A tak na marginesie (przeczytałem w tamtym wątku co już go nie ma), to QuickPull działa w 5.0. Trzeba go tylko ponownie zainstalować. Podobnie będzie z innymi aplikacjami (Viigo), trzeba próbować. Na 100% nie działają IM. Poza nimi nie napotkałem innych problemów. Aaa, jeszcze jeden. DocumentsToGo Premium działa tylko do wersji 1.0.03, przez co nie działa PDF ToGo, żądajac co najmniej wersji 1.0.05.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 27-07-09 o 10:50
Ja zainstalowalem wczoraj i po przeszlo 24h pracy/zabawy na OS 5 jestem pod wrazeniem. Bardzo przypadl mi do gustu nowy ekran ladowania ale to tylko pierdolka ktora akurat mnie ucieszyla. Zaraz po wlaczeniu sie telefonu zauwazylem ikonke blueconnect bo jestem w Erze. Jest to dla mnie nowosc bo nigdy nie mialem zadnego dostepu do internetu na stormie ani przez wap ani przez BIS. Teraz mam przegladarke bluekonnekt ktora dziala. Za duzo sie nie bawilem bo jestem we Wloszech i wszystko by mi poszlo w roaming ale zaladowalem 2 stronki przy 3g i chodzi szybciutko. Moge mms normalnie wysylac bo sprawdzalem i necik ladnie smiga.
Jezeli chodzi o sam os to widac zmiany golym okiem. Mozna kliknac w zegar aby go otworzyc, mozna kliknac w ikonke zasiegu aby otworzyc zarzadzanie polaczeniami.
Doszlo kilka nowych opcji ktorych jeszcze nie rozkminilem. Telefon jest szybki, a nawet zajeszybki. Wg mnie ma maly problem z pamiecia gdyz brakuje mi 2-3 aplikacji a pamiec mam 43mb. Zle nie jest ale na hybrydach osiagalem 54mb a na normalnych os'ach spokojnie bylo 50-51mb, ale jesli nie patrzyc na liczby to na oko moglo by sie wydac ze pamieci jest duzo bo wszystko chodzi szybko. W koncu zrobili dobra rzecz z profilami, gdzie mozna ustawic osobne dzwonki.
Ogolnie os bazuje na mozno przerobionej 151 w ktorym jako poierwszy pojawil sie efekt animowanego otwierania i zamykania niektorych okinek. Tutaj kazde tak sie otwiera i zamyka.
Jezyk polski dziala ale ze wzgledu na dodatkowe opcje nie wszystko jest spolczone. Nowych aplikacji nie zauwazylem. To co mi nie dzialalo wczesniej nadal nie dziala (zabawki typu stormslider, stormpiano, lightsaber)
BlackBerry 9500 Storm & 9520 Storm 2 @ 5.0.0.425 PL + microSD 4GB
Ehlo ! pytanko mam odnosnie porownania szybkosci dzialania Storma z OS 5.0. Porownujecie szybkosc dzialania tego nowego OS do wersji .151 czy wczesniejszych ? Dzieki za info !
U mnie niestety tez restartuje się po około 1 min , jak wyłączę radio to działa ech trzeba wrócić do 4.7 i poczekać na coś nowszego![]()
zrobiłem downgrade do 4.7.0.164 - poczekam na pełną "5" - kę
swoją drogą .164 to bardzo miły soft - polecam
Owsz€m mily ale sie nie umywa do 5. Teraz wlasnie sobie czytam ksiazke w pdf i jest cud miod malina. Malo pamieci wolnej ale smiga zajeszybko.
Witam.jade od dzisiaj rana na 164 i jestem bardzo zadowolony.generalnie za duzo sie nie zmienilo od czasow 151,jedyny plus to taki ze motywy chyba wszystkie chodza nie tak jak na 151 error 523.Troszeczke szybszy jest,taka moja opinia.Natomiast 5.0. nawet nie sprawdzalem bo nie ma sensu.Czytalem na CB o wersji na 9530,maja z nia mase problemow(mnostwo aplikacji nie dziala sprawnie).Chyba troche za wczesnie na 5.0![]()
Za wczesnie ? Jak na moje oko to storm powinien wyjsc dopiero z tym os'em gdyz nie byloby tylu niezadowolonych osob.
Ten os nie jest doskonaly ale to wlasnie on powinien byc podstawa do pracy i rozwoju. Tyle ode mnie.
Ale nalezy tez pamietac o jednej rzeczy ze kazdy stor inaczej reagumje na dany OS i to jest kolejny problem.