Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lubliniec
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.1.0.121

Domyślnie

Przez ostatnie parę dni grzebałem na forach w sprwie mego problemu. Sprawa wygląda tak, że model 9550 sprzedawany jest w stanach przez 2 operatorów. Każdy z nich do OS dogrywa swój branding. W tym przypadku nie można zmienić ustawień APN, pomimo wielokorotnych prób czyszczenia it policy, zmiany softu i ponownie czyszczenia z wyłączonym kompem..... no cuda robiłem i nic. Finał jest taki że, gdy wpisuję dane do APN (jestem w sieci era i wydzoniłem do nich z 3h konfigurując terminal zapewniono mnie że z icj strony wszystko działa OK) i daję zarejestruj to dane rejestracyjne ida na emgsm.vzw3g.com. I nic tu nie pomoga żadne magiczne sztuczki.... W os jest taki plik konfiguracyjnu z rozszerzeniem .cod, który jest odpowiedzialny za ten stan żeczy. Mam nadzieję, że komuś te informację się przydadzę. Niestety muszę czekac aż ktoś coś wymyśli.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie

Cytat Napisał vanilin Zobacz post
    Przez ostatnie parę dni grzebałem na forach w sprwie mego problemu. Sprawa wygląda tak, że model 9550 sprzedawany jest w stanach przez 2 operatorów. Każdy z nich do OS dogrywa swój branding. W tym przypadku nie można zmienić ustawień APN, pomimo wielokorotnych prób czyszczenia it policy, zmiany softu i ponownie czyszczenia z wyłączonym kompem..... no cuda robiłem i nic. Finał jest taki że, gdy wpisuję dane do APN (jestem w sieci era i wydzoniłem do nich z 3h konfigurując terminal zapewniono mnie że z icj strony wszystko działa OK) i daję zarejestruj to dane rejestracyjne ida na emgsm.vzw3g.com. I nic tu nie pomoga żadne magiczne sztuczki.... W os jest taki plik konfiguracyjnu z rozszerzeniem .cod, który jest odpowiedzialny za ten stan żeczy. Mam nadzieję, że komuś te informację się przydadzę. Niestety muszę czekac aż ktoś coś wymyśli.
    Trzeba by zmodyfikować tego cod-a aby dane rejestracyjne poszły przez ere. Ogólnie te pliki .cod to są javowe pliki (dokładnie - według [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] to są modyfikacje .class javowych) - bytecode więc reverse engineering jest możliwy choć trudny bo nie mamy/ nie mam specyfikacji formatu tych plików. Ale najprawdopodobniej w tym pliku .cod pliku dla wirtualnej maszyny znajduje się constantPoll tak jak np dla flasha, gdzie znajdują się wszystkie nazwy zmiennych, metod i Stringi. Więc według mnie opcja jest taka, że otwieramy taki plik w hex edytorze i szukamy tego stringa: emgsm.vzw3g.com potem edytujemy go na własny. Ewentualnie trzeba by najpierw zdekompresować taki plik .cod Ale to mogę w wolnej chwili podejrzeć jak to ruscy wykombinowali to w swoim dekompilatorze.

Tak jak teraz podglądam np. appWrold pliki .cod można w nich znaleźć Stringi czyli tak jak myślałem jest CPool
    Są one zapisane w postaci:
    2 bajty rozmiaru Stringa potem 0x24 0xD8 i string... - typowe dla bytecode

Więc jak byś mi podesłał tego .cod który jest odpowiedzialny za łączenie z emgsm.vzw3g.com to mogę dla Ciebie spróbować zrobić mały mod

----
    Z racji tego, że lubię grzebać w hex edytorze i bawić się w modyfikacje bytecode to w wolnym czasie pokombinuje z tymi plikami .cod aby np. można było używać aplikacji pod BIS/BES przez zwykłe apn.
    Ostatnio edytowane przez mariuszdelta ; 29-01-10 o 12:32

