yes!
wczoraj przyjechalo kurierem od operatora male czarne pudeleczko z napisem BB...
8900 po wyjeciu z pudelka po raz kolejny zaskoczyla mnie rozmiarem..
to naprawde jest malutkie, rozmiarem podobne do popularnych slide'ow...
przesiadka dosc traumatyczna ze sluzbowej noki E65, w ktorej symbian doprowadzal mnie do szalu...
przez chwile przemknal mi przez mysl iphone, z maka w domu jestem bardzo zadowolony, ale zdaje mi sie, ze iphone do zabawka do szpanowania, nie stabilny i wygodny telefon/komunikator na codzien.
z windows mobile mam niemile doswiadczenia, androida nie znam wcale..
po kilku gdozinach zabawy stwierdzam, ze system jest dosc klarowny, udalo mi sie odpalic poczte przez serwer BB, zainstalowalem google apps.
przydalo by sie jeszcze:
- skutecznie przeniesc kontakty ze starej nokii - nie po karcie sim, a pelne wizytowki, grupy
- odpalic skype - jesli sie da
- odpalic jakis desktop manager na macu w domu
- odpalic google talk - jesli jest taka mozliwosc
- skonfigurowac poczte tak, ze jak juz przeczytam maila na PC to w BB ten mail otrzymuje status jako przeczytany i nie sieci ledka nowego maila..
- zrobic cos z bateria, bo od naladowania rano (ladowarka podpieta na noc) do teraz - 10:15 - mam 35% baterii (wifi i bluetooth wylaczone)
- kupic karte 16GB/32GB? na muzyke ktorej chcial bym sluchac z BB np. w aucie po bluetooth
- odpalic jakas nawigacje po europie, by nie musiec latajac sluzbowo w delegacje za kazdym razem wymontowywac z auta swojego tomtoma..
- skonfigurowac klienta pocztowego tak by w jakis sposob sortowal maile - cos ala imei'owy gmailowy soft.. tu zdaje sie pozostaje korzystanie tylko z gmailowego programiku?
- odpalic jakis soft do sluchania radia po EDGE - da sie? chetnie bym czasem posluchal w aucie jakiegos polskiego radia z internetu..
- ustawic diodke powiadomien tak, by informowala o nieodebranych polaczeniach
- zaprogramowac czasowo rozne profile w zaleznosci od pory dnia..
- odpalic jakis czytnik rss - moze googlowy? w koncu mam go juz skonfigurowanego na PC...
to chyba na poczatek wszystko..
mam nadzieje, ze nie wymagam za wiele od tej malej niepozornej zabaweczki
kazda rada bedzie mile widziana, dla Was to w koncu kaszka z manna, dla mnie walka z przedzieraniem sie przez archiwa i nudne jak pieron proby..
z gory WIELKIE DZIEKI !
aha:
nie ma w forumowym profilu usera opcji 'Inne' w poz. BIS/BES. uzywam sieci Vodafone w Niemczech i musialem zaznaczyc brak..

Odpowiedź z cytatem
!!