Witam,
szukam w FAQ ale może niedokładnie.
Od wczoraj jestem posiadaczem BB 8900. Zakup w Orange więc jest brandowany. Przez orange online uruchomiłem usługę BIS. Podczas jej uruchamiania pokazała sie informacja że po uruchomieniu BISa trzeba na stronie blackberry.orange.pl skonfigurować usługę. Telefon ładował się całą noc a rano dostałem wiadomość na terminal z informacją od Blackberry że urządzenie zostało zarejestrowane w sieci bezprzewodowej. Tuż po tym próbowałem dokonac rejestracji na tej stronie i po wpisaniu PIN i IMEI dostałem informację że urządzenie nie jest zarejestrowane w sieci bezprzewodowej Zadzwoniłem do orange i konsultant odpowiedział że usługa BIS jak najbardziej jest włączona.
W południe wysłałem maila na [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] (do Orange) i jak dotąd brak odpowiedzi.
co robić
OS wersja v4.6.1.206 (platforma 4.2.0.102)
W pudełku była płyta z wersją 4.7 DM ale pod koniec instalacji program instalacyjny nie wykrył jakiegoś pliku na dysku C więc instalacja się nie powiodła.
Na stronie Orange jest nowsza wersja softu niż mam w telefonie ale po pobraniu i instalacji nic się nie stało więc wszystko pewnie zależy od Desktop Managera.
PS.
Na stronie blackberry.orange.pl pojawia się okienko z procedurą postepowania w takim przypadku. Wysyłałem żądanie rejestracji z poziomu telefonu by po chwili znowu dostać wiadomość na że telefon został zarejestrowany w sieci bezprzewodowej ale dalej rejstracja nie idzie....![]()

Odpowiedź z cytatem
)