Witajcie,
Dni temu parę, cały w skowronkach, rozrywałem karton, aby dobrać się do pudełka w który mieszkał sobie mój Tour, ładne czarno-złote pudełeczko w mig otworzyłem, aby ze środka wyciągnąć moją nową zabaweczkę.
Pierwsze wrażanie - wydawał się mniejszy od 8820 które posiadałem poprzednio i jakby taki trochę bardziej zabawkowy, sekunde później mi mina zrzedła gdy zobaczyłem że gniazdko do ładowania już nie jest USB tylko jakieś plaskate, jak rozplaszczone USB, no cóż trudno się mówi.
Raz-dwa, wyciągnąłem znajdującą się w środku kartę SIM i wpakowałem swoją własną, wsadziłem baterię i zamknąłem klapkę.
Zamiast dobrze mi znanej klepsydry powiew nowości - prostokątny zegarek kręcił wskazówkami, nawet ładne, po dłuższej chwili(na pewno dłuższej niż w 8820) pojawiło się złote logo SPRINT'a, nareszcie pomyślałem, bo już biało niebieskim logo AT&T rzyg...
Pojawił się ekran powitalny wszystko super, trzymam kciuki mocno, ruszam trackballem i... dupa jak mawiał mój ojciec, trafił mi się TOUR z serii z uszkodzonym trackballem, ehh to już drugie "no cóż", byłem przygotowany na taką ewentualność, ale jednak trochę szkoda.
Szybkie wpisanie kodu zdejmującego simlocka, zmiana ustawień Mobile Network na GSM i "ta-da" PL PLUS 3G, zadzwoniłem na 2601 i przywróciłem BIS'a. telefon po chwili poinformował mnie że "zarejestrował się w sieci"; iplus.blackberry.com PIN + IMEI i już BIS smigał.
Z niedomagającym trackballem ciężko w pełni nacieszyć się, ale rozmowy są "czyste", na klawiaturze pisze się wygodnie, menu jest przejrzyste, BB Maps działają, BB App World też, ALE Google Maps już nie, działać działa ale nie otrzymuje informacji od GPS - więc nie ustala "Mojej Lokalizacji"
Nawet z tym wadami, uważam zakup za udany(1038zł), a telefon za ciekawy, braku WiFi nie odczuwam.
Tyle po zmianie trackballa i kolejnych dniach spędzonych z telefonem naskrobie coś więcej.

Odpowiedź z cytatem
Sam się przymierzałem, ale w końcu zdecydowałem poczekać na nowego Bolda.
Co do GPSa to moze jest wyłaczony w opcjach albo próbowałeś odświeżać w pomieszczeniu? GPS nie znajdzie fixa wewnątrz murów.