Cudze chwalicie, swego nie znacie...
A wracając do tematu - aby DM dla Maka chodził, nie potrzeba odinstalowywać The Missing Sync - u mnie śmigają obie aplikacje bez problemu. TMS używam co prawda jedynie do sczytywania logów połączeń i SMSów, ale i tak wyskakuje komunikat, że inna aplikacja do synchronizacji jest używana - co w niczym nie zmniejsza funkcjonalności programu. Także - dla potomnych - najważniejsze jest usunięcie wersji BETA, potem PocketMac, potem zrobienie UNINSTALL z paczki finalnego DMa, a potem instalacja go na czysto. Jeśli uninstall napisze, że nie ma nic do odinstalowania, wtedy należy zainstalować DM - sprawdzić, czy synchronizuje - jeśli tak, to się cieszymy, jeśli nie - robimy uninstall i wywalamy katalog BlackBerryDesktop albo BlackBerry i instalujemy jeszcze raz.
9900 - 7.1.0.205
PB32 - 2.0.0.3778
PB16 - 1.0.7.3312
9780 - 6.0.0.448
8520 - 5.0.0.1036
8820 - 4.5.0.187
9800, 8310 -> sprzedane
BIS T-Mobile
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Niestety jak dla mnie, to to oprogramowanie ma jeszcze sporo wad. Od pewnego czasu nie mogę zsynchronizować wogóle kontaktów w moim 8520. Za każdym razem wyrzuca błąd i proponuje retry
Z loga wynika ten błąd
2010-03-16 00:13:52.399 ERROR*** default pimSync Exception during sync: Can't cache image
2010-03-16 00:13:52.399 ERROR*** default pimSync 31MB An exception of type NSImageCacheException occured because: Can't cache image (no stacktrace available)
Dodaem jeszcze jedno. Czy nie można było napisać zwykłego pluginu do iSynca? Wszystkie moje wcześniejsze telefony (oprócz iPhone) tak właśnie działały. Ewentualnie była możliwość edycji pluginu.
Wtedy mógłbym sobie synchronizować całość wygodnie przez kabel albo bluetooth.
Ostatnio edytowane przez felipe ; 16-03-10 o 00:27
BlackBerry Desktop Manager dla Mac OS - Wersja 2.2.0.10 [beta] dodany do pierwszego posta.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 26-11-11 o 00:26
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Mam najnowsze oprogramowanie na DM na Maca. Dziś raz udało mi się zsynchronizować BB z Mac ale nie do końca - wydarzenia z kalendarza BB nie przeniosły się na iCal pomimo dwustronnej synchronizacji :/
Potem natomiast DM nie łączył się już z moim BB
Myślałam, że jak rozłącze/usunę urzędzenie (BB) to uda się dołączyć ponownie i wszystko będzie działać.... jednak klops...
DM jak gdyby nie widział BB i w ogóle nawet nie próbował łączyć z nim
Co zrobić ?? ;(
A mi DM po aktualizacji systemu do 10.7 (OS X) nie synchronizuje kontaktow ani kalendarza z BB...
sciągnąłem najnowszego DM na Maca, program widzi urządzenie, prosi mnie o wpisanie haslą urządzenia, robię to i co widzę? "connection failed"(
ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
wykończy mnie ta jeżyna kiedyś :/