mi korzystać ze stron które w 8820 po prostu się nie ładowały(np. nie mogłem się zalogować do banku)
    -nadal nie odczuwam braku wifi, ale z 2 strony posiadam BIS, więc może to nieobiektywne
    -wydaje mi się że bateria trzyma krócej niż w 8820 przy normalnym użytkowaniu, (email+rozmowy+czasem coś zagooglować) i telefon muszę ładować już po 4 dniach.

To chyba na tyle na razie

Ogólna ocena 7/10 (-1 za trackball, -1 za Google Maps, -1 za gniazdko do ładowania niestandardowe)

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Foty, foty, foty!

Aha, -1 za niestandardowe gniazdko nie powinien sie liczyc - jest to juz oficjalne i standardowe gniazdo uzywane przez RIM, nawet kieeeeedys na BBNews o tym pisalem.
    Ostatnio edytowane przez fism ; 22-09-09 o 16:32 Powód: Podwójny post - scalenie

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał Yuri Zobacz post
    -1 za trackball, -1 za Google Maps
    Cytat Napisał fism Zobacz post
    -1 za niestandardowe gniazdko nie powinien sie liczyc
    Ja i pozostałych dwóch minusów bym nie uznał, chyba, że kolega ocenia TYLKO swój egzemplarz. Przecież niesprawny TB i nie wiadomo dlaczego nie działająca 3rd aplikacja, nie są wadami BlackBerry Tour jako modelu
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    2368DBB5
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS PLAY
    BlackBerry OS
    6.0.0.600

Domyślnie

Hello,

@fism & @marbb

Nie pisałem "recenzji" pod kątem ogólnym, tylko jak najbardziej indywidualnym, opisałem zalety i wady, które mi osobiście odpowiadają/przeszkadzają, każdy może sobie własną ocenę wystawić na podstawie mojego opisu, nie używasz GM, nie odejmujesz 1 punktu za jego niedziałanie, wiadomo też, że prędzej czy później to poprawią i będzie śmigało. To samo tyczy się microUSB, mam ładowarkę samochodową, domową przenośną itd z wtykiem miniUSB, moja żona ma 8820 który ma właśnie wtyk miniUSB, więc albo będę miał przejściówkę mini<->micro albo będę musiał duplikować każdy z tych przedmiotów i to jest dla mnie osobiście minusem. Jak ktoś już się w "przesiadł" na micro lub nie ma takich akcesoriów, czyli tak czy inaczej musi je kupić to oczywiście to również nie będzie się do niego odnosiło.

Jak napisałem trackball wymieniłem i działa, ale i tak dałem minusa za to, ze nie śmigał "out of the box". Oczywiście że nie dotyczy to wszystkich Tour'ów, ale jednak części tak i właśnie ta "część" trafiła w moje ręce.

Dlatego Panowie nie ma co się czepiać.

Nowych zaskakujących plusów nie odkryłem, ale za to mam nowego minusa może to i pierdoła ale jednak - aby wyciszyć dźwięki przychodzącego emaila, zostawiając przy tym inne dźwięki normalnie(połączenie/sms/etc). Nie da się po prostu edytować opcji profilu,(tzn. można ale nic to nie daje), trzeba utworzyć 'custom profile' w nim ustawić email na 'silent', a resztę jak się chce i dopiero działa.

Pewnie to poprawią w kolejnej wersji FW, albo i nie

Zdjęcia dodam po południu