Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 167
    VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał BORG Zobacz post
    Super rzecz, man Ale czy w takim razie nie wystarczy podrzucić Twojego 6wpisow_orange.ipd do fona, żeby wszystko działało jak należy?
    Osobiście nie chcę mieć żadnych BISów, bo skoro internet i e-mail mógł działać na moim starym mio, to dlaczego miałby nie śmigać na BB?

Jeśli to (podrzucenie) nie wystarczy, to może mógłbyś podać jakie ustawienia powinny znaleźć się w SB, żeby zmusić Jeżynkę do współpracy w kwestii internetu, mms-ów, e-maili i czego jeszcze dusza zapragnie, bez BISa?

Anyway, super, Man! You Rock!!!

Dzięki
    Chcąc mieć maila musisz wykupić albo BIS/BES lub skorzystać z dodatkowe service booka (browser bez BIS) - poszukaj na forum.

Internet: wystarczy wypełnić pola APN w jeżynie.
    MMS: chyba będzie trzeba wgrać zmodyfikowane sb z tego tematu.

Nowy Avatar BORG
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Space
    Model BlackBerry
    9530
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.7.0.148

Domyślnie

Do wlochatego:

Ech... czy takich postów masz półtora tysiąca na koncie?

Po 1. Można mieć pocztę e-mail w BlackBerry nie używając BIS/BES. Służy do tego np.: program Shangmail.

XYZ napisał: "Te service booki pozwoliły mi odpalić BEZ POSIADANIA BIS/BES:

- ORANGE: MMS, e-maile (shangmail, ale tylko odbieranie e-maili działało, wysyłanie jakoś nie?) i NATYWNY BROWSER BLACKBERRY w ORANGE"

Po 2.
    Internet nie działa po wpisaniu odpowiednich ustawień w pola APN. Gdyby tak było nie pytałbym o to. <- Szanuj innych użytkowników forum. Nie każdy nie szukał, nie googlał i nie sprawdzał metod opisanych w innych postach.

Po 3. Nie pisz "chyba będzie trzeba wgrać zmodyfikowane sb z tego tematu.", bo to niczego nie wnosi. "Chyba", to się łódka na wodzie. Jeśli chcesz się wypowiedzieć i masz w ogóle coś do powiedzenia, napisz co i jak zmodyfikować. Tylko w ten sposób pomożesz innym użytkownikom.

Widzisz... nie ma prywatnych stanów umysłu, a to znaczy, że problem z moim BB, który opisuję ma pewnie jeszcze wielu ludzi. Nie pomagając mnie, nie pomagasz też innym.
    Zwróć uwagę, że nie każdy pisze nowe posty, tylko być może czyta i szuka rozwiązań w postach, które ktoś już wcześniej napisał.

Ludziom nie chce się przeglądać forów właśnie ze względu na jałowe wypowiedzi zarejestrowanych użytkowników, ze względu na olbrzymią stratę czasu związaną z bezsensownym brnięciem przez niekończące się wypowiedzi, które niczego nie wnoszą.

Do XYZ:

Mówiąc serio liczyłem na Twoją odpowiedź
    Nie piszę do Ciebie PW, bo pisząc tutaj dajemy innym szansę na znalezienie rozwiązania w sposób mam nadzieję, łatwy

Jeśli możesz lub ktokolwiek inny, może podać jakieś konkretne rozwiązania, to bardzo proszę.

Do Admina:

A może, wzorem innych forów, należałoby wprowadzić przyciski reputacji?
    Space is Information is Space...

Początkujący Avatar XYZ
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.822

Domyślnie

1. Ja nie używam BIS/BEZ praktycznie tylko ze względu na posiadanie karty SIM w systemie prepaid. Jeśli możesz wykupić BIS to najłatwiejsze wyjście, bo wtedy masz przecież wsparcie od operatora sieci, gotowe service booki itd.