Zaawansowany Avatar Alexander
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa, PL :)
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

A ja chciałem się pochwalić, że mam zupełnie wyjątkowego Storma2, przynajmniej tak mi się na chwilę obecną wydaje. Kupiłem go niedawno na "alle... i tak dalej", nówka z progetu/eblackberry.pl(mam za niego rachunek) która komuś nie podpasowała. Ogólnie jestem zachwycony, bo mimo sceptycyzmu(i to niemałego) wobec dotykowców ten jest wyjątkowy - w końcu to Blackberyy Wyjątkowość mojego egzemplarza objawia się tym, że soft jest od 9520(najnowszy obecnie .669), telefon opisany jako 9520(pudełko, naklejka pod baterią), natomiast spód telefonu, gdzie znajduje się między innymi mikrofon jest opatrzony ledwo zauważalnym dla oka napisem "Qualcomm 3G CDMA". Nie wiem cóż to za cudo, ale jestem 100% pewien, że jest to nierozmontowywana wersja przysłana przez Proget/e-blackberry.pl. Niezłe co... (?)

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Tak było też w 9500 - nic nowego

Np tu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

A to był na pewno 9520.
    Ostatnio edytowane przez fism ; 10-06-10 o 17:22
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

A już myślałem, że taka to nowinka mi się trafiła... Cóż, straszne obiboki Ci wykonawcy, że nie che im się odzielnych części produkować dla 9520 niz 9550.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Nie wiem czy nie jest to kwestia chipu Qualcomma, który jest w urządzeniu i obejmuje kilka "elementów".
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

A tak z zupełnie innej beczki, czy uzywałeś(czy Ktoś używał) invisible shield'a do ochrony BB? Ja zamówiłem Brando Protectora na wyświetlacz i skina ale myslę nad tym shield'em też, tylko trochę strasznie się przedstawia perspektywa samodzielnego montażu i podobno on "odłazi" na rogach... A i appropos folii, to czy Brando pokrywa też ten panel z klawiszami(słuchawki, funkcyjny i ecs)?

VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Pokrywa całe "szkło". Dodam jeszcze ,że ekran jest ze szkła i niełatwo go porysować.
    A swoją drogą czy nie masz kłopotów z klawiaturą w czatach grupowych?
    COME ON YOU SPURS!!!

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

Nie zwróciłem uwagi ale możliwe. Folia Brando jest genialna ale niestety protector plus jest kiepskim wyborem do tego modelu, bo cały rozmiar wyświetlacza "ginie" przez tą matową fakturę, właściwie ginie ostrość, która przecież w takich dużych wyświetlaczach jest bardzo ważna(patrz chwyt marketingowy apple'a z tą ilością px w 4g).

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bialystok
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    5.0.0.1077

Domyślnie

Czesc, mam 9520 Storm 2 od kilku dni (moj pierwszy smartfone czy jak sie toto nazywa - do nawigacji mam mio a701 ale tam jest Windows 6.5). Do BB wgralem PL menu i OS 5.0.0.497 z 4.2.0.220 (jak go podlaczylem do kompa i wlozylem CD bedace w zestwie to samo zaproponowalo aktualizacje i klikalem ) oraz zdjalem simlocka kodem - mam tel w Orange. Sprzet jest niesamowity, siedze na tym forum od 2 dni i czytam czytam czytam i oczy wytrzeszczam ze jest juz nowszy soft 973 wiec chyba trzeba bedzie jeszcze raz to przeinstalowac.. W kazdym badz razie mam do Was spece pytanie - jak na BB wrzucac i odtwarzac filmiki czy wrecz filmy (np w divx i z napisami) oraz czy jest jakis manager ktory pozwala nadzorowac procesy czy programy dzialajace w tle? Sorry jak pytam nie w dziale gdzie trzeba ale wciaz sie ucze i czytam o tych wszystkich przedziwnych aplikacjach . Pzdr i dzieki za (p)odpowiedz.