Jestem po instalacji nowego OS. Wszystko działa szybko, sprawnie. Z nowości w stosunku do OS4.7 zauważyłem:
- w theme, jak zauważył Szuri21, można klikać w zegar i zasięg, aby otworzyć odpowiednią opcję, ponadto można ustawić Today, czyli wyświetla tylko Wiadomości, Telefony i Wpisy z kalendarza, zamiast ikonek.
- mam BIS w Plusie i mapy BB zaczęły działać
- w każdym menu pojawiła się opcja BugReport, telefon robi zrzutekranu i potem pojawiają się do wyboru do wypełnienia: observed results, expected results, reproducibility. Po ich wypełnieniu można wysłać BugReport wraz ze zrzutem ekranu, logami, itp.. W opcjach jest możliwość wyłączenia tej funkcji
- w Aplikacjach pojawiła się ikonka Files (prosty menedżer plików z podglądem praktycznie wszystkich plików)
- w OS 4.7 po wejściu w Media do wyboru były odpowiednie ikonki na dole aplikacji, teraz Media to folder z oddzielnymi aplikacjami typu Pictures, Ring Tones, Videos itd.
- pojawiły się dwie nowe aplikacje: BatteryLog - do określania stopnia zużycia baterii oraz Quincy do zarządzania dziennikiem transakcji (np. czyszczenie po upływie określonej liczby dni, wysłanie logów do supportu, itp.)
- opcja Security Wipe ma teraz trzy opcje do wyboru: 1. maile kontakty, itp. 2. Media Card, 3. Uwzględnij aplikacje firm trzecich
- w spisie aplikacji pojawiły się ikonki przy każdej aplikacji oraz nazwa producenta aplikacji, aplikacje są teraz w opcjach, a nie w zaawansowanych opcjach
- nie pamiętam, czy w opcjach Mobile Network, było wcześniej podmenu Tools z dwoma opcjami Ping i DNS Lookup
- zniknęła opcja wysyłania MMS (i tak nie używam)
- nie mogę wejść do kontaktów z ikonki (przez zieloną słuchawkę mogę) - pojawia się komunikat, że aplikacja kontakty jest już uruchomiona
- w opcjach screen/keyboard pojawiło się Key Ghosting Options: jest do wyboru 6 różnych możliwości pojawiania się naciśniętego klawisza w miejscu kursora (przy klawiaturze qwerty pojawia się jedna literka, a przy np. multitap wszystkie z danego klawisza)
- zakładki w browserze
- automatyczna aktualizacja strefy czasowej
- dwie nowe wielkości czcionek: 5 i 6
- po wejściu do menu Media i wybraniu z menu opcji Memory Use pokazuje się ekran z informacją co. ile zajmuje na karcie SD oraz w pamięci urządzenia
- nie wiem czy był wcześniej equalizer dla odtwarzania muzyki
- po odebraniu telefonu na dole teraz są małe ikonki: show keyboard, edit notes, speaker, hold, conference

Odpowiedź z cytatem

Jeśli tak, to mało uważny jestem :P
Jeszcze...