2. Ja bym zrobił tak:

- najpierw instalacja najnowszego softu dla danego modelu (względnie nowszego niż ten który masz obecnie),

- wyjęcie karty SIM i włożenie z innej sieci,

- sprawdzenie czy telefon nie pobrał sobie właściwych service booków po aktualizacji softu (jak pisałem, dla prepaida w ORANGE - BB 8100 z softem 4.2 SAM pobrał sobie właściwe service booki dla MMS, BROWSERA BB, internet też działał; NIEDOSTĘPNE BYŁY E-MAILE z menu głównego np. SHANGMAIL; google mail działał ZAWSZE, bezproblemowo; z tego co pamiętam w ERZE - TAK TAK - również pojawiły mi się ustawienia dla ERY),

Ogólnie eksperymentuj, robiąc kopie SB- niczym nie ryzukujesz.

OSTATECZNIE BOWIEM - SB zostaną przywrócone po nadpisaniu softu w telefonie.
    Ostatnio edytowane przez XYZ ; 12-08-09 o 11:25

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

@ BORG:

Po pierwsze - to że jesteś nowy na forum nie oznacza że masz prawo do tego aby mnie pouczać. Bo od tego jest tu admin i moderatorzy. A jeśli uważasz że nie pomagam na forum to złóż odpowiedni wniosek, w odpowiednim dziale na forum do admina.

Po drugie - masz racje - zapomniałem dodać informacji o shangmailu - jednak do wysyłania maili potrzebujesz:

skorzystać z dodatkowe service booka (browser bez BIS) - poszukaj na forum.
    Po 3cie - napisałem o internecie tak bo w moim przypadku wystarczyło wpisać apn i całą reszte i działało.

Sprawdz: opcje-sieć komórkowa (albo sieć) czy masz włączone usługi danych (o tym nie piszesz więc pytam).

Po 4te - z mmsami może być trudno, bo Polscy OPkowie nie mają w sprzedaży STORMA, przez co zdarzają się problemy z mmsami. Dlatego kolega XYZ podał metode jak edytować service booki (co jest przypuszczam dla niektórych pomocne). Na temat tworzenia/modyfikowania sb się nie wypowiadam bo się na tym nie znam.

Po 5te:
    Najpierw spróbuj wyczyścić terminal do zera sprawdzić czy masz ITpolicy (ewentualnie wgrać czyste ITP) i zainstalować na nowo OS. A potem kombinuj z sb.
    Ostatnio edytowane przez wlochaty ; 12-08-09 o 21:02

Początkujący Avatar XYZ
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.822

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    I dodatkowo Shangmail tworzy wpis w sb.
    Jaki?

U mnie nic nigdy nie stworzył

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Sprawdz: opcje-sieć komórkowa (albo sieć) czy masz włączone usługi danych (o tym nie piszesz więc pytam).
    O tym to nawet nie pisałem, bo to raczej oczywiste.

Sprawdzenie GPRS w usługach i w telefonie czy wszystko włączone to podstawa.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał XYZ Zobacz post
    Jaki?
    U mnie nic nigdy nie stworzył

Email [CMIME] - taki sb. Nie wiem czy tworzy taki sam przy BIS/BES - jednak przed instalacją Shangmaila na wszystki 3 terminalach jakie posiadam nie miałem takiego sb.

Początkujący Avatar XYZ
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.822

Domyślnie

Nie, bo to SB który wgrywałeś ręcznie z forum z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], IMO shang nic nie dogrywa nic nie zmienia...

1. BROWSER BY ANWORM

oraz

2. Service book configuration for Email

VIDE -> [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Attached Images

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Nie, bo to SB który wgrywałeś ręcznie z forum z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], IMO shang nic nie dogrywa nic nie zmienia...

1. BROWSER BY ANWORM

oraz

2. Service book configuration for Email

VIDE -> [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Masz rację - pomyliłem się. Sprawdziłem jeszcze raz instalując od nowa i jest tak jak mówisz.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

SERVICE BOOKI (książki serwisowe)
    U operatorów i nie tylko, jest to przetłumaczone jako "Rejestry usług" i myślę, że autor mógłby zmienić tytuł na poprawny, żeby nie było bałaganu
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

zrobilem tak jak w instrukcji, moj BB Tour podczas laczenia z netem pokazuje tylko "requesting" ale tak jakby nie mogl sie polaczyc bo nic wiecej oprocz tego nie ma... co robic?